Napoved

Tedenski horoskop: vse bo potekalo počasi, krivec pa je Merkur

Andreja Novak, astrologinja
9. 1. 2022, 12.52
Posodobljeno: 9. 1. 2022, 12.53
Deli članek:

Sproščen teden, ko vam bo pomembno, na kakšen način uživate. Za vse si boste vzeli dovolj časa. Z lahkoto boste izpeljali pomembne stvari in nič vam ne bo težko narediti.

Profimedia
Od 10. do 16. januarja 2022 boste z lahkoto boste izpeljali pomembne stvari.

Merkur se obrača retrogradno, zato bo vse potekalo še bolj počasi. Več pozornosti namenite nedeljskemu druženju, ko bo povezava Sonca in Plutona iz vas in vaših bližnjih izbrskala stare zamere ali celo karmične blokade. Lahko pa se zgodi, da boste samo veliko bolj zaznavali svojo osebno moč in jo želeli pokazati drugim.
Afirmacija obilja za ta teden:
Kako se dobro pripravite na aktivacijo afirmacije obilja? Pred afirmacijo se čim bolj sprostite, ne premišljujete o ničemer, dih je dolg, globok in počasen. V mislih ali na glas izgovorite afirmacijo trikrat zapored, da gredo sprejete energije globoko v vaš sistem.
»Počivam v božji ljubezni in sprejemam obilje, ki me preplavlja.«

Oven 21. 3.–20. 4.
LJUBEZEN
Življenje vam bo dalo lepo darilo in sprostitev, če boste iskreno sodelovali ter se s svojimi idejami in notranjo močjo vključili v smeri, ki so vam pomembne, in tam, kjer si želite, da se zgodijo spremembe. Možnosti bodo odprte tudi za skrite zmenke, za lepa, a skrivna darila, ki jih boste lahko sprejeli, če se le sprostite.
ZDRAVJE
Če boste ohranjali kreativnost za delovni elan, se vam bo počutje dobro okrepilo in sreča bo postala vaše najboljše zdravilo. Čustveno boste zadovoljni in sledili boste dobrim spremembam, ki vam bodo okrepile vaše počutje.
DENAR
Nekatere spremembe, ki se vam bodo na prvi pogled zdele nesmiselne, če ne celo
škodljive, se bodo pokazale za zelo koristne. Priznajte si to in ne bodite trmasti samo zato, ker ne želite priznati svoje zmote.
Kje vas čaka sreča?
Občutljivi boste in večkrat pomislili na svojo intuicijo, a je dobro, da si vzamete več časa. Srečni boste, če se boste res začeli poslušati, saj se vam bo vaša notranja komunikacija lepo razvila.

Bik 21. 4.–20. 5.
LJUBEZEN
Močno se boste zavedali svoje spolne privlačnosti, čeprav boste navzven dajali drugačen, bolj hladen vtis in se boste razjezili na vsakogar, ki bo to omenil. A godili vam bodo skrivni pogledi in magnetizem, ki se bo ustvarjal med vami in vašimi simpatijami, ki jih v tem času ne bo malo.
ZDRAVJE
Odlično počutje vas bo spremljalo in ponosni boste nase, da ste se veliko ukvarjali s svojim videzom. To je tudi razlog za vašo mogoče celo pretirano samozavest. Nič vas ne bo moglo zamajati, saj boste trdno prepričani vase.
DENAR
Pazite na svoje vrednote, saj bo usoda malo nagajiva z vami in vam lahko zakuha kakšne spletke, zaradi katerih boste hitro stopili v past ljubimkanja in še česa več, kar vam lahko spodnese tla pod nogami in odmakne srečno družinsko življenje ter povzroči večje finančne izgube. Zato ne postavljajte vsega na kocko.
Kje vas čaka sreča?
Namesto da iskrice strasti usmerjate v ljubezenski nemir, jih uporabite raje za kreativne preboje in srečo, ki lahko žari iz vas navzven.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
LJUBEZEN
Vse boste zaznavali kot kratenje svobode, zato ne boste odprti za ljubezen. Morda vas bo zagrabil strah. Ohranite stik s srcem, saj vas bo ljubezen do sebe varovala pred različnimi fobijami in notranjo stisko. Tudi meditacija bo za vas zelo koristna.
ZDRAVJE
Teden, ko se vam bo zdelo, da gre vse počasneje. Merkur v vodnarju se bo namreč 14. 1. obrnil v retrogradno fazo, v kateri bo do 4. 2., in se bo vrnil v znamenje kozoroga. Ta teden boste to občutili lahko kot rahle zdravstvene težave, težje dihanje, vrtoglavice, zato je smiselno, da ne silite življenja, da vam nekaj izpolni, temveč da se tudi vi začnete počasi sproščati in ustavljati. Privoščite si vsak dan knajpanje, dihalne vaje in pijete dovolj tekočine. Tako boste sproti sprejemali spremembe vsaj fizično brez težav.
DENAR

