Napoved do 30. 4.

Tedenski horoskop: previdno z denarjem, saj je Merkur retrograden

Tadej Šink, horarni astrolog, 041 428 966
23. 4. 2023, 15.00
Deli članek:

V življenju je treba ves čas iskati ravnovesje in si občasno vzeti čas zase. Tudi če tak trenutek traja le nekaj minut, v sebi skriva pravo bogastvo.

Pixabay
O denarju bo veliko govora ...

Retrogradni Merkur, ki bo trajal do sredine maja, zahteva preudarnost, previdnost v komunikaciji, pri nakupih in pogodbah. O denarju bo še veliko govora, toda pod črto se bodo našle tudi rešitve. Vsak zase se bo moral poglobiti v neke skrite informacije in predelati določene vzorce.
V ospredju bo zavedanje, da je veliko lažje kupiti nov kos oblačila, novo kremo ali modni dodatek kot pa poskusiti polepšati notranjo energijo, se osvoboditi strahu ter sprejeti sebe in lastne danosti. Toda ob določenih omejitvah in skromnosti pride tudi veličina. Posebno darilo in moč.
V spodbudo in podporo nam bodo prav odnosi, v katerih drug drugemu nastavljamo ogledalo, tako v partnerskih kot prijateljskih. Štele bodo pridobljene izkušnje.


Oven
Ljubezen: Koraki v tem pogledu bodo samozavestni in pogumni. Retrogradni Merkur vam ponuja priložnost, da uredite nekaj iz preteklosti in se osvobodite. Modro bo, da poveste svoje mnenje, in še bolje, če boste znali prisluhniti srčnemu izvoljencu in ga spodbujati.
Denar: Rdeča nit bodo sodelovanja, a pri tem velja tudi preudarnost. Venera prinaša nekaj ugodnih povezav in zamisli, seveda si vnaprej določite osebne meje in pravila igre. Po drugi strani boste imeli mnogo priložnosti, da več časa namenite raziskovanju.
Zdravje: Odkrili boste svojo moč in sledili svoji drzni naravi, tako boste prišli izjemno daleč. Odprle se vam bodo nove poti in imeli boste zelo dobra stališča. Blizu vam bosta tudi varnost in prijateljstvo; prej si boste to priznali, lažje vam bo. Sledite glasu srca.

Bik
Ljubezen: Komunikacija bo ključ do uspeha, prinesla bo nova spoznanja in moč. Spremljala vas bo odločnost, toda vseeno ta teden pričakujte nekaj sprememb in novosti. Odnos bo plod tistega, kar boste občutili, in zadeve se bodo korak za korakom odvile v pravo smer.
Denar: Naredili boste načrt in to se vam bo obrestovalo, pravzaprav boste lahko upravičeno ponosni nase in na svoje dosežke. Ključno je, da sprejmete tudi nekaj omejitev; na delovnem mestu vam bodo sicer v pomoč sodelavci, sodelovanja bodo plodna in poučna.
Zdravje: Ta teden boste morali popaziti na predel grla, sicer pa najti nekaj več notranje moči in volje. Zelena barva vam bo povrnila energijo in pripomogla do notranjega ravnovesja. Ob glasbi boste prišli do neke modrosti; koristilo vam bo tudi zapisovanje lastnih opažanj.

Dvojčka
Ljubezen: Glede na zvezdne namige boste v plodovitem obdobju; tako boste znali narediti korak naprej. Odnos bo dinamičen in poln prilaganja, toda vam bo to v ponos in oporo. Kolo usode se bo v ljubezni zavrtelo v vašo korist kar dvakrat, v sredo in soboto.
Denar: Retrogradni Merkur vam bo pomagal razumeti širšo sliko in blesteli boste v pridobivanju informacij, tako boste lahko sestavili svoj mozaik. Nekaj previdnosti pri sodelovanjih vendarle ne bo odveč, res pa je, da se boste vseh delovnih nalog lotili z nekim zaupanjem.
Zdravje: V prostem času se boste lahko poglobili v nova znanja in informacije. Roko na srce, v osebno pomoč vam bo tudi preteklost, iz katere boste znali izluščiti zrno modrosti in napredovanja. Pogovori prinašajo ravnovesje in bodo pot do osebnih odločitev.

