Tipične lastnosti

Takšen je Dvojček: skrajno poduhovljen in izrazito materialističen

Bern Jurečič, astrolog
21. 5. 2022, 15.00
Deli članek:

Že ime dvojčka govori o dvojnosti kot eni od njegovih lastnosti, iz katere izhaja polarno nasprotje med moškim in ženskim principom, temo in svetlobo, pozitivnim in negativnim …

Profimedia
Milijon obveznosti dvojčku ne more priti toliko do živega kot občutek, da se nič ne dogaja!

Vse, kar se tiče dvojčkov, spominja na planet Merkur, ki vlada temu znamenju. Merkur je planet, ki je najbližji soncu in je v astrološki hierarhiji takoj za Soncem in Luno, zato ga na neki način imamo za njunega otroka.

V grški mitologiji je Merkur opisan kot krilati bog Hermes, glasnik bogov, zato je njegov pomen prav v povezavah, menjavi, gibanju, nemiru in prilagajanju. Ker Soncu obrača vedno isto stran, nekateri menijo, da mu želi ugajati. Druga, temna stran predstavlja njegove skrite, največkrat negativne lastnosti. Merkur, veseljak, razigran otrok, bistra in pronicljiva oseba, se lahko spremeni v zajedljivega cinika, zahrbtnega prevaranta, lažnivca in sladkobesednega manipulatorja.
Dvojček je sinonim za osebo, ki deluje prvenstveno na zavestni ravni, saj uživa v lagodni samopripadnosti, uživa v igri in zabavi, predvsem pa v preobračanju idej. Njegova notranjost je razdvojena; prvi del njegove osebnosti je aktiven delavec in domiselni udeleženec, drugi pa zloben opazovalec samega sebe, predvsem pa skrajno neprilagodljiv in nepredvidljiv.

ZNAČAJ IN LASTNOSTI
Dvojčka sta moško spremenljivo znamenje in s svojim pomenom označujeta tretjo astrološko hišo. To je znamenje vzpostavljanja odnosov, komunikacije, skupnega življenja in intimne združitve. Duševna dvojnost je ena od odlik oseb, rojenih v tem znamenju. Na neki način vsi pripadniki Dvojčkov živijo dva nasprotna si vpliva: prvi skrajno poduhovljen, drugi izrazito materialističen. Nekateri Dvojčki zelo težko upravljajo s temi lastnostmi, medtem ko drugi zaradi njih prehajajo skozi med seboj različna obdobja življenja in doživljajo različne izkušnje. Pogosto opravljajo več nalog hkrati in zelo redko bo samo en predmet središče njihovega interesa, zaradi tega se močno nagibajo k dvojnemu življenjskemu stilu.
Dvojčkov duh je razgiban, živahen, pretanjen in subtilen. Pripadniki tega znamenja se radi in hitro učijo ter z lahkoto postanejo strokovnjaki na nekem področju, pa naj bo to znanost, tehnična stroka ali pa umetnost. Življenje preprosto obožujejo, v družbi uživajo, so veseljaki, in zato zaželeni ter priljubljeni med prijatelji in znanci.
Dvojčke zelo privlači umetnost, zato se bodo potrudili, da jo pobližje spoznajo, najbolj pa jim ustrezajo ples, glasba ali pa govorništvo in pisana beseda. Prav neverjetno hitro so navdušeni za bohemsko življenje ali fantazije, toda že v naslednjem trenutku lahko sodelujejo v čisto resnem poslovnem pogovoru. Njegov intelekt je hiter, izviren in kritičen, vedno aktiven, kar nedvomno vpliva na napet živčni sistem.

VSESTRANSKI TIP
Nikoli mu ne zmanjka idej, kakor tudi ne humorja, zgovornosti in ljubkosti. Prirojene so mu vse vrste komunikacije in izredna gibljivost, kar lahko pomeni pogosta in nenadna potovanja. Dvojček si ne predstavlja življenja brez telefona in avtomobila, mnogi se bodo srečevali s časopisi in publiciteto. Nekatere bo privabila književnost in veliko število pesnikov in pisateljev, rojenih v tem znamenju, dokazuje, da lahko dosežejo velike uspehe prav na področju pisane besede.
Zaradi svoje poudarjene vsestranskosti in neodločnosti pripadniki tega znamenja pogosto občutijo pomanjkanje stalnosti in raztresenost, tudi pravi rezultati lahko izostanejo, ker jim primanjkuje osredotočenosti na samo eno nalogo.

DVOJČKA IN DELO
Na dogovorjeni poslovni sestanek dvojček praviloma zamudi, točnost pač ni sestavni del njegovega značaja. Ko pride, čakajočim brez kakšnega hudega občutka krivde našteje celo vrsto neverjetnih razlogov, zaradi katerih se mu je ta grozna zamuda pripetila. Ker v isti sapi splete še nekaj najnovejših štorij, pomembnih dogodkov, tračev in podobnih zadev, se mu na koncu že kar nasmejijo ter s tem seveda pozabijo na njegovo zamudo. Vendar to še ni vse: tudi naslednjič bo zamudil.
Poslovne poteze in odločitve sprejema hitro, po navadi celo prej, preden uspe pridobiti vse potrebne podatke. Njegova velika težava je v tem, da ga prvotno navdušenje po navadi mine in se zna zaradi kakšne zanimivejše ponudbe tudi premisliti. Zaradi tega ga je treba (še posebej v primeru dogovorov na dolgi rok) večkrat spomniti na obveznosti ali posamezne točke dogovora. Dvojčkova prepričanost, da se bo konec koncev vse dobro končalo, predvsem pa nestrpnost in nestalnost so njegove lastnosti, zaradi katerih ima pri delu največ težav, njegove sodelavce pa spravljajo ob živce. Čeprav Dvojček ne zna dobro načrtovati in ima pogosto težave pri delu z denarjem, pa je popolnoma nezamenljiv v vseh poklicih, ki zahtevajo bistroumnost, bliskovito ukrepanje, prilagodljivost, iznajdljivost in komunikativnost.