Aktualno

Peta dimenzija je na Zemlji že prisotna in dostopna

Manca Razboršek, life and soul coach
2. 6. 2022, 12.16
Posodobljeno: 2. 6. 2022, 12.22
Deli članek:

Ne glede na to, da živimo na istem fizičnem planetu, je dojemanje in zaznavanje življenja odvisno od ravni našega zavedanja. In tu se srečamo z dimenzijami, tretjo (3D), četrto (4D) in peto (5D), ter prehodi med njimi.

Dreamstime
Petnajst let smo že v prehajanju na novo Zemljo – in še nekaj časa bomo.

Pa smo kot človeštvo in posamezniki že v 5D ali smo še v 4D – medtem ko so nekateri očitno še globoko v 3D?
Tretja dimenzija je raven zavedanja človeštva, ki označuje materialno miselnost, poveličevanje razuma in zanikanje duhovnega. Vse se gleda in dojema izključno s fizikalne in fizično oprijemljive ravni. Značilno za 3D je dojemanje življenja kot »preživetje najmočnejšega«, identifikacija s tem, kar imamo v materialnem smislu, in omejenost virov.
Četrta dimenzija je prehod na zavedanje, da obstaja nekaj več kot le življenje »hrčka na kolesu«, da smo med seboj povezani in da materialno ni vse, kar šteje. Prebudi se želja po nečem večjem, po iskanju pomena, in začne se zavedanje, da obstaja povezanost med našimi mislimi, čustvi in telesom. Odpiranje srčne čakre in čiščenje preteklosti, spreminjanje prepričanj ter čustvena inteligenca so običajni procesi, povezani s to ravno zavedanja, razmišljanja in čustvovanja.
Peta raven zavedanja vključuje sprejemanje brez kakršnegakoli obsojanja, zavest medsebojne povezanosti v enosti, vsebuje življenje v lastni avtentičnosti in identifikacijo z »jaz sem«. Zavest se je zmožna dovolj razširiti, da zaznava večdimenzionalnost obstoja, je sposobna zavestnega kreiranja in se zaveda, da je v vesolju vedno vse na voljo.

ZABRISANE MEJE
Nobena od dimenzij ni slabša ali boljša, ampak je raven izkušnje, ki jo posameznik živi. Tudi meje med temi ravnmi zavedanja niso jasne in definirane, ampak se naša zavest nenehno giblje med njimi. Na enem področju že zmoremo delovati večino časa na višji ravni, medtem ko smo na drugem še odvisni od starih vzorcev.
Prav zato, ker smo ljudje svetlobna bitja z različnimi ravnmi zavesti, na enem področju delujemo na višji ravni zavedanja, razmišljamo odprto in čutimo povezanost, na drugem področju pa imamo še izzive z obsojanjem, vrednotenjem in navezanostjo na nezdrave vzorce čustvovanja ter delovanja.
Prav to je lahko razlog, da nam je peta dimenzija, o kateri lahko veliko beremo in jo doživljamo, že dostopna in je prisotna, obenem pa je še polno izzivov na materialni ravni. To pomeni, da je lahko nekdo zelo odprt za komunikacijo z duhovnim svetom, a hkrati nikakor ne more iz finančne luknje. Ali pa ima težave v partnerskih odnosih in se zapleta v toksična razmerja.
Kaj lahko torej naredite s temi informacijami? Če želite vstopiti v 5D, je nujno opraviti domačo nalogo v 4D in ostati čuječ pri tem, kdaj in kje delujete še na 3D-ravni. To danes po navadi označujemo tako, da rečemo, da so to nizke vibracije. Ko jih opazite, jih transformirate in tako prehajate na čedalje višjo raven zavedanja, kjer potem ostajate dlje časa in bolj stalno. To pa je proces, ki se ne more zgoditi čez noč. Zato bodite do sebe blagi, potrpežljivi in vadite vrline, ki predstavljajo četrto in peto raven, ker boste nekega dne ugotovili, da ste preprosto že tam.

VODIMO Z ZGLEDOM
Kaj nas torej čaka v prihodnosti? Že zdaj so razlike med različnimi ravnmi zavedanja ogromne in pretekli dve leti, ko se je celotno človeštvo spopadalo z epidemijo, se je pokazalo, da tretja dimenzija deluje na osnovi strahu, igre moči in nenehnega iskanja krivca.
Kdor je že prej vstopil na pot osebne rasti in duhovnega razvoja, je to lahko opazil in se od tega distanciral. Zavedanje, da takrat, ko je vsak resnično odgovoren zase, prevzema tudi odgovornost do drugih in zato lahko upošteva vse predpise in omejitve, a ne zapada v kolektivni strah in dramo, vas postavlja že na četrto dimenzijo zavedanja. Takrat tudi ugotovite, da želite živeti v drugačni prihodnosti, ki temelji na drugačnih vrednotah. Vodenje z zgledom namesto prepričevanja drugih je tisto, ki usmerja vaše delovanje.
Več ko bo ljudi, ki se bodo prebudili in prestopili na zavedanje višjih dimenzij, več idej in rešitev se bo oblikovalo v skladu s to ravnjo zavedanja. Zagotovo pa ne bo celotno človeštvo čez noč prestopilo iz 3D v 5D, tako kot obljubljajo nekateri.

POT K NOVI ZEMLJI
Nekateri potrebujejo za spremembo dlje časa kot drugi in nekaterim v tem življenju ta prehod ne bo uspel. Vse to bo mogoče opaziti v javnem dogajanju in tudi v upiranju spremembam ter novim načinom razmišljanja in delovanja. Vsi si želimo, da bi lahko čim prej zaživeli v miru in harmoniji, a samo pomislite, koliko dela na sebi je potrebnega, da povzdignete eno področje življenja na višjo vibracijo, da spremenite en odnos in se ne ujamete več v stare vzorce delovanja. Ko pa gre za celotno človeštvo, vse skupaj traja še malce dlje.
Najbolje, kar lahko naredimo, je, da vsak dan vadimo sprejemanje drugačnosti, neobsojanje in predvsem veliko sočutja do sebe in drugih. Tako bomo avtomatsko živeli in širili višjo raven zavedanja ter ustvarjali novo Zemljo zase in za vse, ki še pridejo za nami