4. in 5. julij

Visokofrekvenčne energije so se z neba k nam že prebile

Tanaaz
4. 7. 2022, 12.30
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 12.35
Deli članek:

V julij smo vstopili ob koncu izjemno občutljive mlade lune v znaku raka 28. junija. Iz umirjene zazibanosti pa se hitro premikamo, saj nas je danes dosegel izbruh visokofrekvenčne energije iz portala Sirius.

Dreamstime
Po v mir zazibanem zadnjem obdobju se je začel močan izbruh energij.

Portal Sirius, ki dosega vrhunec 4. in 5. julija, je čas, ko se naš duh ponovno napolni, in ob tem občutimo osvoboditev.
Ta portal energije je eden od vrhuncev julija in nam pomaga do uvidov o svoji življenjski poti vnaprej oziroma nam prikaže, katere smeri ubrati, da bomo občutili čim več sreče in lahkotnosti.
Ko se približujemo super polni luni 13. julija, se pojavijo težji občutki. Če so se nam zadnje čase nerešene težave kopičile, zdaj začutimo vso njihovo težo.
Ko se bo Sonce 22. julija premaknilo v leva, se bo marsikaj razvedrilo, kar nam bo omogočilo, da se preusmerimo od dela k igri! Ta trend se bo nadaljeval, ko bomo 28. julija dosegli levjo mlado luno, saj prinaša veliko prijetne, lahkotne energije.
Mesec se konča z Uranom in severnim vozlom, ki dosežeta vrhunec svoje konjunkcije. Ta kombinacija energije je ena od značilnosti leta 2022, in čeprav ustvarja nekaj nestabilnosti, je usojeno, da nas približa naši najvišji poti, zlasti na kolektivni ravni.

KLJUČNI DATUMI

4. in 5. julij – portal Sirius
Starodavni astrologi so Sirius imenovali naše duhovno sonce, saj so verjeli, da je portal pot v nebesa. Od 4. do 5. julija 2022 je Sonce v poravnavi s Siriusom, oddaja visokofrekvenčne energije in nam omogoča, da vpijemo njegove nebeške vibracije. Galaktične energije iz Siriusa nas lahko tudi spodbudijo, da najdemo nov navdih. V sodobni astrologiji je Sirius povezan s svobodo in tehnološkim napredkom. To energijo lahko uporabimo tudi za podporo inovacijam na področju tehnologije oziroma za iskanje večje ustvarjalne svobode.

13. julij – super polna luna v kozorogu
To je druga super polna luna v nizu treh. Super polne lune so lepe in blizu Zemlje, kar povečuje njihove učinke. Polna luna je zelo dober čas za razstrupljanje, sprostitev in osvetlitev sebe ter vsega, kar nas obdaja. Okoli te polne lune je nekaj močne energije, ki od nas zahteva, da prevzamemo odgovornost za svoja dejanja. Morda se počutimo poklicane, da pristopimo k nalogi in prevzamemo lastništvo nad tem, kar želimo ali potrebujemo. Če se nam zdi, da smo obtičali ali stagnirali, lahko ta polna luna prinese pozitiven premik, vendar bomo morali prevzeti pobudo, da se stvari premaknejo.

19. julij – retrogradni Kiron
Kiron je znan kot ranjeni zdravilec, in ko potuje retrogradno skozi ovna, nam je dano darilo refleksije, ko gre za našo pot zdravljenja. Medtem ko se morda zalotimo, da moramo obravnavati ali razrešiti pretekle bolečine, lahko to energijo uporabimo tudi za praznovanje! Pogosto ne slavimo ali celo ne priznavamo trdega dela, ki ga opravljamo, da bi postali bolj uravnotežena, bolj osredotočena in bolj ljubeča bitja!

22. julij – začne se sezona leva
Ko bomo končali občutljivo sezono raka in prešli v sezono ognjenega leva, bomo morda občutili lahkotnost. Sezona leva govori o povezovanju z našim notranjim ognjem, našimi strastmi in ustvarjalnostjo. Lev je tudi zabavna energija, ki nam pomaga dajati prednost veselju in igri! Ko se letos Sonce premakne v leva, se prav tako poravna z asteroidom boginje Ceres, ki je znan po tem, da prinaša hranilno energijo, in ob tam lažje damo prednost skrbi zase.

26. julij – konjunkcija Venere in črne lune Lilit
Venera v konjunkciji s črno luno Lilit lahko osvetli naše odnose in na površje dvigne vsa skrita ali nerešena vprašanja. Če so bile stvari pometene pod preprogo, nam bo kombinacija Venere in črne lune Lilit pomagala, da se z njimi soočimo. Vedno je dobro pobrati stvari izpod preproge, saj nam to pomaga natančno uvideti svoj trenutni položaj.

28. julij – nova luna v levu
Nova luna v levu prinaša prijetno, obnovitveno energijo! To je čudovita nova luna, ki nas bo spodbudila, da se osredotočimo na zdravo prehranjevanje in nego. Ta mlada luna podpira vnos lahkotnosti v naše bitje in lažje si vzamemo čas za stvari, ki nas izpolnjujejo.

28. julij – retrogradni Jupiter
Jupiter vstopi retrogradno v ovna in se bo počasi vrnil v ribe. V naslednjih 12 letih ne bo več vstopil v to znamenje, zato se bo želel prepričati, da dostavi vsa svoja darila, preden odide!

31. julij – Uranova konjunkcija s severnim vozlom
To je ena od velikih kozmičnih energij tega meseca. Čeprav doseže vrhunec 31. julija, bomo to, da se nekaj pripravlja, čutili ves mesec. Uran v konjunkciji s severnim vozlom lahko povzroči nemirno energijo, bo čemer se nam vse zdi negotovo ali nestabilno. Uran je planet prebujanja in severni vozel predstavlja našo najvišjo usodo, zato je kakršnakoli vznemirljiva energija tam, da nas spodbudi, da se prebudimo v svoje najvišje dobro.

Profimedia
Sirius je najsvetlejša zvezda na nebu in leži v južnem ozvezdju Veliki pes oziroma Canis Major.