Aktualno

Močni planetarni vplivi so se začeli že danes in bodo trajali ves avgust

Tanaaz
1. 8. 2022, 11.15
Posodobljeno: 1. 8. 2022, 11.28
Deli članek:

Avgust se je začel s poravnavo Urana, Marsa in severnega vozla, kar prinaša ognjevite energije, zaradi katerih se lahko počutimo nekoliko nemirne ali nestabilne.

Profimedia
Avgustovska polna luna bo osvetlila bremena, ki smo jih skrivali globoko v sebi, da se jih enkrat za vselej osvobodimo.

V vsej prvi polovici avgusta 2022 se bo na splošno zdelo, kot da hodimo po trhlih tleh – vendar nas to na koncu vodi v pristno in prebujeno stanje, ne samo osebno, ampak tudi na globalni ravni.
Če se vam bodo stvari v prvem delu meseca torej zdele neurejene ali celo izzivalne, bo trik za vašo dobrobit v tem, da se prepustite toku, namesto da bi poskušali izsiliti tisto, kar ne deluje. Pustite, da žoge poletijo v zrak, nato pa bodite potrpežljivi, da boste videli, kje bodo pristale.
Ko napredujemo skozi mesec, doživimo odprtje portala 88 in prehajamo iz sezone leva v sezono device, ki aktivira Regulus, eno od štirih kraljevih zvezd. Njegova čudovita energija aktivira našo kronsko čakro in poveča naše intuitivne sposobnosti.
Mesec se zaključi z mlajem v devici, ki bo spodbudil naše strasti in vzgibe. Za to je zaslužen planet Mars, ki igra pomembno vlogo tako na začetku kot ob koncu meseca, saj je znan kot planet akcije in energije. Pomaga nam premagati strahove in nam daje vzdržljivost, da sledimo svojim ciljem, a pozor: lahko nas naredi razdražljive, agresivne in nerazumne. Zdi se, da daje okus načinu, kako se mesec začne in konča, zato se tega zavedajte in ga poskusite uporabiti sebi v prid!
Pa se sprehodimo še čez ključne astrološke datume za avgust 2022.

1. AVGUST: URANOV SEVERNI VOZEL
Že prvi dan meseca se zgodi konjunkcija Uranovega severnega vozla, ki je glavna značilnost tega leta. Za približno en teden se pridruži tudi Mars v biku, ki krepi in segreva te energije.

8. AVGUST: PORTAL 88 – LEVJA VRATA
Portal 88 spremlja vzhajanje zvezde Sirius, ki so jo starodavni ljudje imeli za naše duhovno sonce. Obstaja prerokba, ki pravi, da ko se Sirius dvigne, aktivira pozabljene kode, sporočila in modrost, ki so jih pustili ljudje Atlantide. Medtem ko Sirius vzhaja od konca julija in skozi večji del avgusta, velja, da je osmi dan v mesecu najmočnejši dan portala zaradi numerologije 88. Osem je število, povezano z neskončnostjo, višjo zavestjo in modrostjo.

11. AVGUST: SUPER POLNA LUNA V VODNARJU
To je zadnja super luna v nizu treh. Služila bo kot končna osvetlitev, ki nam bo pomagala razčistiti stvari, ki smo se jim v življenju izogibali ali jih potlačili. Saturn je pod to polno luno zelo aktiven. Kadarkoli je Saturnova energija močna, se lahko počutimo malo zadušene ali obtičale na nekem področju svojega življenja. Če se ta energija dvigne v vas, je navodilo, da ostanete »prizemljeni«, postavljate meje in delate vnaprej le majhne korake.

22.–25. AVGUSTA: SONCE V KONJUKCIJI Z REGULUSOM
Regulus je ena od štirih kraljevih zvezd in velja za zaščitnika severnega neba. Vlada naši kronski čakri in pravi, da nam prinaša pozitivno energijo.

22. AVGUST: SONCE V DEVICO
Izhajamo iz ognjene sezone leva v zemeljsko, praktično, organizirano sezono device. Devico predstavlja boginja Devica, ki postane naša duhovna vodnica za mesec, ki je pred nami. Ta boginja govori o neodvisnosti, moči in o tem, da naj stvari ne delamo za druge, ampak zase. Boginja Devica je bila močna sama po sebi, v življenju ni potrebovala partnerja. Bila je samozavestna in samozadostna. Lahko je bila, s komer je hotela, kadar je želela, in ni ji bilo treba nikomur odgovarjati. Skozi vso to svobodo pa je vedno spoštovala sebe in svoje telo obravnavala kot svoj tempelj. To je energija, s katero se lahko vsi povežemo, ko Sonce potuje po devici.

24. AVGUST: RETROGRADNI URAN
Uran vstopa retrogradno do leta 2023. Uran je planet sprememb in prebujenja. Ko vstopi v retrogradno gibanje, se lahko ozremo nazaj na spremembe, ki smo jih naredili v zadnjih sedmih mesecih, in ocenimo, kje smo pristali.

27. AVGUST: NOVA LUNA V DEVICI
Mars je ponovno aktiven pod to mlado luno in nam pomaga, da se povežemo z našimi strastmi. Mars nam lahko tudi pomaga premagati strahove in narediti preskok vere v smer, ki smo si jo želeli. Kadarkoli je energija Marsa močna, moramo paziti, da ne ravnamo impulzivno ali ne dovolimo, da nas premaga temperament.