Umor, denar ...

V teh oblikah se ponoči v sanje prikradejo naši dnevni problemi

Neja Kralj
1. 2. 2023, 14.14
Deli članek:

Medtem ko spimo, tudi sanjamo. Torej presanjamo skoraj polovico življenja, in ko si znamo sanje pojasniti, dobimo tudi uvid v svoje težave.

Profimedia
Želje, potrebe in strahovi iz sanj so običajno tisti, ki smo jih potisnili v podzavest.

Dobro je, da smo, ko problem prepoznamo, že na poti k njegovi rešitvi. Izbrskali smo razlage nekaterih sanj, ki veljajo med Evropejci za zelo pogoste.

UMOR
S strahom ugotovite, da ste nekoga ubili. Tega niste hoteli in tudi ne veste, kako se je zgodilo. Zdaj vas muči strah, da bodo vaš zločin odkrili. To je prava nočna mora, iz katere se zbudite prepoteni in srečni, da se to v resnici ni zgodilo.
Takšne sanje pomenijo, da ste se odrekli nečemu, kar vam je veliko pomenilo. Če je človek, ki ste ga v sanjah umorili, nekdo, ki ga poznate, to pomeni, da ima ta oseba lastnosti, ki bi jih sami radi imeli, a nimate dovolj poguma, da bi si to priznali. Če gre za bližnjega prijatelja ali člana družine, se borite z lastnimi dvomi in tesnobo.

UTAPLJANJE
Voda označuje čustva, zato sanje o utapljanju pomenijo situacijo, v kateri ste izgubili nadzor.
Morda je vaša zveza ali zakon v krizi? Če ne gre za to, ste se verjetno znašli v kaki drugi za vas zelo pomembni stiski, v kateri se počutite, kot da so vam stvari ušle iz rok. Morda imate finančne težave ali pa v službi komaj »držite glavo nad vodo«? Razmislite, kako boste poenostavili svoje življenje in ohranili energijo za pomembnejše stvari.

SLAVNE OSEBNOSTI
Ste v družbi slavne osebe in ste zelo ponosni na to.
Takšne sanje lahko pomenijo, da vam v življenju primanjkuje pestrosti ali pa si zelo želite priznanja drugih. Pomenijo, da niste izrazili vseh svojih talentov, slavna oseba v sanjah pa je dokaz, da pravzaprav veste, da ste sposobni več, kot je videti na prvi pogled.

STRASTEN SEKS
Strastno se ljubite z bivšim fantom ali možem, prijateljem, sosedom, poslovnim partnerjem ali celo družinskim članom.
So morda takšne sanje odgovor na dolgočasno ljubezensko življenje v realnosti? Če je v erotične sanje vpleten vaš šef, to nakazuje, da se želite povzpeti na družbeni lestvici. Če gre v sanjah za istospolni seks, se morda v resničnosti želite več ukvarjati s sabo in se duhovno razvijati. Če pa se v sanjah ljubite s članom najožje družine, verjetno želite, da bi imel vaš partner v realnosti podobne značajske lastnosti kot sorodnik v sanjah. Če v sanjah vidite partnerja, ki se ljubi z drugo, to kaže na vašo negotovost in strah pred izgubo.

LETENJE
Naenkrat ste poleteli in uživate v občutku lebdenja, od zgoraj gledate na pokrajino in ljudi in nihče vam nič ne more.
To so pogoste ženske sanje, ki odražajo potrebo, da bi se osvobodili skrbi in uživali popolno svobodo. Če ste v sanjah poleteli v vesolje in je Zemlja daleč pod vami, to morda nakazuje, da ste pretirano ambiciozni. Razmislite, kaj je za vas v življenju resnično pomembno, in se temu posvetite z vsem srcem.

DENAR
Če sanjate, da so vas okradli, se verjetno počutite premalo cenjene ali pa vas nekdo čustveno izkorišča. Izgubljeni denar v sanjah lahko nakazuje vaš občutek manjvrednosti in premajhno samozavest. Če ste se v sanjah znašli v trgovini ali restavraciji, a ob plačilu ugotovite, da je ves vaš denar izginil, to pomeni, da poznate svoje kvalitete in sposobnosti, vendar jih ne znate pokazati.