Nočno življenje

Pomembna vodila nam podzavest posreduje v sanje

Nal Husić, www.carovnik-nal.si
28. 3. 2023, 14.21
Posodobljeno: 28. 3. 2023, 14.24
Deli članek:

Sanjski svet je nekaj izjemnega in s sanjami v resnici z nami komunicira naša podzavest, ki shranjuje vse, kar čez dan vidimo, slišimo, občutimo, doživimo.

Pixabay
V zakladnici podzavesti se hranijo vsi dogodki, občutki, čustveni odzivi, spomini iz preteklosti in tudi prejšnjih življenj.

V zakladnici podzavesti so vse informacije od našega prihoda na ta čudoviti planet. Prav vsaka je za nas ključnega pomena. Zakaj? Ker so povezane z našim počutjem in doživljanjem okoliščin, v katere smo vpleteni.
Če bi ljudje vedeli, kako dragocene informacije imajo sanje za nas, bi bili bolj pozorni na vse, kar vidijo, občutijo ali doživijo v sanjah. Imamo obdobja, ko sanjamo intenzivno, in obdobja bolj redkih sanj.
Za tiste, ki imajo intenzivne sanje, lahko predvidevamo, da nenehno nekaj premlevajo in razmišljajo. To so analitični umi, ki za vsako stvar iščejo odgovore in dokaze oziroma potrditve. Tisti, ki bolj poredko sanjajo, pa v glavnem sproti »rešujejo« stvari.
V zakladnici podzavesti se hranijo vsi dogodki, občutki, čustveni odzivi, spomini iz preteklosti in tudi prejšnjih življenj. V sanjah nam podzavest sugerira, naj bomo pozorni na neko situacijo, dogodek ali osebo in naj usmerimo svojo energijo v iskanje ustreznih rešitev.

MORASTE SANJE
Najbrž se strinjate, da so nočne more najbolj pereča tema. Saj ste jih verjetno kdaj doživeli? Spomnite se zdaj, v tem trenutku, ko berete, na eno od svojih nočnih mor. Zaprite oči in se vrnite v tiste sanje. Kaj začutite?
Se pojavi strah, se vzbudijo neprijetni občutki, panika, vas spreleti srh?
Zdaj se spomnite okoliščin, dogodkov, ki ste jih doživljali v tistem obdobju življenja (težavni odnosi doma, v službi, menjava okolja, bolezensko stanje, neprijetne informacije, na katere niste imeli vpliva, toksično okolje, negativna čustva, žalost, izgube …).
Vzemite si čas in samo ozavestite tisto obdobje, šele nato berite naprej.
Nočne more so v resnici »alarm« naše podzavesti, naj usmerimo svojo energijo v zadevo, ki nas obremenjuje v danem obdobju, da ne bi prezrli pomembnega dogodka, okoliščine in/ali odnosa. Z nočnimi morami nas podzavest spodbuja, da prevzamemo odgovornost zase in za svoje življenje ter poiščemo ustrezno rešitev, da bomo pomirjeni in normalno delovali. Ko se posameznik odloči in nekaj naredi, se nočne more ne ponavljajo več.
V nočnih morah so v resnici opisani le naši občutki in tudi nezmožnost ali nemoč, zato so tako intenzivne in žive. Zakaj si jih zapomnimo? Zato, ker ti občutki v nas živijo in hkrati od nas zahtevajo, da jih ozavestimo in jim namenimo pozornost. Nič ni samoumevno in ne ignorirajmo prav nobenega občutka. Nočne more nas v resnici spodbujajo k delovanju. In niso tako »grozne«, kot morda mislimo. V resnici je grozno samo to, da glede videnega nič ne naredimo.

PONAVLJAJOČE SE SANJE
Če se nam sanje iz noči v noč ponavljajo, se dogajajo z namenom, da znova prevzamemo odgovornost zase in za svoje življenje. Predstavljaje si jih kot učenje hoje v otroštvu. Korak za korakom – in shodiš. Naša podzavest nam kaže sliko, dogodek, okoliščino, mimo katere hodimo ali se ne menimo zanjo. Ste se vprašali, zakaj ste po nočnih morah ali ponavljajočih se sanjah utrujeni, izčrpani? Zato, ker vas neka okoliščina oziroma dogodek dobesedno izčrpavata. In treba bo spet delovati – v realnem svetu.

PREROŠKE SANJE
Obstajamo sanjači, ki se v sanjah bojujemo, obiskujemo druge civilizacije ali živimo prejšnja življenja. To so nepojasnjeni dogodki, ki niso povezani z resničnim svetom, v katerem živimo.
Preroške sanje boste prepoznali po tem, da se denimo v sanjah znajdete v starih mestih, obkroženi z neznanimi ljudmi, globoko v sebi pa čutite močno povezavo z njimi. Preroške sanje imajo vizionarji in ljudje odprtega srca.
Stare duše, ki imajo nadvse pomemben namen na tem planetu, se niti ne zavedajo svojega poslanstva, to je deljenje svoje dušne modrosti in spodbujanje darov, ki spijo v njih.
Ste kdaj sanjali, da izvajate obrede v naravi? Prerokujete? Čarate z rokama in ustvarjate svetlobo iz dlani? Zdravilci ste, zato razvijajte svoje dušne darove. Prav vsi, ne velja samo za tiste, ki sanjate preroško.

SANJAM NAMENITE POZORNOST
V sanjah se skriva veliko dragocenih odgovorov, smernic, pa tudi pomembnih sporočil za posameznika. Zato bi bilo dobro, da ste na svoje sanje pozorni in jih spremljate. Zapisujte si vse detajle, motive, občutke, barve, vse, česar se spomnite ...
Nato opazujte okoliščine, v katere ste vpleteni, in jih povezujte z dogodki v sanjah. Spoznali boste, da so bili vsi odgovori že videni. Pokazala vam jih je vaša čudovita podzavest. Tako boste hkrati krepili intuicijo, ki je najboljša spremljevalka in najzvestejša prijateljica vsakega posameznika.
Sanjajte svoje sanje. Veliko lepega je v svetu čudežev. Povabite jih v svoje življenje in jim na široko odprite svoje srce. Veselite se jih in bodite »sanjači« svojega življenja.