Ključni trenutki za človeštvo

Obrazec poslušnosti je tik pred tem, da se zlomi in propade

Dušica Čičgoj, terapevtka
18. 8. 2022, 16.36
Posodobljeno: 18. 8. 2022, 17.09
Deli članek:

Ne glede na to, kakšno zgodbo vam pripovedujejo danes, verjemite, da vam bodo čez leto dni pripovedovali drugačno – ker bo takrat vaše pojmovanje na drugačni ravni, bo tudi dojemanje drugačno. Vse se skozi čas spreminja, nič ni stalno.

Dreamstime
Sodobnemu suženjstvu se čas neusmiljeno izteka.

Tudi življenje vseh nas, navade, razvade, delovanje, razmišljanje – vse ima rok trajanja. Če se ne prilagajamo življenju, njegovemu toku in smernicam, nas povozi čas.
Pri vsem tem je najpomembnejše, da v vrtincu sprememb ohranjamo identiteto, bistvo sebe: kdo sem, zakaj sem tukaj in zdaj, kaj je moj namen, zakaj prav v trenutku časa, kaj se dogaja, kaj se moram iz tega naučiti, kako delovati, se odzivati, kaj spremeniti …? Ste si kdaj postavljali taka in podobna vprašanja? Nešteto jih je, a na številna nimamo odgovorov. To ne pomeni, da odgovori ne obstajajo, vsekakor so, le nismo uglašeni z njihovo vibracijo.

NESKONČNO ZNANJE
Pravzaprav smo pri razumevanju vsega obstoječega, evolucije človeka, njegovega razvoja, obstoja višjih svetov, širine vesolja, neštetih galaksij in podobnega zelo omejeni in ozkogledi. Ne vsi, zagotovo pa večina, sicer ne bi bili sredi zdajšnjega stanja in dogajanj, ki jih preživljamo.
Prav tako nam ni bilo nikoli predano pravo znanje, temveč strogo usmerjeno enoumje, kolikor je bilo potrebno, da nas nadzorujejo. Po drugi strani pa je nujno, da je nastala zmeda zaradi vsega, da bi se zlomil sedanji sistem materialnih vrednot, ki nas je pahnil v bedo in revščino ter izničil vse človeške vrednote, da bi lahko zgradili nov sistem duhovnih vrednot.
Večina je sprejela tako življenje, v katerem je denar v vseh pogledih smisel in središče njihovega obstoja. Zato jih ubijajo pohlep, stres, strah pred izgubo materialnih dobrin, kar ustvari začarani krog, ki ne more dolgo obstajati. Denar jim daje občutek pomembnosti, večvrednosti nad drugimi, ne da bi se zavedali (včasih pa tudi zavestno), da s tem rušijo svoje duhovne vrednote, kar vodi do neizbežnega padca z izgubo vse lastnine. Življenje ni le zgolj živeti in preživeti, to ni smisel, še manj namen našega prihoda na planet Zemlja.
Pomen besedne zveze »zakon vesolja«, ki je zelo pogosto uporabljena, je za številne nejasen, nerazumljen, ali pa jim je morda napačno predstavljen. Vesolje kot neskončni in neizmerljivi obstoj si lahko v prispodobi predstavljamo kot veliko »enciklopedijo« oziroma višjo dimenzijo zavesti, ki zajema energijske zapise, po katerih naj bi se ravnala vsa bitja, ki bivajo v vesolju, in vse, kar soustvarja vesolje samo, da se vzdržuje ravnotežje sobivanja v miru in harmoniji na duhovni ravni. Ti energijski zapisi so bili pretvorjeni v besedo, zapisani v knjige in lahko bi rekli, da je Zemlja »knjižnica«, ki vsebuje le delno znanje, ki ga zajema vesolje, saj je človeštvo na nižji vibraciji, s tem pa ne zmore razumeti znanja zavesti vesolja. Vemo, da smo stoletja uničevali in zažigali številne knjige, napisali nove in jih priredili z omejenim znanjem prikrite resnice.
To v preprostem prevodu pomeni, da je večina človeštva omejena na dojemanje in razumevanje drugačnosti s tem, kar piše v knjigah, kar so nas učili starši, z indoktrinacijo v času šolanja, cerkve, družbe … Ljudje temu kot edino obstoječemu, verodostojnemu in pravilnemu slepo sledijo.