Če boste ustvarili red v službi in v svojem osebnem počutju, se bo to hitro poznalo na vaših financah. Tudi turkizna barva vas bo podprla pri odpiranju novim idejam in blagostanju
Kje vas čaka sreča?
Prav to obdobje vam bo odkrilo, kaj morate spremeniti v sebi. To vas bo osrečilo, saj boste z novim načinom razmišljanja lahko dokončno uredili svoje fizične, finančne in domače temelje. Zato glejte na vse skupaj z večje perspektive in se veselite.

Rak 21. 6.–22. 7.
LJUBEZEN
Izogibajte se alkohola, saj vas odmika od videnja realne situacije in nato uspava v vsem, kar bi morali narediti ali razmisliti. Lahko se namreč zgodi, da boste s svojo lenobnostjo prizadeli tiste, ki najbolj verjamejo v vas in vam bodo odmaknili svojo podporo.
ZDRAVJE
Odlično obdobje, ko boste žareli v svoji dobri energiji in vsi bodo to tudi opazili. A namesto, da bi vas to še bolj motiviralo v pozitivno sodelovanje, se boste sprostili in pozabili na svoje obveznosti ter se raje predali uživanju in druženju z vam najljubšimi ljudmi.
DENAR
Vrzite se v branje ali intenzivno učenje, to vam bo dalo dobro in potrebno podporo za prihajajoče projekte, pri katerih se boste morali bolj potruditi, če boste želeli izpolniti vsa pričakovanja in napredovati.
Kje vas čaka sreča?
Potovanja, tujina ali daljše izobraževanje vas bo nadvse osrečilo, saj vam bo dalo več svobode, ki vam bo ohranjala voljo do življenja, saj se je boste veselili že vnaprej.

Lev 23. 7.–22. 8.
LJUBEZEN
Nemir v okolici vam bo presedal in želeli si boste odpotovati nekam dlje. Sprejmite povabilo in pojdite na daljši obisk. Samske bo morda povabila simpatija, s katero že nekaj časa ne skrivata več naklonjenosti, a ni bilo pravega časa za druženje. Imeli boste priložnost na novo pogledati vse stvari, zato v tem času sledite samo sebi in svojim ciljem, željam ter intuiciji.
ZDRAVJE
Nemirni boste in se nikakor ne boste mogli umiriti. Vse vas bo motilo in vaš um bo nenehno iskal neke rešitve za težave, o katerih niti ne boste neposredno razmišljali. Narava in voda bi vam koristili, tudi intenzivne fizične vaje, da utrudite telo, nato pa se dobro naspite in spočijete.
DENAR
Samozavestni in kreativni boste ter imeli dober magnetni privlak za denar. Če pa vas bodo popadli strahovi in negativna pričakovanja glede obilja, se vam bo počutje spremenilo, sočasno pa lahko izgubite nekatere dobre priložnosti.
Kje vas čaka sreča?
Skoraj trajno srečni boste postali, ko boste sprejeli in razumeli, da imate največjo moč v sebi in da vam nihče nič ne more.

