Posebna žival

Opažate pingvine? Seveda, saj so januarski vodniki

T. Caro
11. 1. 2022, 11.11
Deli članek:

Januar je začetek novega, zato živalskemu duhovnemu vodniku ustreza žival, ki je glasnik sprememb in simbol prenove: pingvin.

Profimedia
Srečanj v živo s pingvini sicer nimamo pogosto, a so ob nas na slikah, v filmih, kot figurice in igrače.

Ko se pingvini pojavijo, je to znak, da je prišel čas, da sprostite svoje strahove in opustite stara prepričanja, ki ne delujejo več.
Ker je januar prvi mesec v letu in najprimernejši čas, da si zastavimo nove namene in začnemo čisto na novo, izkoristimo energijo pingvina.

SIMBOLIKA
Povezanost
Pingvin simbolizira skupnost in kako sta za preživetje potrebna timsko delo ter družbena povezanost. Označuje tudi namen in vrstni red, predstavlja dobre manire in vedenje. Opozarja vas na potrebo po upoštevanju pravil, tudi ko nihče ne gleda.

Zanesljivost
Drugi pomeni, ki so povezani s to živaljo, so potrpežljivost, vzdržljivost, samodisciplina in odločnost. Pomen pingvina je povezan tudi z gracioznostjo, poudarja vrednost estetskega videza ter pomen zagotavljanja dobrega prvega vtisa.

Močan duh
Ko gre za vaša dejanja in čustva, vas pingvin opomni, da imate moč za življenje in premagovanje bojev, ki pridejo na pot. Simbol pingvina razkriva, da ste lastnik neukrotljivega duha. Imate sposobnost doživeti tudi najtežje izzive in zmagati. Pomembno je, da nadzorujete vsa svojeglava čustva, da lahko ohranite ravnovesje v svojem življenju.

Opomnik
Ko vam prekriža pot, vas pingvin opomni, da morate, čeprav lahko v vašem življenju vlada nered, počakati, da se stvari umirijo, saj boste do miru lahko prišli v prihodnje. Opomni vas tudi, da lahko prebrodite težko obdobje, če ostanete osredotočeni. Ko bo prišel čas, boste vedeli, kaj morate storiti in kako se spopasti z vsako težavo, ki se pojavi.

DELO Z ENERGIJO
Kako energijo januarske duhovne živali izkoristiti v svoje dobro? Tu je nekaj napotkov.

Bodite radovedni
Če čutite afiniteto do te živali, ste radovedni in inteligentni. Želite se učiti in večino odločitev v vašem življenju vodita radovednost in žeja po znanju. Naredite nekaj, česar še niste nikoli storili …

Bodite ustvarjalni
Če vas privlači pingvin, je to znak, da ste ustvarjalni in se borite za nove rešitve. Ena od vaših prednosti je vaša sposobnost iskanja kreativnih rešitev za težave. Ste mislec in imate analitičen um, ki vam omogoča iskanje novih in izvirnih rešitev za nastale težave.

Delite uspehe
Radi delate samostojno, a svoje uspehe praznujte s prijatelji. Pravzaprav je pingvinov nasvet, da vse svoje uspehe delite z drugimi.

Povežite se z drugimi
Bodite družabni! Imeti morate aktivno družbeno življenje, ki vam omogoča, da se počutite povezani z drugimi in ohranjate pozitiven odnos v svojem življenju.

Očistite se
Če ste depresivni ali pod stresom, vaša ustvarjalnost ne poteka tako zlahka, kar povečuje vaše negativne občutke. Očiščevalni ritual je lahko koristen, da sprejmete energijo pingvina in jo resnično spustite v svoje življenje!

Upravljajte čustva
Kljub svoji inteligenci ste zelo čustveni, kar vas vodi do številnih napak, ko gre za ljubezen. Najslabše med njimi je, da vedno znova komunicirate z isto vrsto ljudi, kljub temu da se ti odnosi večinoma ne končajo dobro. Pripravite se, da ga izpustite. Naredite ritual ob polni luni, da opustite tisto, kar vam ne služi več.

POJAVLJANJE PINGVINA
Kdaj se bo v vašem življenju najverjetneje pojavil pingvin?

Potreba po zabavi
Pogosto vso svojo energijo posvetimo delu in nimamo časa za igro. Zaradi tega vaše življenje ni samo dolgočasno, ampak tudi zelo stresno. Zdi se, da vam pingvin pomaga spoznati, da se morate tudi spočiti in sprostiti, da lahko še naprej delujete na polnih obratih.

Premagovanje strahov
Svoje strahove morate dati na stran. Če želite, da se vaše življenje spremeni na bolje, se morate soočiti s svojimi strahovi in sprejemati težke in pogumne odločitve. Vendar imamo velikokrat raje varnost, ki nam jo ponuja znan teren. Pingvin vam pomaga zbrati pogum, da doživite nekaj novega in drugačnega, kar vam bo pomagalo doseči polnejše življenje.

Poskušajte odpuščati
Vaši osebni odnosi so problematični. Ni popolnih odnosov in vsi doživljamo vzpone in padce. Toda pingvin vas spomni, da je odpuščanje, biti prijazen in ljubeč, vedno v vaši moči in da je to edini način, da vzpostavite odnose, ki jih želite.