KLETKA SPOMINA
V osnovi pa smo s to matrico znanja, vedenja in razumevanja lastnega obstoja v neskončni zavesti vesolja ves čas povezani. To je del nas, to smo mi, čeprav smo med evolucijo razvoja izgubili stik, lahko bi temu rekli spomin.
Pomembno je, da razširimo pogled na svet in dogajanje v njem, da stresemo kletko spomina, izstopimo iz teh okvirov, dobimo širši vpogled, prebudimo staro znanje, ki je shranjeno v nas, pridemo v stik z informacijami, ki jih potrebujemo za izhod iz tega kaosa. Da to dosežemo, je nujno, da se soočimo s tako imenovanimi temnimi deli svoje osebnosti (jeza, zamera, sovraštvo, maščevanje ...), saj prav to pripomore k vzdrževanju kaosa, je »hrana« za obstoj tega »zla«.
Da bi lahko spremenili tok življenja, izšli iz kaosa modernega suženjstva, se znebili okovja, ki nas omejuje biti svoboden človek, je nujno, da stopimo iz udobja naučenih navad, ležernosti, samoumevnosti in prepričanj, predvsem pa strahov, ki nas hromijo in zaustavljajo … Obrazec verovanja in poslušnosti je zdaj tik pred tem, da se zlomi in propade.
Zakaj je to tako zelo pomembno? Ker smo vsi vključeni v kaos in odgovorni, da kaos spremenimo v korist človeštva. Globoko v sebi vsak od nas ve, da smo tukaj z namenom, da se znebimo okovja navezanosti na ideje in prepričanja, kdo smo in kakšna je naša povezanost z vesoljem.

KOZMIČNI POTRES
Človeštvo je kot tisočletja speči vulkan, z občasnimi izbruhi izraža svoje nezadovoljstvo. Tako kot se vesolje preobraža in čisti stare, neuporabne strukture, je nujno, da tudi človek jasno in glasno izrazi svoje nezadovoljstvo do diktature, ki poteka na svetovni ravni: da se vse speče duše prebudijo iz hipnoze enoumja. Še vedno se večina ljudi ne zaveda, kako subtilno in premišljeno so nas z lažmi in prevarami pretentali, da nam želijo dobro in jih skrbi za naše zdravje, delili so nam »bombončke« (beri: bone) v znamenje svoje dobrote. V isti sapi so nam sesuli, uničili malo gospodarstvo, nas zapirali, omejevali, prepovedali druženja, stike, dostope do zdravstvenih storitev in grozili naši neposlušnosti. Res to pomeni biti svoboden človek? Očitno morajo biti ljudje prevarani, tudi večkrat, da bi postali pozorni in začeli razmišljati.
Smo na prelomni točki desetletja, ki nas pretresa, preizkuša in občutimo tudi težo vseh dejanj v preteklosti, da vidimo jasno sliko mozaika in dopolnimo tiste manjkajoče delčke, ki nam bodo omogočili videti in razumeti namen prehojene poti, da bi lahko našli rešitev.

