Na nebu dogaja!

Polno luno bo jutri dodatno okrepil še njen mrk

Tanaaz
4. 5. 2023, 14.29
Posodobljeno: 4. 5. 2023, 14.29
Deli članek:

Lunin mrk v znamenju polne lune v škorpijonu nastopi 5. maja. Gre za polsenčni lunin mrk, ko Luna vstopi v polsenco Zemlje in ima nekoliko manjši sijaj.

Profimedia
Zaradi polsenčnega mrka bo majska polna luna še posebno intenzivna.

Čeprav polsenčni mrk ni tako močan kot popolni ali delni lunin mrk, njegovi učinki okrepijo energije polne lune, zato je še posebno intenzivna.
Mrki polne lune, tudi tisti v polsenci, lahko prinesejo zaključke in transformativne dogodke, ki nas premaknejo iz enega stanja zavesti v drugo. Lahko se zgodi nenadna sprememba, ki omogoči, da osvobodimo preteklosti in svoje življenje obrnemo v novo smer.
Ta mrk zaznamuje tudi kar nekaj čarobne simbolike in sinhronosti, a je treba pogledati v ozadje. Oglejmo si torej, kakšna sporočila ima ta mrk za nas, kaj lahko pričakujemo in kako lahko delujemo v harmoniji z njegovimi kozmičnimi vibracijami.

ŠKORPIJON IN ŠTEVILO 5
Lunin mrk v škorpijonu nastopi 5. dan 5. meseca, na 14. stopinji škorpijona. Število 14 je povezano tudi s številom 5 (1 + 4), torej so energije števila 5 očitne in močne.
Zanimivo je tudi, da je sabijski simbol v korelaciji s 14 stopinjami škorpijona: »Otroci, ki se igrajo s petimi kupčki peska.«

(Če slučajno ne veste, kaj so sabijski simboli – o tem le na kratko: sabijske simbole sta leta 1925 zasnovala ameriški astrolog Marc Edmund Jones in jasnovidka Elsie Wheeler. Jonesa je zanimalo, kako razviti »besedne slike«, ki bodo simbolno razložile znamenja zodiaka. Sabijski simboli so torej jasnovidne slike za vsako stopinjo zodiaka. Astrologi delajo s temi slikami že od dvajsetih let prejšnjega stoletja in jih uporabljajo za dodajanje pomena kozmičnim dogodkom.=

Pet je število sprememb, ustvarjalnosti, domišljije in igre. Povezano je tudi z elementi – zemljo, zrakom, ognjem, vodo in etrom. V astrologiji je 5. hiša povezana z znamenjem leva, ljubeznijo, romantiko, otroki in stvarmi, ki jih počnemo za zabavo.
Otroci, ki se igrajo s petimi kupčki peska, predstavljajo našo svobodo raziskovanja in širjenja višjega uma. Med igro se otroci učijo, razvijajo, uporabljajo domišljijo in se vključujejo v svet okoli sebe. Otrok je lahko več ur izgubljen v igri, ne da bi se zavedal, koliko se pravzaprav uči.
Mrk prinaša močne energije, ki bodo verjetno vznemirile naša globlja čustva. Morda občutimo stvari iz svoje preteklosti ali skrite sence, ki prihajajo na površje. Lahko se razkrijejo zahtevne informacije ali celo skrivnosti. Morda se počutimo izpostavljene in nekoliko ranljive.
Obravnavanje teh energij kot nečesa, s čimer bi se »igrali«, seveda ni nujno, vendar se zdi, da nas energija števila 5 vodi v to smer.
Čeprav lahko lunin mrk v škorpijonu vzbudi nekaj globljih čustev in prinese konec, se lahko vrnemo k številu 5 kot svojemu vodniku. Lahko se vrnemo k ideji o ustvarjalnosti in igri. Konec koncev, kaj je naše življenje drugega kot vrsta izkušenj, s katerimi se igramo in vadimo?
Kako lahko z igrivim pristopom krmarimo v svoji situaciji? Tako, da opustimo nadzor, sprostimo svojo domišljijo in sprejmemo bolj radoveden in igriv pristop k vsemu, kar se pojavi.
Morda ni nič tako resno ali težko, kot nam to predstavlja naš človeški jaz. Če bi lahko videli za tančico ali bi nam srce in um vsaj dovolila, da se odpravimo tja, bi se morda lažje sprostili oziroma se razbremenili stresa zaradi določenih življenjskih dogodkov.

POMEN URANA
Vsaka igra zahteva svobodo, zlasti da smo to, kar smo, in razmišljamo dlje od tega, kar nam je bilo rečeno. Temu primerno – ali morda po popolnem božanskem redu – je planet, povezan s svobodo, Uran, prav pod tem mrkom še kako aktiven.
Uran je planet prebujanja, inovacij in sprememb. Pretresa stvari v naših življenjih, razkriva, kaj je nestabilno in se mora spremeniti. Prisotnost Urana pod tem mrkom nakazuje, da se lahko zgodijo nenadni ali nepričakovani dogodki. Ker gre za lunin mrk, se nečemu v našem življenju verjetno obeta nepričakovan konec.
Lunin mrk je vedno čas za opustitev stvari, ki se jih ne želimo več oklepati. Po navadi naravno zaključi dogodke in včasih z naše poti odstrani stvari, za katere nismo vedeli, da blokirajo naš energijski tok.
Če se ob tem mrku nekaj konča ali nastopi dogodek, ki je zelo podoben kakšnemu preteklemu, preverite, ali lahko pristopite z otroško radovednostjo, da bi obvladali vse izzive, ki se pojavijo. Pod energijami mrka preverite, ali lahko najdete svobodo zaupanja, upanja in predaje času svojega življenja. Dovolite, da karkoli pride, in dovolite, da karkoli odide.

V HARMONIJI Z MRKI
Majski mrk je povezan s serijo mrkov, s katerimi delamo od novembra 2021. V tem ciklu nastopi še en mrk 28. oktobra 2023, ki je zadnje poglavje teh lekcij.
Za lažje krmarjenje skozi energije tokratnega mrka in za čas do oktobrskega imamo nekaj predlogov:
Povabite igro v svoje življenje.
Naredite nekaj samo za zabavo.
Pristopite k stvarem z radovednostjo.
Razmislite o preteklosti.
Kopljite globlje, da odkrijete.
Prepustite se toku – ne hitite ukrepati.
Vedite, da bodo vsi konci kmalu utrli pot novim začetkom.
Spustite stvari, ki jih ne želite več držati.