Mesečni horoskop

Andreja Novak: to maj prinaša 12 astrološkim znakom

Andreja Novak, astrologinja
5. 5. 2023, 12.45
Posodobljeno: 5. 5. 2023, 12.51
Deli članek:

Težko pričakovani maj, mesec ljubezni, bo tokrat presenetil z malo drugačno podporo zvezd, ki vam želijo predati naravni stik z materialnim obiljem; to vam bo na voljo, če boste le želeli sodelovati z dogajanjem ter iskreno razmisliti, kaj vam največ pomeni.

S24
Andreja Novak

Merkur je do 15. maja retrograden v znamenju bika, kar vas bo dobro vodilo vase in v globlje spomine, da v sebi prepoznate napačne načine razmišljanja ter komuniciranja glede denarja in lepot materialnega užitka. Odkrili boste, kako preusmeriti pozornost na rešitve in opustiti prazne skrbi, ki nikomur ne koristijo.
Ker se že na začetku meseca, danes, 5. maja, zgodi najmočnejša polna luna celotnega leta in poleg tega lunin mrk, se boste osvobodili pritiskov starih čustev in pričakovanj. Lažje se boste sprostili in zadihali v vsem, kar vam bo maj ponujal.
19. maja je mlaj v biku, ki vas bo prizemljil, tako da si boste želeli razrešitve in se tudi vsega lotili na nov, drugačen način, ki bo hitreje prinesel rezultate.
7. maja preide Venera v znamenje raka, kar vas bo odprlo za strast in ljubezensko dogajanje.
Ker je Mars v znamenju leva, bo verjetno kar nekaj iskric strasti. Veselili se jih boste, ponos pa vam bo preprečeval, da bi kakorkoli pretiravali, in boste raje vztrajali pri osebnih željah.
16. maja Jupiter preide v znamenje bika, kjer ostane celo leto, vse do maja 2024, in bo povečal možnosti konkretnih daril ter dobrega zaslužka.
Imeli boste veliko moči, tudi podzavestno za ustvarjanje novosti, saj se je 1. maja Pluton obrnil v retrogradno smer in bo preprečeval podzavestne izgube energije.

Dreamstime
Ples zvezd in planetov je živahen, a za vsako nebesno znamenje drugačen

OVEN
Komajda boste sledili dogajanju znotraj in zunaj sebe. Veliko dogajanja vam bo dalo možnosti, da končno odkrijete prava čustva in zberete pogum za prave odločitve. Druga polovica meseca vas bo pospremila v zadovoljstvo in ponosni boste na vse, kar ste že dosegli. Okrepila se vam bosta volja in dobro počutje in lažje boste sodelovali z okoljem.

BIK
Komunikativni boste in pogosto boste povedali preveč, tako da utegnete sami sebe spraviti v zagato, če niste bili glede vsega iskreni. Vaša vladarica Venera preide 7. maja v znamenje raka in boste dovzetnejši za družinska čustva pa tudi intimnejšo ljubezen; ta vas bo pomirila in vam hkrati dala krila za nove podvige, ideje in načrtovanja. Pogovorite se s partnerjem o vsem, samski pa se odprite za zmenke in spremembe v ljubezni.

DVOJČKA
Še vedno je čas za razmislek o načinih služenja denarja, delovanja in odnosa do vsega materialnega. Če zdaj naredite korenite spremembe v svojem razmišljanju in delovanju, boste lažje dosegli blagostanje. Zato si vsak dan vzemite čas zase in razmišljajte predvsem o svojem miselnem vplivu na dogajanje.

RAK
Lunin mrk v škorpijonu vam bo 5. maja jasno pokazal, ali ste čustveno obtičali v preteklosti, in osvobodili se boste nekaterih vezi, to pa bo sprožilo dramatično dogajanje okoli vas. Ne sodelujte, samo opazujte in zaznavajte svoje počutje ter si dovolite, da se vse spreminja. Ne bo usodno, a osvoboditev bremen bo trajno dobro vplivala na vas.

LEV
Maj bo vaš mesec, ki ga boste uživali na polno, ne glede na komentarje okolice. To prinaša zanimivo izkušnjo in videli boste, da ima okolje moč nad vami le, če se vi tako odločite. Zato boste na svoje življenje pogledali čisto drugače in pridobili osebno, pa tudi poslovno moč. Delovala bo vaša notranja modrost – instinkt.

DEVICA
Ves mesec boste obremenjeni s financami in delom, namesto da bi se predajali energijam ljubezni, ki bodo sicer na voljo, a bi se morali zanje malo potruditi. Preveč skrbi glede obilja, popravil in novih nakupov boste imeli nad glavo, da bi se lahko čisto sprostili, zato boste raje iskali rešitve in pridno delali. Rezultati bodo vidni in hitri.

TEHTNICA
Mesec ljubezni vam bo pokazal, koliko hrepenenja je še v vas in kako močno se lahko odprete ter zaživite pravo ljubezen. Na voljo vam bodo številne priložnosti. Sledite jim in življenje se vam bo prenovilo. Hkrati boste namreč zacelili svoje notranje rane in se znebili občutljivosti v odnosih ter se predali veselju in sodelovanju v vseh pogledih.

ŠKORPIJON
Morda se bodo stvari čustveno hitro spreminjale, a boste bolj cenili vse dobro. Ne igrajte se s čustvi ljudi, tudi ne preizkušajte njihove zvestobe, saj ne boste znali upravičiti svojih nagibov. Polna luna v vašem znamenju in lunin mrk vam bosta pokazala, kje ste najmočnejši in kje morate končno urediti preteklost. Imeli boste moč in podporo Plutona.

STRELEC
Čustveno boste zacveteli, še preden se bo maj dobro začel. Sreča vam bo sledila in odprti boste za spremembe, ki si jih želite. Malo manj boste odprti za vse tisto, kar bo želelo življenje od vas, saj v vsem hitenju in navdušenju ne boste opazili nepričakovanih priložnosti. Zato vas bo morala usoda morda malo zaustaviti.

KOZOROG
To bo odlično obdobje za razmislek o ljubezni in načinu življenja. Načrte imate izdelane, a se ne bodo uresničili, ne da bi vstopili v proces udejanjanja. Najprej so potrebni pogovori, ideje in mnenja, ki si jih izmenjate v partnerstvu. Samski, povabite simpatijo na kavo in pokažite resničen interes. Če boste za vedno izstopili iz cone udobja, so vaše možnosti velike.

VODNAR
Pluton bo s prvim dnem prešel v retrogradno fazo, kar vam bo olajšalo stike z okoljem, hkrati pa okrepilo stik s sabo, da boste hitro ugotovili, kaj je treba urediti za boljše počutje. Imeli boste odlične ideje, ki jih boste želeli takoj izpeljati, in od drugih boste pričakovali, da vam bodo takoj na voljo. Dogovorite se o smiselnih časovnih rokih.

RIBI
Maj vas bo podprl v dobrih spremembah in zlahka boste udejanjili marsikateri navdih. Delavni boste in vaš um se bo domislil smiselnih rešitev. Nekatere stvari se bodo spreminjale hitreje, kot ste si zamislili, a se boste pač predali ritmu življenja. Ljubezen bo imela posebno vlogo v dogajanju, precej bolje se boste časovno organizirali kot sicer.