Aktualno

Vstopili smo v december: čeprav je zadnji mesec, prinaša najmočnejše energije

Tanaaz
1. 12. 2022, 11.48
Posodobljeno: 1. 12. 2022, 11.53
Deli članek:

Dočakali ste december! Še eno leto je skoraj končano. Upam, da ste ponosni na to, kar ste dosegli v zadnjih 12 mesecih. Upam, da lahko spoštujete vse vzpone in padce in slavite ta trenutek, pa čeprav še niste tam, kjer želite biti za vedno. Včasih že priznanje tega pomeni olajšanje.

Dreamstime
December se zdi naporen, že ko se mesec začne …

Življenje je potovanje, ne cilj. V redu je tudi, če trenutno ne uživate v razgledu; stvari se bodo premaknile, vi boste še naprej rasli in življenje se bo nadaljevalo.
December se zdi naporen, ko se mesec začne. V prvih nekaj tednih imamo namreč nekaj drznih kozmičnih energij, vključno z ognjeno polno luno v dvojčkih 7. decembra. Imamo tudi nekaj neverjetne galaktične energije, s katero lahko delamo, saj so zvezdna vrata Antares odklenjena od 2. do 4. decembra in Sonce v poravnavi z Galaktičnim središčem od 18. do 20. decembra.
Ko se bomo bližali koncu meseca, se bo energija okoli nas začela upočasnjevati in morali se bomo nekoliko potruditi, da bi usvojili njen ležerni tempo, sicer se bo čas zdel nekoliko zahteven. Del te upočasnjene energije je posledica Merkurja, ki vstopi v retrogradnost 29. decembra in se pridruži Marsu, ki je retrograden od oktobra. Retrogradna planeta bosta skupaj ustvarila nekaj lepljive, meglene in morda celo zmedene energije, skozi katero se bo treba prebiti.
Morda je težko videti pot naprej ali pa lahko celo začasno obtičimo pri sprejemanju odločitev. Morda čutimo, da se stvari ustavljajo, vključno z nami. Ta planetarna kombinacija lahko vpliva na raven naše energije, zato se počutimo omamljene ali letargične. Tako je pomembno, da ta mesec poskrbimo za svoj tempo.
Ne obvezujte se preveč in si vzemite čas za samooskrbo in užitek! Zlahka bi se lahko ujeli v odgovornosti in obveznosti, ki jih prinaša ta mesec, zato poskrbite, da boste tudi uživali in počeli stvari, ki vas energijsko polnijo.
Glede na prihajajočo retrogradno energijo Merkurja in Marsa boste morda želeli imeti rezervni načrt, če ob koncu meseca kam potujete ali gostite veliko družbo. A ko imate rezervni načrt, se prepustite toku! Zaupajte božanskemu redu v vsem, tudi v letih z zamudo.
Solsticij prihaja v tem letnem času 21. decembra, je praznik svetlobe in teme, ki sta obe tudi znotraj nas. To je sveti dan, zato ga izkoristite kot priložnost, da se uskladite se seboj.
Pa si oglejmo podrobneje vse pomembne datume v mesecu, ki se je danes začel. In začnimo kar z današnjim.

1. DECEMBER: VENERA NASPROTI RETROGRADNEGA MARSA
Venera je bila zadnjih nekaj mesecev zelo aktivna na našem vesoljskem nebu. Zdaj potuje izven meja, kar pomeni, da bomo njeno energijo občutili še bolj. Venera vlada našim odnosom, ne samo z drugimi, ampak tudi z denarjem. Premislite o tem, če so se v zadnjih nekaj mesecih vaša vprašanja precej vrtela okoli financ. Ko se bo Venera postavila nasproti retrogradnega Marsa, bo njena energija dobila še en zagon in lahko poseže v katerokoli vsebino, povezano z odnosi.
Do konca meseca bi lahko videli tudi večerni vzpon Venere. Večernica Venera nas opominja, naj ljubimo tudi svojo senčno stran. Poudarja ljubezen do samega sebe, na katero žal pogosto pozabljamo.

