Anna Tia Paynich

Spolnost ni namenjena samo reprodukciji, je veliko več!

Sonči Nered Čebašek
6. 7. 2022, 19.57
Posodobljeno: 6. 7. 2022, 19.58
Deli članek:

Večina Slovencev Anno Tio Paynich pozna kot zanimivo udeleženko resničnostnih šovov Masterchef in Kmetija, manj jih ve, da je v Parizu magistrirala kot modna oblikovalka in petnajst let ustvarjala kreacije v tujini pod svojo blagovno znamko Piege (Past).

oa
Kot coach Anna veliko sodeluje s pari, ki so v odnosih tudi po 25 let in si želijo ponovnega intimnega zbližanja, odnosa na višjih nivojih.

Nekaterim se je Anna priljubila ali pa vzbudila njihovo zanimanje tudi kot igralka in scenaristka, a je šla v drugo smer – v proučevanje alternativnih tehnik zdravljenja, za katere je tudi pridobila certifikate. Zdaj se posveča tantričnemu znanju in kot mojstrica pomaga h kreiranju obilja skozi žensko in moško spolno energijo.
Njen cilj je, da tako žensko kot moškega pripelje do popolne notranje in zunanje preobrazbe na področju zdravja, odnosov, ljubezni do sebe, partnerstva, posla in financ. Izdala je že svojo tretjo knjigo, Usodna energija, ki jo prežema tantrična vsebina in s katero želi priti bližje vsakemu bralcu, da začuti tantro v vsakdanjem življenju. In prav o tem smo jo malo povprašali, saj karkoli je povezano s tantro, vedno in povsod dviga prah in vzbuja zanimanje.

Za pokušino odlomek iz knjige, potem pa naprej:

»Kako je mogoče, da si ga tako močno želim? Sem postala obsedena s seksom? Zagotovo ne. Če bi bila, bi si želela seksati še s kom drugim, v vmesnem obdobju, ko čakam nanj. Toda v meni se prebudi neobvladljiva pohotnost samo ob njem. Neverjetno podžiga v meni željo po mesenih užitkih. Vulkan v meni tli in bruha vsakič močneje.«

Če je vsebina knjige tantrična, v glavnem obravnava spolnost?

Ja, vendar namen vsebine ni erotika kot taka, temveč možnost zdravljenja s spolno, življenjsko energijo, ki jo vsi nosimo v sebi, vendar je ne znamo uporabiti v svoje dobro, za svoj razcvet.

Spolnost je torej širok pojem …
Miselnost, da je spolnost namenjena samo reprodukciji in da ni ničesar globljega za tem, je dediščina še iz življenja naših prababic in babic. Moja protagonistka Lucija je resnična ženska, zdaj že v 90. letih. Vendar je premagala to miselnost šele pri svojih 85 letih. Zakaj bi čakali, če lahko začnemo živeti tantrične trenutke zdaj?

Tantra tukaj in zdaj, v vsakodnevnem življenju. Nam malce opišete, kako?
Že ko se zbudimo in si pripravljamo jutranji obrok, lahko začnemo v njem uživati tako, da vključimo tantrično hranjenje prek svojih pet čutil. Hrano najprej energijsko prečistimo, potem blagoslovimo in napolnimo z ljubeznijo, zdravjem in mirom. Povežemo se z njo z vsemi čuti tako, da jo najprej gledamo, občudujemo prek vida, potem nežno vonjamo in aktiviramo vonj, se je dotikamo, božamo, obožujemo strukturo, videz, potem se je s konico jezika dotikamo. Na koncu jo damo v usta in aktiviramo še sluh, ko jo okušamo in uživamo, mmmm …

Je naše aktivno sodelovanje nujno pri vsakem dogajanju, občutenju?
Za naše zdravje je predvsem pomembna telesna dejavnost, s tantričnimi rituali pa zvišamo svoj libido, fokus, kreativnost, žarimo od znotraj navzven. Za začetek lahko prek plesa ter stiskanja vaginalnih in analnih mišic začutimo svojo notranjo energijo, svoj notranji ogenj, ki prebudi celotno telo.
Zato v knjigi opisujem tudi posamezne tehnike in povezovanje s partnerjem, da lahko znova prebudimo zaljubljenost in globlje povezave med seboj.

Kaj pa, če smo samski?
Samski prek vaj aktivirajo svojo magnetičnost in privlačnost za nasprotni spol. Ni nujno, da tantrični ples izvajamo za partnerja ali ljubimca, lahko ga izvajamopred ogledalom, zase.

Z redno vadbo, pravite, aktiviramo obilje na vseh področjih. Kaj vse v sebi vzpostavimo?
Bom kar naštela: vzpostavimo globljo povezavo s sabo, izžarevamo magnetično energijo in zdravje, vzpostavimo steber moči znotraj sebe, doživljamo močne orgazmične užitke celega telesa, dobivamo kreativne ideje iz duše za svoje poslanstvo, dosežemo notranji mir … Toliko na kratko, he he.

Vse to se je dogajalo junakinji vaše knjige Luciji ...
Ja, knjiga je napisana po resnični zgodbi gospe Lucije in oplemenitena z mojim tantričnim znanjem, izkušnjami in delom po svetu.

Najkrajši opis knjige je: resnična zgodba Slovenke, ki jo je trideset let mlajši ljubimec popeljal v svet orgazmov. Nam razkrijete še kakšen kanček vsebine?
To je zgodba o čudoviti ženski, ki se ni zavedala vse svoje lepote, dokler ni v njeno življenje vstopil mlajši moški. Podrl je vse njene zakoreninjene vzorce o seksu in ji naložil nov program popolne svobode in dostopa do užitkov ter naslade brez omejitev. Postala je brezmejna v svojem življenju, v svojem odnosu do sebe, v sprejemanju sveta in sebe v polnosti.

Nauk zgodbe?
Lucijin razcvet je poduk mnogim ženskam in moškim, ki na področju spolnosti doživljajo blokade. Nikoli ni prepozno za užitke in strast; ko si resnično odprt in povezan s svojo globino, takrat se tudi spolnost preobrazi v tantrično, senzualno izkušnjo. Bralec skozi zgodbo spoznava sebe, svoje omejitve in vzorce ter jih na lahkoten način opušča, preobrazi v radost in doživi več »aha« trenutkov. Bogatejši je za nove vpoglede in tantrično izkušnjo skozi svoje telo. Močna energija zgodbe in pripovedovanja v bralcu vzbudi željo po boljših, izpolnjenih in globljih odnosih.