Aktualno

Februar 2023: končno mesec brez vplivov retrogradnih planetov

Tanaaz
31. 1. 2023, 13.47
Posodobljeno: 31. 1. 2023, 13.52
Deli članek:

Februarska energija deluje kot odpirač poti: navdihuje nas, da gremo naprej in uresničujemo, kar smo si zadali. Zagon se bo še večal in se nadaljeval, saj do sredine aprila z neba ne bo vplivov retrogradnih planetov.

Profimedia
Saturn in Sonce se združita 16. februarja in naslednjič spet čez skoraj 29 let.

Ko noben od večjih planetov ni retrograden, ampak so vsi v svojem direktnem gibanju, gre za poseben kozmični znak.
Vesolje nas opozarja, da ne moremo ostati tam, kjer smo bili, ampak da se moramo premakniti, napredovati, da moramo skočiti v naslednjo fazo našega potovanja.
Ne glede na to, ali bodo naši koraki veliki ali majhni, bo ves februar kar buhtel od podpornih energij za napredovanje – in če so nam že prinesene na pladnju, jih čim bolje in z veseljem izkoristimo.

NAJPOMEMBNEJŠI DATUMI
Pa si oglejmo glavne astrološke dogodke tega meseca.
1.–28. februar: noben večji planet ni retrograden
Ves februar nimamo retrogradnih večjih planetov, kar ustvarja fantastičen zagon za naprej, ki ga lahko uporabimo za napredek pri naših sanjah in ciljih. Ob tem lahko čutimo, da vesolje odpira vrata in nam pomaga doseči naslednjo stopnjo našega potovanja.

3. februar – retrogradni Ceres
Ceres je asteroid, zato je njegova retrogradna energija zelo mehka in nežna in tako ne bo vplivala na ta močni zagon, ki ga doživljamo. Morda se nam bo pod njegovim vplivom zazdelo, da moramo hraniti in negovati vse tiste dele sebe, ki smo jih ignorirali. Z vsem zagonom za naprej bomo morda tudi lažje sprejeli prakse samooskrbe v našo dnevno rutino.

5. februar – polna luna v levu
Polna luna v levu ponuja svetlo in drzno energijo. Uran je v tem času aktiven, kar lahko povzroči potrebo po spremembi ali inovaciji na enem ali več življenjskih področjih. Polne lune so vedno tudi čudovit čas za sprostitev in ta polna luna ni izjema. Ob vsem zagonu, ki premika naprej, je odličen čas, da odpravite preteklost in ustvarite prostor za vstop novega. Energijo te polne lune lahko izkoristite tudi za to, da v svoje življenje vnesete nekaj svežega navdiha ter se osredotočite na ustvarjanje veselja in užitka.

15. februar – Venera v konjunkciji z Neptunom v ribah
Harmonična kombinacija planetarnih energij, ki pomagajo vnesti sladkobo in mehkobo v vse, kar se dogaja v vašem življenju. Uporabite to energijo za globljo ljubezen, širše odpiranje srca in izražanje svojih idej v svetu. Čudovita energija za romantiko, širjenje vaše ustvarjalnosti in duhovne prakse.

16. februar – Sonce v konjunkciji s Saturnom v vodnarju
To je zadnjič, ko bomo doživeli, da se Saturn in Sonce združita v vodnarju, za naslednjega 28,5 leta. Saturn v vodnarju nam je spustil karmične lekcije na kolektivni in osebni ravni, zdaj pa se njegovo delo bliža koncu. Uporabite to energijo, da prevzamete odgovornost za življenje, ki si ga resnično želite.

18. februar – Sonce v ribah
Prehajamo iz zračnega znamenja vodnarja v zadnje znamenje zodiaka, ribi. Ribi sta vodno znamenje in prinašata občutek popolnosti in celovitosti. Energija rib, ki jo predstavljata dve ribi, ki plavata v nasprotnih smereh, je povezana z načelom jina in janga. Obe energiji obstajata neodvisno, vendar ena brez druge ne moreta obstajati. Ribi tudi plavata v krogu, kar nakazuje, da čeprav plavata v različnih smereh in vidita svet z različnih zornih kotov, obe prispeta na isti cilj. Ker so ribe zadnje znamenje zodiaka, je pravi čas, da razmislite o preteklem letu in o tem, kako vas je vse, kar se je zgodilo, pripeljalo do naslednjega poglavja vaše evolucije.

19. februar – nova luna v znamenju rib
Lepa mlada luna v znamenju rib nosi energijo novih začetkov. To je tretja nova luna, ki smo jo imeli na prvi stopinji določenega zodiakalnega znamenja, kar kaže na močno poudarjene nove začetke. Ribi predstavljata zelo ustvarjalno energijo, zato uporabite to mlado luno, da ustvarite in vizualizirate, kar bi radi pritegnili v svoje življenje. Ker sta ribi vodno znamenje, se ne želimo zatakniti v navezanosti; namesto tega želimo potrditi, kar si želimo, a potem ostanemo odprti toku in harmoniji vesolja.

21.–24. februar: Sonce v konjunkciji s kraljevo zvezdo Fomalhaut
Fomalhaut je ena od štirih kraljevih zvezd in je najsvetlejša v ozvezdju Južna riba. Vsaka kraljeva zvezda naj bi bila vratar zvezdnih vrat naše galaksije. Fomalhaut je vratar južnega neba in predstavlja transformacijo ter smrtno fazo v ciklu smrti in ponovnega rojstva. Transformacija je zelo ustvarjalna energija, zato je to zelo ustvarjalen čas, v katerem lahko odpremo vrata novemu. Fomalhaut lahko aktivira tudi naše duhovne darove in nas vodi h krepitvi duhovne povezanosti. Delajte s to energijo tako, da izrazite svojo ustvarjalno plat, poglobite svoje duhovne prakse in se spomnite, da je ponovno rojstvo vedno možno, ko nekaj odpade.