Resnična duhovnost

Skromna je, vendar se živi na vsakem koraku in v vsakem trenutku

Claudia Andromedas, energijska raziskovalka, pisateljica in slikarka,
19. 9. 2022, 13.09
Posodobljeno: 19. 9. 2022, 13.12
Deli članek:

Že precej časa, kar nekaj desetletij, se prodaja duhovnost. Duhovnost je zelo iskana »roba«!

Dreamstime
V duhovnosti se ne da skriti: modri ve in vidi, koga ima pred sabo!

Duhovni trg ponuja veliko. Vabi. Na tečaje, delavnice, terapije, na uvide, dušne »readinge«, kanalizirana intuitivna razodetja, na vse mogoče ...
Pridi, pomagali ti bomo, da najdeš sebe, odkriješ svoje poslanstvo, doživiš še nedoživeto, da postaneš bolj svetel, bolj moder, bolj poduhovljen, bolj srečen, bolj Luč ...
In ljudje gredo, da jim guruji, učitelji, mojstri, zdravitelji dajo, kar iščejo in potrebujejo.
Kako prepoznati LUČ, čisto LUČ?
Rečeno je bilo, da bo veliko lažne luči, veliko lažne pomoči ...
Kdor gleda, naj tudi vidi!
Kdor posluša, naj tudi sliši!
Ni vse zlato, kar se sveti!

EN POGLED JE DOVOLJ
Kar nosi duša v sebi, kaže človek v svoji zunanjščini; v svojem mišljenju in govorjenju, s svojimi gestami in mimiko, pri jedi, izbiri svoje obleke, oblikovanju svojega doma ... V vsem življenju človek zmeraj zrcali sebe.
Vse govori o človeku. Biti poduhovljen, misliti plemenito in čisto je način življenja; je Luč, ki osvetljuje in prežema vse, kar človek dela.
Poduhovljen človek je človek visoke etike in morale. Je preprost. Ne poudarja svojega ohišja, svojega telesa. Ne oblači se vpadljivo, ne krasi se z nakitom kot novoletna jelka. Izbira plemenita oblačila, barve so svetle, polne življenjske radosti, ličenje je zmerno in nevsiljivo; ženske poudarjajo ljubkost in milino svojih potez.
Mnogi so vegetarijanci, vegani ... Vendar to še nič ne pove o njih! Kakšen je njihov motiv? So to telesno naravnani vegani? Mislijo izključno na svoje telo? Na zdravje? Dobro počutje? Ali so motivi globlji? Ljubezen, sočutje, usmiljenje, odgovornost in skrb za naše »živalske brate« morajo biti resnični motivi za vegetarijanstvo. Motivi morajo biti duhovni in globoki, presegati morajo sebično skrb samo za svoje telo.
Dragi človek! Lahko govoriš o duhovnosti. Lahko vsak dan meditiraš. Izvajaš jogo. Hodiš v cerkev. Moliš. Hodiš na različne delavnice, srečanja, dogodke ... A en sam pogled nate je dovolj, da razkrije, kdo si in kaj si!
Izraz obraza, telesni ustroj, drža telesa, vsak tvoj gib, tvoja mimika, hoja, način, kako ješ, torej celotni vtis tvojega bitja nakazuje, kdo si in kaj si!

KAKO …
Poglej se, kako sediš. Sediš vzravnano? Ješ umirjeno, spoštljivo, zavestno in hvaležno? Govoriš, kadar ješ? Ne pozabi, da ješ tudi svoje misli in besede. Zato jej v miru in ozračju sreče.
Kako hodiš? Kam gledaš? Kje je tvoj pogled? Na tleh, kjer so najnižje energije, ali gledaš predse, v nove in čudovite pejsaže življenja, ki se odkrivajo pred tabo?
Kako hodiš? Živahno, lahkotno, veselo, vzravnano? Ali nosiš vso težo sveta v vsakem svojem koraku?
Mnogi ljudje malikujejo telo. Zelo skrbijo za pravilno prehrano in uravnovešenost svojega telesa. Dajejo mu multivitaminske dodatke – hrano, ki ni živa in zdrava! Želijo biti lepi, vitki in »zdravi«. Tak način mišljenja in delovanja ne odmeva v globinah naše biti, ker je vse to domena človeškega ega. Naša hrana mora biti vir žive energije, vsebovati mora esenco življenja. Razni umetni preparati v naše telo ne prinašajo Luči in Ljubezni!

»PODUHOVLJENOST«
Čim bolj je človek oddaljen od izvira, vrelca, duha življenja, moči, vse biti ... tem revnejši je njegov duhovni in telesni energijski potencial. Človek se hrani, vendar ne z Življenjem, Lučjo, Ljubeznijo ... Jé, da se nasiti in si napolni želodec!
Ne moreš zbežati od sebe. Kjerkoli si, nemo izpričuješ sebe, stanje svoje zavesti in vsega, kar nosiš v duši.
Človek ne zboli zaradi pomanjkanja rudninskih snovi in vitaminov. Zboli, ker napačno misli, govori in ravna.
Živeti srečno, zdravo, umirjeno in harmonično ... pomeni vsak trenutek delovati, misliti, čutiti in govoriti skladno z najvišjimi zakoni življenja!
Vsak človek kaže, kdo je in kaj je.
Če si »poduhovljen« in še vedno težiš k temu, da te naslavljajo z dr., je v tebi malo resnične duhovnosti.
Če si »poduhovljen« in še vedno uživaš meso, je v tebi malo božanske ljubezni in usmiljenja.
Če si »poduhovljen« in na veliko razkazuješ svoje diplome iz raznih tehnik zdravljenja, je v tebi malo resnične duhovnosti.
Če si »poduhovljen« in javno govoriš o svojih dobrih delih, potem so tvoja dobra dela delo človeka, ki išče aplavz in pohvalo.
Če si »poduhovljen« in pogosto govoriš o svojih duhovnih doživetjih, nisi božanski mistik, temveč nekdo, ki išče sledilce, oboževalce in častilce.

Resnična duhovnost je skromna, vendar se živi na vsakem koraku, v vsakem trenutku. Vsak človek kaže, kdo je in kaj je. Ni mu treba spregovoriti. Vse na njem govori o njem. Njegova celotna zunanjost govori glasneje in močneje kot tisoče besed.
Modri ve in vidi, koga ima pred sabo!