IZKUŠNJE SO UČITELJI
Vsaka življenjska izkušnja, ki jo doživimo, izkusimo, nam nakazuje, nas uči, katero ravnanje je pravilno, in tako postajamo modrejši. So naš kažipot, da ob izkušnjah izboljšamo svoje razumevanje, znanje, vedenje. Omogočajo nam, da se iz lastnih izkušenj nekaj naučimo, da ne ponavljamo istih napak, ki nas v življenju ovirajo, frustrirajo …
Kaj so nas izučile in naučile izkušnje zadnjih dveh let? Sprva je večina verjela, da res obstaja smrtonosni virus, zaradi katerega je treba upoštevati vse rigorozne ukrepe. Izkazalo se je, da si je ta virus že prvo leto napada vzel oddih in poleti odšel na počitnice, in so tudi nas izpustili iz kletk. Seveda, elita in vsi njeni klovni so hoteli poleti uživati, zato je hipotetično tudi virus odšel na dopust. V jesenskem času si je virus premislil in nas spet napadel, krivci za to smo bili seveda ljudje, ker smo se tudi mi malo oddahnili, sprostili in bili več v naravi, se družili. Za kazen so nas ponovno začeli omejevati in si takoj izmislili, da nas napada nova različica virusa, imena pa si sledijo po grški abecedi. Zanimivo! Naslednje leto se zgodba ponovi, virus poleti spet odide na počitnice, jeseni pa znova napada. Deja vu – že doživeto. Dvakrat so nas peljali na led z enakimi lažmi in zavajanji. Kakšne izkušnje imamo? Se je kaj spremenilo? Je kaj drugače, kaj boljše? Smo se iz teh izkušenj česa naučili? Smo dojeli, razumeli, kaj se v resnici dogaja?
Smo v tretjem letu neutrudnega ustrahovanja, omejevanja proti neznanemu sovražniku, saj še nihče do danes ni bil sposoben dokazati, da katerikoli od naštetih virusov obstaja. Pritiski se izvajajo in se bodo zagotovo še, tako ali drugače.
V tem letu je zelo pomembno, da budno spremljamo, kaj nam sporočajo, koliko je podobnosti s preteklima dvema letoma, da smo pozorni, kaj nam spet »prodajajo« zdaj, v času dopustov, predvsem pa moramo biti na preži zaradi vseh možnih scenarijev, ki se lahko jeseni uresničijo. Geslo »nič nas ne sme presenetiti« jemljimo zelo resno, saj če smo pripravljeni glede na pretekle izkušnje, ki so se izkazale slabe za nas, si jih ne bomo dovolili ponoviti, ali pa bomo še tretjič nasedli kot ladja na čeri.

ZDRAVJE – NAJVEČJE BOGASTVO
V preteklem obdobju je bil poudarek na težavah s pljuči in črevesjem, zdaj pa bodo v ospredju težave s kožo. Veliko bo različnih kožnih alergij, herpesov in podobnega. Koža sama po sebi ni povzročitelj težav, temveč je le simptom. Nakazuje, da organi in sistemi ne delujejo, kakor bi morali, kar je posledica raznih strupenih snovi v telesu, ki so se nakopičile, zato ustvarjajo zakisanost telesa, kar vodi v vnetne procese. Ko jetra kot naša največja »tovarna« prečiščevanja strupenih snovi (poleg drugih funkcij) ne zmorejo opravljati svoje naloge, gre veliko nesnage v kri, limfo ... To pa se bo najbolj odražalo na koži, delno tudi na nohtih, laseh in podobno. Vemo, da nas že desetletja zastrupljajo z gensko spremenjeno hrano, pesticidi, vsemi odplakami, ki jih spuščajo v pitno vodo in morja, ter z drugimi prikritimi načini.
Tudi pitna voda vsebuje veliko težkih kovin, ki se večinoma zadržujejo v osrednjem živčevju, zato je nujno, da poskrbimo za dodatke za prečiščevanje pitne vode, letos še posebno. Ne pijte vode iz plastenke!
Zlata vredno bo, da si bomo sami pridelovali hrano (seveda kdor ima to možnost) ali kupovali od preverjenih kmetov, torej lokalno, in ne uvožene hrane – te se izogibajte v velikem loku. Hrana iz tujine bo najbolj onesnažena.
Ne razmetavajte z denarjem, ne kupujte stvari, ki jih res ne potrebujete. Finančna in gospodarska kriza sta že tu, vrhunec bosta dosegli prihodnje leto. Veliko škode je že narejene, žal jo številni že občutijo. Vsak posameznik je odgovoren za svoje zdravje. Vedno je možnost in priložnost, da kaj spremenimo, popravimo. Ne bodite poskusni zajčki eliti, za katere smo igračka v dobi tehnologije.
Zanka sodobnega suženjstva je to, da nas prepričujejo o nujnosti upoštevanja zakonov, ki se jih sami nikoli ne držijo!
Čas je, da se človeštvo mogočno kakor feniks dvigne iz pepela.