2.–5. DECEMBER: SONCE SE PORAVNA Z ANTARESOM
Odprejo se ena najmočnejših in najmagnetnejših kozmičnih vrat. Ko se Sonce poravna s kraljevsko zvezdo Antares, odklene močne galaktične energije, ki sevajo na Zemljo, zvišajo naše vibracije in nas uskladijo z višjim namenom. Antares naj bi bil počivališče za duše, ko zapustijo svoja zemeljska telesa in potujejo v višja kraljestva. V tem počivališču se duše spomnijo na ljubezen, ki so, in na lepoto, ki jo ponuja življenje. Lahko se povežemo s spominom na obisk tega kraja ali vedenjem, da obstaja. Prav tako se lahko znova povežemo s potovanjem svoje duše in se spomnimo, da imamo res srečo, da smo tu, na tem človeškem potovanju. Antares je povezan tudi s srcem, je srce škorpijona in ciljna točka puščice lokostrelca – strelca.

3. DECEMBER: NEPTUN POSTANE DIREKTEN
Zunanji planeti ali planeti, ki so najbolj oddaljeni od Sonca, kot je Neptun, običajno ne vplivajo tako močno na nas, kadar so retrogradni, v primerjavi s planeti, ki so bližje Soncu, a njihov vpliv vsekakor ni zanemarljiv.
Neptun je planet iluzije, ustvarjalnosti, višjih sanj in brezpogojne ljubezni. Ob direktnem gibanju nas opomni, naj se povežemo s svojo intuicijo in si zaupamo. Morda bomo ta dan občutili globljo duhovno povezanost ali dodatno ustvarjalnost. Neptun lahko včasih ustvari meglo, a ko pride iz retrogradnega položaja, se megla razblini, kar nam omogoči videti stvari z novo jasnostjo.

7. DECEMBER: POLNA LUNA V DVOJČKIH
Ta polna luna nosi nekaj ognjene, nestanovitne energije. Vroča je, in čeprav ni tako močna kot mrk krvave lune, ki smo ga doživeli novembra, bi prav lahko sprožila energije, s katerimi smo delali v tem času. Ta polna luna je poravnana z retrogradnim Marsom, ki lahko zbudi naše strahove in razgreje čustva. Morda opazimo, da se v svetu okoli nas ali celo v našem življenju pojavljajo pereče teme. Retrogradni Mars lahko vpliva tudi na raven naše energije, zato se počutimo še posebno utrujene ali letargične. Na splošno ta polna luna prinaša veliko toplote in njeno energijo lahko spodbudimo, če negujemo svoje strasti in se znova navdušimo nad življenjem. Če menite, da ste v slabi koži ali da je življenje nekoliko izgubilo pomen, uporabite energijo te polne lune, da spet prižgete svoj notranji ogenj. Preživite čas v raziskovanju, kaj vas osrečuje in kaj vam prinaša veselje.

8. DECEMBER: VENERA PREČKA GALAKTIČNO SREDIŠČE
Venera ta čas prečka zelo občutljivo točko, znano kot Galaktično središče. Kot že ime pove, je to središče naše galaksije in dom globoko koncentrirane energije ter številnih skrivnosti. Ob koncentraciji galaktične energije nam lahko aktivacija Venere pomaga razširiti srčni center ter se osredotočiti na vse, kar je dobrega v našem življenju. Morda se počutimo še posebno obdarjene ali najdemo nove načine praznovanja svojih darov.

12. DECEMBER: 1212 JE ANGELSKO ŠTEVILO
Visokofrekvenčno angelsko število 1212predstavlja dovršitev neke faze celovitosti. Ko svojo celovitost prepoznamo, sprejmemo in spoštujemo, lahko dvignemo svojo zavest in se povzpnemo v višja stanja zavedanja. Število 1212 pomeni, da ste končali eno od življenjskih lekcij in ste pripravljeni na naslednje poglavje. Prehod na naslednje poglavje pa bo bolj usklajen s potovanjem vaše duše in vas bo popeljal v višja stanja bivanja.

18.–20. DECEMBER: SONCE V GALAKTIČNEM SREDIŠČU
Galaktično središče vsebuje preobremenjeno energijo in številne neizkoriščene skrivnosti vesolja. Ko Sonce prečka to visokonaelektreno točko, se galaktična energija usmeri na Zemljo in naravnost v naša jedra. Galaktična energija nam lahko pomaga, da se počutimo povezane z zvezdnim izvorom, in nas opomni, da smo resnično vesolje v gibanju. Ob meditaciji in črpanju te energije se lahko počutimo bolj ekspanzivne in povezane.

