Dogaja se danes

To nam sporoča novembrska nova luna!

Tanaaz
23. 11. 2022, 11.30
Posodobljeno: 23. 11. 2022, 11.30
Deli članek:

Zajemite sapo in dovolite, da se oživljajoča energija nove lune v znamenju strelca, ki nastopi danes tri minute pred polnočjo, filtrira skozi vsako celico vašega bitja.

Dreamstime
Nova Luna napoči danes, 23. 11. ob 23.57

Dovolite, da vsak vdih nove lune izpere stagnacijo preteklosti. Občutite, kako vsako bolečino, kakršnokoli že, nosi veter vašega izdiha.
Tokratna nova luna prihaja kot dih svežega zraka po vseh močnih kozmičnih energijah preteklih mesecev, prav vsaka pa predstavlja začetek novega luninega cikla in znotraj tega novega luninega cikla obljublja nove začetke, nove dogodivščine in nove trenutke prebujanja.
Dovolite temnemu nočnemu nebu, da postane vaša posoda za ponovno rojstvo. Dovolite, da je to priložnost, da pritisnete gumb za ponastavitev na področju svojega življenja.
Ponastavitev življenja pogosto vključuje zavestno odločitev, da stvari počnemo drugače. Vključuje ustvarjanje novih navad, drugačen pristop k stvarem in pripovedovanje nove zgodbe. Vzemite vse bolečine in boje iz preteklosti ter jih uporabite kot gorivo za pisanje svojega srečnega konca.
Zapišite svoje naslednje poglavje. Napolnite ga z vsem, kar želite, in dodajte, kako želite, da stvari potekajo. Napišite ga za naslednji teden, naslednjih šest mesecev ali prihodnje leto. Zaslužite si srečen konec, zato ne dovolite, da bi kakršenkoli glas dvoma motil vašo zgodbo!

KARTE DELI JUPITER
Jupiter, planet širitve, obilja in srebrnih oblog, je zelo aktiven pod to mlado luno iz treh razlogov: je vladajoči planet astrološkega znamenja strelca, ki daje dodaten poudarek svoji energiji, prav tako je v položaju trigona z mlado luno in zapušča svoj retrogradni cikel takoj po vrhuncu nove lune.
Jupiter je največji planet v našem sončnem sistemu, zato nam bo njegova živahna dejavnost na vesoljskem nebu resnično omogočila, da bomo občutili njegovo energijo!
Ko bo Jupiter končal svojo retrogradnost, direktno stacionarno, bo pristal na zadnjih stopinjah rib, kjer bo končal potovanje, ki ga je začel maja 2021. Na teh zadnjih stopinjah rib nam bo Jupiter pomagal razumeti, kaj je to potovanje vzbudilo v nas.
Jupiter v ribah je prinesel univerzalne teme v zvezi z našimi duhovnimi prepričanji in ustvarjalnostjo, a na globljih ravneh je služil tudi kot gorivo, ki nam je pomagalo pri povezovanju z našo mehkejšo, bolj sočutno in občutljivo platjo.
Pomislite na vse načine, kako ste se omehčali v zadnjih 12 mesecih. Kako ste postali bolj občutljivi do sebe in drugih? Katere zidove ste podrli, da bi se vaše srce odprlo širše?
Jupiter nam omogoča, da vidimo širšo sliko. Daje nam zavest in perspektivo, da stvari vidimo z bolj razširjenega zornega kota. Podobno kot ptica, ki lebdi visoko zgoraj, lahko vidi veliko več kot na tleh.
Energija Jupitra lahko razširi ne samo naše zavedanje, ampak tudi naše energijsko polje na splošno. Z razširjenim energijskim poljem se lahko počutimo bolj optimistični, polni energije in bolj prepričani o svojih sposobnostih, da se stvari lotimo.

IZKORISTITE ENERGIJE
Starodavni astrologi so Jupiter označevali za velikega benefika, saj naj bi njegova energija prinašala srebrne obloge. Na neki način bi lahko rekli, da nam razširjen pogled, ki ga dobimo od Jupitra, omogoča, da z večjo lahkoto vidimo lepoto, darove in pozitivno stran stvari.
Če ste se gibali skozi čas, ki je bil zahteven, če so vas čakale težave, vedite, da vam bo ta mlada luna pomagala razširiti vaše stališče, da boste lahko naredili spremembe, preoblikovali način, na katerega ste pristopali k stvarem, in se počutili jasneje glede tega, kaj je pred vami.
Energija Jupitra bo na vaši strani in vam bo dala srebrno podlogo tam, kjer je najbolj potrebna.

NOVA POT
Nova luna v strelcu je tudi prva od začetka sezone mrkov in zadnja pred solsticijem. Mrki so vedno zelo transformativen čas in tik pred solsticijem se po navadi premaknemo v bolj refleksivno stanje bivanja.
Če sedimo v tem močnem kozmičnem položaju, nas bo ta mlada luna potegnila še dlje od transformativnih energij mrka in globlje v odsevne energije prihajajočega solsticija. Morda se počutimo bolj ustaljene s tem, kjer smo pristali, ter bolj občutljivi na svetle in temne energije okoli in v nas. Ta energija »novega poglavja« se lahko tudi zdi močnejša in nas spodbuja k razmisleku o tem, katere sveže korenine lahko zdaj hranimo.
Leto 2022 je skoraj pri koncu, in ko se pomikamo skozi preostale tedne, ki se vedno nagibajo k hitremu premiku, dovolite novembrski novi luni, da vas spomni, da ni nikoli prepozno začeti znova. Dovolite, da njegova energija in srebrne obloge, ki jih prinaša Jupiter, spremenijo pot, po kateri boste potovali pod vašimi pogoji.