Rak
Ljubezen: Do prvega krajca, ki bo v četrtek, boste nekoliko nemirni, in tako boste morali zavzeti svoja stališča, kaj si želite. Odlično se boste počutili doma in sledili boste kreativnim spremembam. Iskreni pogovori bodo pot do ravnovesja in romantičnih preobratov.
Denar: Poglobili se boste v vsa tista opravila, s katerimi ste odlašali, in v delovnih obveznostih boste napredovali. Res pa boste v poplavi informacij potrebovali čas za presojo, kaj spada v ospredje. Odkrili boste tudi, da lahko s svojim znanjem pomagate drugim ljudem.
Zdravje: Mars vam bo podaril dodatno moč in motivacijo, tako najdete dolgo iskane rešitve. V svoje življenje boste privabljali zanimive ljudi, le osvoboditi se morate določenih omejitev. Plodna energija bo vezana na duhovna znanja, okrepila se vam bo intuicija.

Lev
Ljubezen: Romantična energija vam bo dala motivacijo za plodne dogovore. Srčni izvoljenec vam bo v oporo in skupaj bosta ustvarila harmonijo. Res pa je, da se bosta morala konec tedna pogovoriti ter poenotiti stališča in informacije. 
Denar: Mars vam bo dal več osebne motivacije in nekaj dobrih idej, kaj morate spremeniti. Denarno se bodo zadeve odvijale v pričakovano smer, sledila bo tudi nagrada. Pričakujte nekaj nihanja, a se boste do konca tedna dobro odločili.
Zdravje: Sodeč po zvezdnih namigih vas bo spremljala sreča. Izgubljeno energijo vam bodo povrnile narava in aktivnosti na prostem. Ta teden bo vaš vir energije oranžna barva. Čas je, da pogumno sledite svojim sanjam.

Devica
Ljubezen: Venera vam bo v pomoč pri izbiri pravih besed in odločnosti. Poglobili se boste v lastne občutke in tako pridobili uvid, kaj je treba spremeniti. Odnos bo ta teden v osnovi nekoliko bolj dinamičen, toda v ospredje boste znali postaviti prave stvari.
Denar: Energija plodovitosti vam bo dala krila in svoje znanje boste dobro uporabili. Čeprav boste v varčevalnem obdobju, boste dosegli marsikaj. Na delovnem mestu boste sicer potrebovali nekaj več natančnosti, toda v pomoč vam bodo sodelavci.
Zdravje: Duhovna znanja bodo vaše orodje, kako do boljšega počutja. Opravili boste osebno analizo in spoznali, čemu je vredno namenjati pozornost. Sprostilo vas bo delo na vrtu in raziskovanje narave. Popazite na grlo, ali v prenesenem pomenu – na izražanje občutkov.

Tehtnica
Ljubezen: Srčni izvoljenec vam bo nastavil ogledalo, tako boste spoznali nekaj novega. Ustvarjalnost poiščite v zanimivih besedah. Zelo dobro se boste počutili doma, tam najdete srečo in vir dobrih rešitev. Štele bodo prijetne besede.
Denar: Dobili boste dober navdih, a s tem prihajajo tudi obveznosti. Neptun vas bo spodbudil, da na delovnem mestu nekaj sprejmete in se iskreno pogovorite. Koristil vam bo čut za diplomacijo, s katero ste povezani vse življenje. Čas bo namenjen tudi modnim dodatkom.
Zdravje: Poglobili se boste v več zanimanj in izluščili nekaj uporabnih nasvetov. Gradili boste most med fizičnim in duhovnim aspektom življenja. Koristni bodo pogovori s prijatelji, pri čemer boste premislili pojem osebne svobode.