Devica 23. 8.–22. 9.
LJUBEZEN
To obdobje vam bo pokazalo tudi, katere misli je dobro opustiti ter katera področja življenja najbolj zanemarjate. Partner bo zadovoljen z malo pozornosti.
ZDRAVJE
To bo odlično obdobje, ki ga boste izkoristili za osebno inventuro, uredili boste številne malenkosti, ki ste jih želeli v minulem letu, pa vam je zmanjkalo časa. Tako da se boste dobro počutili ob tem pregledu in vnovičnem razmisleku, kaj vse je balast v vašem življenju in čemu želite posvetiti več pozornosti in nege. Ne lotite se vsega naenkrat, korak za korakom preglejte dom, prostore in sproti uredite manjše stvari.
DENAR
Vse se bo dogajalo upočasnjeno, saj se Merkur v vodnarju 14. 1. obrača retrogradno. Tako bo vse do 4. 2., ko se bo v znamenju kozoroga spet obrnil neposredno. Zato to v tem času ne začnite novih poslovnih dejavnosti, ne posojajte denarja in nikamor ne investirajte. Počakajte na boljšo podporo zvezd.
Kje vas čaka sreča?
Zadovoljni boste s spoznanji in dosežki. Začeli boste dojemati, koliko sreče imate v tistih trenutkih, ko ste najbolj v stresu in uspete predati življenju vodilno vlogo.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
LJUBEZEN
Želeli boste stabilizirati svoj partnerski odnos na način, da se boste vseeno počutili dokaj svobodne in sočasno ljubljene. Enako boste predani svojemu partnerju, ki bo imel popolno svobodo za vse, kar mu je pomembno. Tako samski kot vezani imate možnost ljubezenske zveze, ki pa bo morda karmične narave, torej povezana z Dušo, ki jo že poznate od prej in se ji nikakor ne boste mogli upreti.
ZDRAVJE
Strast vas bo vodila v vseh pogledih in vsega se boste lotevali z večjo predanostjo in občutkom sreče. To bo okrepilo vaše dobro počutje in z veliko večjo voljo se boste lotevali koristnih projektov za svoje zdravje.
DENAR
Kreativni boste in nagnjeni k uživanju v dobrih stvareh. Začeli boste opazovati svoj standard in hvaležni boste za vse materialne dobrine, kar bo pritegnilo večji pritok v vaše življenje.
Kje vas čaka sreča?
Če boste sprejeli svoja čustva iskreno, boste postali nadvse srečni in sproščeno. Morda boste vezani imeli precej nevšečnosti zaradi tega, še posebej, če bodo zapleti za dlje časa. Samskim pa lahko vse to spremeni način življenja v dobro smer.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
LJUBEZEN
Dom vas bo osrečeval in vse, kar se bo tam dogajalo, bo za vas prava dragocenost. Čeprav ne boste veliko doma, pa vas bo že misel o njem pomirjal in vam dajal upanja za naprej.
ZDRAVJE
Usoda bo kazala nove smeri, v katere se boste morali slej ko prej usmeriti, in pri tem ne boste imeli veliko izbire. Zato se ne upirajte spremembam, temveč najdite najbolj kreativne načine za uresničitev vseh tistih želja, ki jih imate že dlje časa na spisku. To vam bo dvignilo adrenalin pa tudi imunski sistem, da se boste počutili odlično.
DENAR
Nadaljujte vse, kar ste začeli v smeri urejanja svoje službe, posla, pa tudi v smeri bolj zdravega življenja in dobrega počutja. Finančno stanje se vam bo krepilo, če boste nadaljevali z urejanjem.
Kje vas čaka sreča?
Imate podporo zvezd in usode, da vas bodo vodile tako, kot je treba. Zato sodelujte z dogajanji, tudi tistimi najbolj nenavadnimi, ki bodo prišli kot stela iz jasnega. Prav te spremembe vas bodo najbolj osrečile.

