Uničite strahove

5 najboljših nasvetov, da se ljubezni ne boste več bali

Andreja Novak, energijska raziskovalka
28. 6. 2022, 14.33
Posodobljeno: 28. 6. 2022, 18.27
Deli članek:

Kako premagati strah pred ljubeznijo in zaživeti harmonično življenje, ni vprašanje, na katerega enkrat najdete odgovor in živite srečno do konca življenja.

Pexels
Sanjarjenje ni namenjeno le nočnim uram, privoščite si ga z odprtimi očmi in srcem.

Kako premagati strah pred ljubeznijo, je vprašanje, na katerega bolj ali manj zavestno iščete odgovore vsak dan, ko vas življenje postavlja pred izbire. To je tema, s katero se soočate vsak dan znova, ko se odločate za malenkosti, ki vam krojijo usodo.

Če se vam vprašanje poraja samo, ko je treba nekomu pokazati – »priznati« ljubezen, in vas je strah, da boste zavrnjeni, se osmešili in zgubili smisel življenja, če bo oseba rekla »ne«, je dobro, da razmislite o ljubezni kot načinu življenja, in ne kot dogodku, ki se vam nekajkrat v življenju zgodi.
Če si želite ljubezni v dvoje, ni nič narobe, seveda. Vendar je boste prej deležni in jo boste lažje doživljali sproščeno, sproti, če se boste lotili praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali v vsakdanjem življenju premagati strah, da boste zaživeli z ljubeznijo vsak trenutek znova.

Praktični nasveti so dobri pomočniki, ki pomagajo premagati strah, da zaživite z ljubeznijo.

1. DIHANJE
Morda se zdi preveč preprosto in ne vidite globljega smisla v tem nasvetu, dokler se na dihanje ne spomnite, ko vas je strah. Če se spomnite pravočasno in začnete globlje in počasneje dihati, pomagate telesu, da ne pade v občutek stresa in odziv. Tako si najhitreje pomagate v vseh situacijah, kjer se počutite nelagodno in nihate v tem, da bi se odmaknili, se skrili pred okoljem in odmaknili od želene poti. Če nasvet upoštevate redno, bo vaše življenje postalo sproščeno in vprašanje, kako premagati strah pred ljubeznijo, vam ne bo več padlo na pamet. Z globljim in umirjenim dihanjem se namreč samodejno odpre srce, in če niste preveč poškodovani od preteklosti, vam bo ta nasvet prinesel velike spremembe.

2. ZBRANOST
Potrebna je, če želite prebiti pregrado strahu in se odpreti življenju z ljubeznijo. Ko ste zbrani in osredotočeni na svoje telo, čustva in misli, ste zaščiteni pred negativnimi vplivi okolja. Za zbranost je dovolj, da si vzamete nekaj trenutkov globljega dihanja z namenom, da povežete telo in čustva ter misli in povezano doživite trenutek. Ne glede na to, ali se morate kaj odločiti ali ne, je smiselno čim večkrat na dan vaditi zbranost. Vaja dela mojstra in vsak zbran trenutek naredi dobro pot naslednjemu zbranemu trenutku. Tako vadite energije, in prišel bo dan, ko boste zbrani uro ali dve ter v tem času doživeli pravo življenje. To vas okrepi, da krepite zbranost še naprej, in ko vam uspe biti zbrani v najbolj kaotičnem okolju, ko je vse videti, kot da gre v slabo smer, ste zmagali. Takrat vaše življenje začne potekati s podporo energije ljubezni.

3. ODLOČITEV
Odločitev, da zbirate trenutke zbranosti in dihate zavestno, je potrebna. Sledite tem nasvetom in jih dan za dnem prakticirajte. Samo tako lahko premaknete svojo naravnanost od učenja s strahom do učenja z ljubeznijo. Saj je življenje učenje, in z ljubeznijo je seveda lepše, boljše, bolj harmonično, poleg tega spoznate še veliko zanimivejše in ljubeče ljudi in živali.

4. KORAK ZA KORAKOM
Kako premagati strah pred ljubeznijo in zaživeti harmonično, vam predstavlja izziv predvsem zato, ker se na to spomnite, ko je težko. Ko je življenje lepo, pa običajno pozabite na vajo za vzdrževanje dobrih energij. Zato so zgornje točke potrebne, da jih vsak dan, korak za korakom vpeljujete v svoje življenje. Vse, kar si želite doseči v življenju, potrebuje sistem korak za korakom. Redko se zgodi, da uspeh pride čez noč, čeprav je mogoče tako videti. Zato se ne upirajte spremembam. Korak za korakom, dan za dnem dihajte, zbirajte trenutke zbranosti in če ste se odločili, da to želite, se bo zgodilo. Korak za korakom.

5. SANJARJENJE
Da ima korakanje, dihanje, zbranost v trenutkih smisel, da se boste lažje odločili premagati strah pred ljubeznijo in zaživeli harmonično življenje, je dobro, da v srcu in mislih najdete dobre želje in cilje. Zato si dovolite sanjariti in pri sebi odkriti, kaj je tisto, kar si želite iz ljubezni za ljubezen …