Škorpijon
Ljubezen: Mars vam bo zagotovil plodno energijo, Venera pa možnost pogovora in sodelovanja, in če boste to znali združiti, vas čaka prijeten teden. Soočiti se morate z nekaterimi vzorci mišljenja, a pri tem vam bo v oporo srčni izvoljenec.
Denar: Na splošno boste zadovoljni, a spremembe se bodo nadaljevale. Mnogo obveznosti bo vezanih prav na delo in nekatere naloge si bo treba razdeliti. Retrogradni Merkur bo prinesel nekaj nemira, toda tudi poučnih informacij, vezanih na preteklost.
Zdravje: Barvi, ki vas ta teden spodbujata, sta rožnata ali zelena. Spoznali boste svoje danosti in ugotovili, kaj lahko spremenite oziroma kje najdete motivacijo. Iz vsake zgodbe boste izluščili modrost in okrepili svojo intuicijo, da boste znali reči bobu bob.

Strelec
Ljubezen: Pridobili boste spodbudne informacije in naredili pomemben korak naprej ter našli ravnovesje. Pomoč vam bo ponudil srčni izvoljenec, tako se boste nekako osvobodili. Odkrili boste moč srca in sledili ljubezni do sebe.
Denar: Izzivi se bodo stopnjevali, a tako boste napredovali v znanju in izkušnjah. Sodelovanje vam bo šlo dobro od rok v sredo in petek, izjema bo četrtek, ko boste nekoliko bolj občutljivi. Pogovor s sodelavci prinaša uvid, da ste na pravi poti, in čas je, da stopite v ospredje.
Zdravje: Informacije, ki prihajajo, bodo vir navdiha in spodbude. Res pa je, da boste morali predelati nekaj iz preteklosti. Retrogradni Merkur vam bo pomagal do ravnovesja. Sledili boste glasu srca in na splošno boste optimistični. 

Kozorog
Ljubezen: Sprejeli boste pomembno odločitev in tako boste lažje sledili sebi in svojemu srcu. Teden bo v znamenju sprejemanja in učenja. Srčni izvoljenec bo razumevajoč. V sredo in četrtek pričakujte pomoč, toda vseeno bo ključno prilaganje.
Denar: Pri odločitvah boste imeli srečno roko, naredite korak naprej. Glede na zvezdne namige boste morali narediti več v smislu sodelovanja in dogovorov. Toda nekaj zdrave previdnosti ne bo odveč, v pomoč vam bodo izkušnje in bogati viri znanja.
Zdravje: Kljub obveznostim si vzemite čas zase in za svoje sanje. Koristila vam bosta hoja ali tek, v naravi najdete tudi svoj mir za kovanje načrtov. Retrogradni Merkur vam bo pomagal ozavestiti, kaj morate spremeniti.

Vodnar
Ljubezen: Uran vam prinaša vir energije in svežino, tudi v odnosu se oblikujejo novi temelji. Pogovori bodo polni harmonije. Seveda bo poučno tudi sodelovanje. Čeprav ne bo vse po vaše, bosta v ospredju veselje in zabava.
Denar: Če boste znali prepoznati kreativno energijo, pridejo tudi uspeh in nova znanja. Spremljala vas bo drznost, na nekem področju boste orali ledino. Poglobiti pa se morate v odnose na delovnem mestu; iskren pogovor konec tedna prinaša napredek.
Zdravje: Pozitivne misli vas bodo polepšale ter prinesle skladnost in harmonijo. Ta teden združite osebno drznost in brezpogojno ljubezen, to je pot do vaših sanj. Dobro je, če svoje občutke zapisujete; tako vam bo mnogo lažje.

Ribi
Ljubezen: Srčni izvoljenec vam bo namenil prijetne besede, kar vas bo spodbudilo k novostim. Odločitve tega tedna bodo temeljile na preudarnosti; obrestovalo se vam bo. V četrtek pridobite novo moč in duhovna znanja, ki bodo okrepila povezovanje.
Denar: Naredili boste načrt in mu v celoti sledili. Retrogradni Merkur prinaša dobre iztočnice za napredovanje, po drugi strani pa nekaj zdrave previdnosti. Odprle se vam bodo nove poti; ta teden boste ljudi privlačili k sebi zaradi svojega pozitivizma. 
Zdravje: Kreativna energija vas bo polepšala ter vam podarila upanje in spodbudo. Predelati boste morali nekaj iz preteklosti; odpuščanje prinese olajšanje. Več časa boste namenili odnosom in dojeli boste učinek prijetnih besed.