20. DECEMBER: JUPITER VSTOPI V OVNA
Zgodi se eden od velikih kozmičnih premikov meseca. Jupiter vstopi v ovna, kjer bo ostal večji del leta 2023. Znamenje, v katerem je Jupiter, po navadi začini naslednjih 12 mesecev.

21. DECEMBER: SOLSTICIJ
Solsticij je čarobni čas v letu, ko lahko spoštujemo tako svetlobo kot temo v sebi. Na južni polobli decembrski solsticij prinaša najdaljši dan v letu, ko vlada lahkotnost in se začne poletje. To je čas, ko energija teče navzven in se lahko osredotočimo na tisto, kar želimo dati v svet. Na severni polobli decembrski solsticij prinese najdaljšo noč v letu in začetek zime. Energija se obrne v notranjost in vodeni smo, da gremo vase ter razmišljamo o lastni notranjosti. Solsticij so praznovale številne kulture po vsem svetu. Številne tradicije, ki jih danes prištevamo k božičnim navadam, na primer okraševanje borovcev, obešanje venčkov in obdarovanje, izvirajo iz poganskih praznikov v čast solsticija.

21. DECEMBER: ZAČNE SE SEZONA KOZOROGA
Solsticij sovpada s prehodom Sonca v zemeljsko znamenje kozoroga. Simbol kozoroga je bitje, ki je pol koza, pol riba (z ribjim repom), torej se lahko povzpne na najvišje gore in tudi spusti na dno morja. Plezanje samo z dvema nogama ali plavanje samo z repom je težko, a bolj ko bo morski kozel vztrajal, več priložnosti in višjo razgledno točko bo imel. Morska koza nas opominja, da ne glede na naše okoliščine obstaja pot naprej. Z ohranjanjem vere vase nam to lahko uspe! Uporabite zemeljsko energijo sezone kozoroga in verjemite vase, še posebno pri sledenju svojim ciljem.

23. DECEMBER: KOZOROGOVA SUPER NOVA LUNA
Sezona kozoroga se začne z mlado luno, ki povečuje možnosti, da to obdobje prinese svežo energijo. Ta nova luna v znamenju kozoroga je druga nova luna zapored, ki pade na 1. stopinjo. Zanimivo je, da tudi naslednje tri nove lune sledijo temu trendu, tako da so vse nove lune od novembra do marca na 1. stopinji. Te sinhronosti so redke in jih jemljemo kot znak vesolja, naj bomo pozorni. Ena je število novih začetkov, mlada luna pa je začetek novega luninega cikla, zato se ideja o začetku nečesa novega in pozdravljanju novih začetkov vsekakor okrepi.

23. DECEMBER: KIRON SE OBRNE DIREKTNO
Kiron je od julija potoval retrogradno, zdaj pa bo postal neposreden, kar bo okrepilo njegovo energijo. Kiron je znan kot zdravilec ranjenih. Predstavlja rane, ki bodo za vedno del naše identitete. Opominja nas, da je v naši moči tudi to, da svoje rane sprejmemo in jih spremenimo v močne portale zdravljenja, ne samo zase, temveč tudi za druge.

29. DECEMBER: RETROGRADNI MERKUR
Zadnji retrogradni Merkur v letu bo v znamenju kozoroga. Merkur je planet komunikacije in naših miselnih procesov, zato smo, kadar je retrograden, po navadi nekoliko zmedeni in težje izrazimo, kako se počutimo. Vendar nas to samo izziva, da opustimo zastarele miselne vzorce in si razjasnimo, kaj resnično želimo sporočiti. Merkur vlada tudi potovanjem in elektroniki, zato se lahko včasih pojavijo težave tudi na teh področjih. Številni ljudje se bojijo retrogradnega Merkurja, vendar je pomembno, da ga spoštujemo kot naravni ritem in cikel vesolja.
Merkur je znan kot glasnik bogov, in če doživljamo zmedo in nesreče, medtem ko je v retrogradnosti, je to lahko višje sporočilo za nas. Običajno po tem, ko se Merkur spet obrne direktno, kar se bo zgodilo 18. januarja 2023, napoči jasnina.
In še opozorilo: ker je retrograden tudi Mars, se lahko retrogradni Merkur zdi še posebno intenziven.