Aktualno

Pozor! Pod decembrsko polno luno bo razgreto in napeto

Tanaaz
7. 12. 2022, 16.11
Posodobljeno: 7. 12. 2022, 16.39
Deli članek:

V noči s 7. na 8. december se ob 5.08 dopolni zadnja polna luna v letu 2022, ki je v znamenju dvojčkov in prinaša kar nekaj razgrete, močne energije.

Dreamstime
Zaupajte svojim instinktom pod to polno luno, in če bo treba, vam bo vesolje poslalo znake potrditve.

Čeprav decembrska polna luna ni tako intenzivna, kot je bil mrk krvave lune novembra, pa lahko deluje kot močan sprožilec, ki obudi občutljivost za stvari, ki so nas razburjale takrat.

Dvojčka predstavljata – dvojčka, seveda, pri čemer pa je eden smrten in drugi nesmrten. Predstavljata obe plati našega bitja: človeka in dušo. Obstaja del nas, ki bo umrl, in del nas, ki bo živel večno. Enotnost človeškega in duhovnega jaza je tisto, na kar nas polna luna v dvojčkih opozarja, torej da svojo človeško in duhovno plat čim bolj uravnovesimo.

ISKANJE RAVNOTEŽJA
Pod polno luno se lahko zgodi, da bo treba okrepiti spoštovanje in potrpežljivost do svoje človeške plati. Smo le ljudje. V redu je, da imamo čustva, delamo napake in ne poznamo vedno svoje poti.
Hkrati pa se moramo truditi, da bomo enakovredno častili in spoštovali svojo duhovno stran. Naša duhovna plat ve, da ni napačnih ovinkov, ni obžalovanj in napak. Ve, da je vse učenje in da je ljubezen vse, kar v resnici obstaja.
Človeška in duhovna plat ne delujeta vedno usklajeno in jima je včasih težko razumeti druga drugo. Naš človeški jaz potrebuje nekatere temeljne stvari, kot sta hrana in zavetje. Naša duša mora slediti temu, kar prinaša veselje. Človeški jaz si želi stabilnosti in zdravljenja. Duša ve, da je vse začasno in da smo že ozdravljeni. Iskanje ravnotežja med tema spoznanjema je lahko včasih težavno, toda prav ta polna luna je priložnost za to.
Ne glede na to, kaj vas čaka ob tej polni luni, se prepričajte, ali lahko spoštujete tako svojo človeško kot dušno plat. Preverite, ali se lahko povežete z obema deloma sebe, kot bi se povezali s starim prijateljem. Poslušajte, kaj imata povedati, obravnavajte ju spoštljivo in ravnovesje bo sledilo povsem naravno.

VPLIVI MARSA
Kot že omenjeno, je okoli te polne lune nekaj razgrete in močne energije, predvsem zaradi prisotnosti Marsa, ki je v konjunkciji z Luno. Tudi Mars trenutno potuje retrogradno, kar povečuje njegovo energijo.
Mars je planet motivacije, akcije in energije. Ob retrogradnosti se lahko počutimo izzvane, dvomimo o svoji motivaciji in dejanjih ter spet razmišljamo, za kaj bomo porabili svojo energijo. Naša energija je dragocen vir, in ta polna luna lahko izpostavi, za kaj jo je vredno porabiti in kaj je treba sprostiti.
Če energijo zapravljate za nekoristne miselne vzorce, odnose, vedenja in prepričanja, je ta polna luna pravi čas, da pomisleke poveste na glas in te navade opustite.
Zaradi prisotnosti Marsa se lahko zaradi nečesa počutimo razgrete ali obremenjene. Morda je težko ohraniti čustva v ravnovesju, a včasih je povsem sprejemljivo biti jezen, se uveljaviti in dovoliti razgretim čustvom, da se sprostijo.

VSE JE V REDU
Včasih moramo kaj sprostiti iz svojih prsi, in čeprav obstajajo zavestni načini, kako se tega lotiti, nas lahko včasih življenjske okoliščine premagajo.
Tudi to je v redu. To je tisto, kar nas dela ljudi. Ni nam treba biti ves čas ljubezen in svetloba. Pravzaprav je bolj naravno sprejeti, kako se resnično počutimo, tudi če sumimo, da prihaja iz ega. Včasih si moramo dovoliti biti samo ljudje.
Mnogi se sramujejo svoje jeze in njenega izražanja. Nihče ne želi biti jezen, prav tako nihče noče biti na strani jeze, toda čeprav je včasih lahko strupena, je veljavno in mnogokrat zdravo čustvo. Včasih jeza samo potrebuje pobeg, da se je osvobodimo. Potem se lažje zberemo in razumemo, kako naprej.
Ognjena energija ob tej polni luni bi nas lahko prisilila, da rečemo kaj, kar bomo obžalovali, ali pa podžgala čustva tako, da bi se jih kasneje lahko sramovali. Vendar bodite nežni do sebe. Ne bodite preponosni, da bi se opravičili, če se morate, vendar tudi ne zavračajte tega, kar ste izrazili, če se res tako počutite.
Imejte pogum, da spoštujete tudi lastne meje, kdo ste in za kaj se zavzemate. Bolj ko izražamo svojo jezo in razgreta čustva, bolje nam je – če to počnemo zavestno in na zdrav način. Potrebna je praksa, zato se moramo še naprej truditi. Treba je vztrajati, se prilagajati in sprejemati izzive, da bi nadaljevali svoje poslanstvo. Naše človeško poslanstvo je čim dlje ostati živ in zdrav ter se počutiti varnega in stabilnega. Poslanstvo naše duše pa je izkusiti vsa čustva mavrice: ljubiti, izgubljati, prilagajati se, rasti in preoblikovati.
Življenje je žongliranje med obema, toda ta polna luna ponuja most, ki nam lahko pomaga najti ravnovesje in sprejeti obe strani svoje izkušnje tukaj, v šoli Zemlje.