Strelec 23. 11.–21. 12.
LJUBEZEN
Čas vam je naklonjen, zato ustvarjajte življenje s hvaležnostjo in se ozrite po svojem domu, s čim vse ste zadovoljni in hvaležni, da imate. Karkoli vas bo zmotilo in vam ni všeč, si zapišite v drug seznam, da boste sproti pripravljeni karkoli spremeniti, urediti in s tem regenerirati svoje življenje prek svojih temeljev. Ne pozabite na svojo ljubezen, ki se lahko povsem na novo organizira tako za vezane kot za samske.
ZDRAVJE
Različne dejavnosti vam bodo dale zalet in nič vam ne bo težko. Čutili boste, kako vas energija preplavlja in z njo prihaja vse večje zadovoljstvo.
DENAR
Okrepiti boste morali svoje temelje in se časovno bolj organizirati. Nujno je, da se naučite sproti regenerirati ter ne prelagajte nujnega dela, saj vam to nato vse poruši in se ne morete sprostiti, ko bi to potrebovali.
Kje vas čaka sreča?
Naučili se boste, kako z dobro voljo in jasnim namenom lahko dobro usmerjate svojo energijo in ustvarjate svoje življenje, kar vas bo nadvse osrečilo in vam dalo podporo za dobro vizijo za prihodnost.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
LJUBEZEN
Lažje boste sprejeli resnično ljubezen do sebe, kar pomeni, da sprejmete sebe v celoti in skrbite zase iz najlepših energij sodelovanja in sprejemanja. Vezani boste lahko okrepili svojo ljubečo vezo, samski pa doživeli novo poznanstvo z ljubeznijo za celo življenje.
ZDRAVJE
Sonce je še v vašem znamenju, kar vam vedno za novo leto in prve dni daje privilegiranost pred drugimi znaki v horoskopu. Zato izkoristite njegovo svetlobo, ki vam bo dajala občutek sreče, sproščenosti in zaupanja v življenje pa tudi vase. Če imate težave s hrbtenico, živčevjem, alergijami, je to dogajanje za vas še toliko bolj pomembno in ga lahko nadaljujete kot meditacijo skozi celotno leto.
DENAR
Kreativnost in usmerjenost v uspeh vam bosta prinesla večje spremembe tudi na finančnem področju. Ne zadovoljite se z malenkostmi, računajte in delujte na veliko, saj lahko veliko tudi ustvarite.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste kar tako, saj vas bosta Sonce in Venera, ki se srečata v vašem znamenju, podprla v vsem, kar vam največ pomeni.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
LJUBEZEN
Rahlo boste zadržani zaradi spremembe Merkurja in morda ne boste mogli vsega izraziti, ne glede na to, kako si boste želeli. Počakajte do 4. 2., ko se bo Merkur obrnil neposredno in vas bo podpiral vse do 10. 3. pri vaših podvigih.
ZDRAVJE
Pripravite se na obdobje, v katerem se boste lahko bolje spočili, ugotovili, na katerih področjih se sabotirate z negativnimi pričakovanji in miselnimi vzorci, ter se dobro pripravili na obdobje, ko vas bo Merkur podprl v okrepitvi vaših temeljev, urejanju doma in prenovi vsega materialnega, kar vam je pomembno v življenju.
DENAR
V tem tednu se Merkur v vašem znamenju obrača v retrogradno smer in komunikacija z okolico se bo počasi ustavljala. Poslovni partnerji se ne bodo več tako odzivali, prav tako mojstri ne bodo v tem času reagirali na vaše želje. Zato urejajte že obstoječe zadeve, ne začenjajte nič na novo.
Kje vas čaka sreča?
Ne glede na vaša hrepenenja boste najbolj srečni, ko boste službeno uredili določene zadeve in s tem posledično poskrbeli tudi za svoje zdravje.

Ribi 19. 2.–20. 3.
LJUBEZEN
Samski se boste morda zapletli v zanimiv odnos, ki se bo prepletal službeno in osebno ter vam lahko povsem spremeni način življenja. Morda boste srečali dušo dvojčico, ki bo povsem razumela vaše nagibe in želje, saj bo tudi ona vibrirala z isto vibracijo. Morda se bo iz poslovnega srečanja razvil teden druženja.
Če je vaš partnerski odnos v škripcih že dlje časa, se boste morda odločili za spremembe.
ZDRAVJE
Sprejemajte podporo za uresničitev idej in se sproščajte skozi vse, kar boste počeli.

DENAR
Darila in navdihi bodo padali z neba, kar vam bo okrepilo samozavest pa tudi kreativnost ter željo po umetnosti, izražanju in druženju v harmoničnih okoljih.
Tudi vezani boste čutili iskrice strasti v povezavi s službenimi stvarmi in boste na preizkušnji, kako odreagirati.
Kje vas čaka sreča?
Kreativnost in sprostitev pa tudi notranja spolna energija vas bodo vodile v isto smer, smer srečanja s sabo in svojo srečo. Samo dovolite si dojeti, kaj vse vas že osrečuje, in vse se bo okrepilo v vaše dobro.