V razmislek

Res razločite, kaj so vaše želje in kaj vpliv okolice?

Katja Mihelčič - Kami, intuitivna svetovalka intuitivna svetovalka
24. 4. 2023, 15.27
Posodobljeno: 24. 4. 2023, 15.45
Deli članek:

Ali se vam zdi, da ste nenehno obdani z razmerami, ki si jih ne želite? Imate občutek, da želenih ciljev in vizij ne morete doseči ne glede na to, kaj storite?

Dreamstime
Svoje izkušanje v stanju zavedanja zgolj preprosto preusmerimo iz enega stanja v drugo.

Zaradi tempa, ki ga živimo, smo vse manj »zbujeni« v življenjskih okoliščinah, ki jih izkušamo. Delujemo povsem rutinsko in posledično je v nas vse manj zavedanja.
Zaradi vseh zavednih ali nezavednih pričakovanj, dvomov in strahov imamo občutek megle glavi. Zato postanemo povsem brezvoljni, naše življenje izgublja smisel, vse manj smo motivirani in tako izgubljamo svoj fokus.
Zaradi vsega naštetega se pogosto vdamo položaju ali povsem brezglavo iščemo take ali drugačne nesmiselne rešitve, ki nas v resnici ne vodijo nikamor.

USMERJANJE POZORNOSTI
Ena od večjih težav, ki nas zadržuje v neželenih okoliščinah, je, da nenehno razmišljamo zgolj o tem, kako bi se izognili temu, česar si ne želimo izkušati. Tako sta naša osredinjenost in tok naše energije ves čas usmerjena k temu, česar nočemo. Prav to je tudi razlog, da doživljamo neželeno. Dokler je vsa naša pozornost usmerjena k izogibanju nečesa, česar nočemo, ne bomo mogli doseči, kar si želimo. Takrat moramo torej zgolj preusmeriti fokus in svojo energijo z izogibanja neželenemu k doseganju želenega.

STANJE ZAVEDANJA
Naslednja težava je nenehno popravljanje. Zavedajte se, da vsako stanje, ki ga v tem zemeljskem obstoju lahko izkusimo, zgolj obstaja. Obstaja v vsej svoji popolni, celostni obliki. V resnici ne gre za to, da lahko neko stanje popravimo v neko drugo. Zato lahko svoje izkušanje v stanju zavedanja zgolj preprosto preusmerimo iz enega stanja v drugo. Stanja pomanjkanja denimo ne moremo popraviti v stanje obilja. Tako v stanju pomanjkanja kot tudi v stanju obilja je celost, ki je ni mogoče preobraziti ali popraviti. Takrat gre torej zgolj za enakovredni si stanji, ki sta si le popolnoma nasprotni. Posledično lahko v stanju zavedanja zgolj preusmerite svoj fokus s stanja pomanjkanja v stanje obilja.

OHRANJANJE ZAVESTNOSTI
Ko to razumete, lahko začnete svoje življenje živeti in izkušati popolnoma drugače. Pomembno je, da postanete zavestni in »zbujeni« v svojem življenju, saj boste le tako lahko uvideli, kam sta v resnici usmerjena vaša fokus in energija. Povsem jasno vam potem postane tudi, zakaj ste do zdaj živeli tako življenje. V trenutku zavedanja fokusa boste torej lahko svoj fokus z lahkoto preusmerjali, kamorkoli boste želeli.

PREPOZNAVANJE SVOJEGA
Še ena od pomembnih stvari, ki jih morate spoznati, ko se odločite za doseganja nekega cilja ali želje, je, da resnično uvidite, ali je neka želja ali cilj res vaš ali ne.
Ljudje se pogosto ne zavedamo, kako hitro podležemo pričakovanjem naše družbe, družine … Zato nezavedno prevzamemo želje drugih ljudi in menimo, da so naše. Tako se za nečim ženemo samo zato, ker mislimo, da si to želimo oziroma menimo, da si moramo to želeti. A v resnici si naša duša želi povsem drugačnih izkušenj. Dokler ne prepoznamo, da se pehamo za željami našega okolja, smo v nenehnem sporu s samim seboj, kar seveda ne vodi popolnoma nikamor.

RAZUMEVANJE OZADJA
Ko torej začnete razumevati resnično ozadje svojega trenutnega življenja in delovanja, ga seveda lahko začnete tudi preobražati.
Zato je čas, da postanete veliko bolj zavedni in »budni«. Čas je, da svoje osredotočenosti ne omejujete zgolj na fizično dimenzijo in v njeno brezglavo popravljanje oziroma izboljševanje. Čas je, da resnično ugotovite, kdo ste in kaj so vaše resnične želje. Ne dovolite, da bi pričakovanja družbe, družine, prijateljev, znancev … vplivala na to, kako boste živeli svoje življenje.