Sliši se preprosto

Popotnica človeštvu: 'Namesto životarjenja izberite življenje!'

sn
20. 1. 2022, 18.00
Posodobljeno: 20. 1. 2022, 18.02
Deli članek:

Misel velikega modreca je zlata vredna in verjetno velja za večno.

arhiv svet24
Jogi Bhadžan

Tretja sutra, ki jo je jogi Bhadžan predal človeštvu kot popotnico v dobo vodnarja, je sutra, ki te opominja, da kadarkoli čutiš, da si pod pritiskom, moraš zgolj nekaj narediti, spremeniti, skratka – ukrepati, in takoj se boš počutil/-a bolje.
Sutra se glasi: Ko pride čas za delovanje, prični in ublažil/-a boš pritisk.
Po navadi veš, kdaj bi moral/-a delovati, oditi ven, poklicati prijatelja, izpeljati projekt, realizirati odločitev. Nekaj znotraj tebe pa ti vendarle preprečuje, da bi to storil/-a. Ohranjaš status quo, odlašaš z odločitvami, odlašaš s spremembo, se dolgočasiš, prestavljaš kanale na televiziji, brskaš po internetu. Preprosto ne najdeš moči za delovanje.
Jogi Bhadžan ti pravi, da kar moraš v tem primeru storiti, je le začeti. Pretentaj svoj pritožujoči se um in deluj kljub njegovemu prigovarjanju. Vstani iz postelje in začni jogirati, pojdi v naravo, naredi si načrt, kako izpeljati projekt, in se ga drži. Vztrajno, dan za dnem.
Bodi odločen/-na, močen/-na in suveren/-a. Vsakič, ko boš pozitivno in konstruktivno deloval/-a, namreč izbiraš polno, vredno življenje, in ne zgolj životarjenja.