Koristni napotki

Če srečate duha, ne bežite, ampak ...

nk
19. 1. 2022, 12.09
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 12.30
Deli članek:

Mnogi so srečanje z duhovi že doživeli, mnogi ga verjetno še boste. Najpomembnejše je, da se ob srečanju ne ustrašite. Saj gre vendar samo za nekoga iz neke druge dimenzije obstoja.

Pixabay
Duhovi pogosto prinašajo pomembna sporočila, zato se le spoprijateljite z njimi.

Očitno vas duhovi in njihov obstoj zanimajo, sicer ne bi brali tega članka.
Morda ste imeli sami nadnaravne izkušnje ali pa ste poslušali zastrašujoče zgodbe drugih. Ste se kdaj vprašali, kaj storiti, če srečate duha? Na to vas bodo pripravili naši nasveti.

OSTANITE MIRNI
Marsikdo misli, da bi se znal pravilno odzvati ob srečanju z duhom, a ko se to v resnici zgodi, se vse obrne na glavo. Pogum lahko v hipu zamenja panika. Tak odziv je normalen, vendar neprimeren. Ne glede na to, ali ste duhove klicali ali pa so vas obiskali sami, ohranite mirno kri, predvsem pa ne poskušajte pobegniti. Zavedajte se, da je to dragocena izkušnja, ki se morda ne bo več ponovila. V večini primerov duhovi niso nevarni.

POSKUŠAJTE KOMUNICIRATI
Z duhom komunicirajte enako, kot bi komunicirali s katerimkoli človekom ob prvem srečanju. Predstavite se, bodite umirjeni, do njega imejte spoštljiv odnos. Nobenega zagotovila ni, da boste dobili odgovor v obliki zvoka ali kako drugače, a je vredno poskusiti.

FOTOGRAFIRAJTE, SNEMAJTE
Če imate ob srečanju ob sebi pametni telefon, pokušajte duha diskretno fotografirati. Izklopite bliskavico, saj lahko izzove neprijetne reakcije in refleksije na fotografiji. Seveda se vam bodo roke najverjetneje tresle, a se boste zaradi slabe osvetlitve morali umiriti in potruditi. Naredite čim več posnetkov – tudi po tistem, ko duh izgine, da boste lahko naredili primerjavo. Najbolje pa je nadnaravnega gosta posneti s kamero, saj tako ujamemo še gibe in zvoke.

POČAKAJTE DO KONCA
Duh je lahko viden samo nekaj sekund oziroma nekaj minut, če imate srečo. Zato ne zapuščajte prostora, dokler je prisoten, četudi nimate pri roki nobene naprave, s katero bi ga lahko posneli. Bodite pozorni na to, kaj duh počne in kako reagira. Ostanite še nekaj časa po tistem, ko duh odide, kajti lahko se vrne.

VRNITE SE NA TO MESTO
Taki fenomeni se lahko ponovijo, zato se vračajte na kraj, kjer ste videli duha. To počnite v tistem času dneva, ko se je zgodilo srečanje. Poskrbite, da bodo okoliščine čim bolj podobne. Nobenega zagotovila ni, da se bo duh znova pojavil, a nikoli se ne ve, zato bodite pripravljeni.