Spoznajte svojega

Vsakemu astrološkemu znaku pripada svoj angel varuh

Nevenka Kamenik, terapevtka osebnostne rasti
7. 1. 2022, 11.00
Posodobljeno: 7. 1. 2022, 14.24
Deli članek:

Angeli so že tisoč let povezani z astrološkimi znamenji zodiaka. Uporabljamo jih kot pomoč pri obredih, saj vključujejo lastnosti posameznega zamenja.

Dreamstime
Veliko angelov je na nebu, eden izmed njih pa je še posebej vaš.

Z angelom, ki vlada astrološkemu znamenju, lahko komunicirate, kadarkoli želite. Vaš angel pa je vam najbližje na vaš rojstni dan, zato vam svetujem, da se mu ta dan odprete in z njim povežete.


OVEN: Angel Mahidiel
Mahidiel pomeni »božja polnost«, ureja drugo polovico marca in aprila ter je odgovoren za osebe, rojene v znamenju ovna. Pokličite ga vsakič, ko boste potrebovali dodatno moč in pogum, da se lahko postavite zase ali svoje bližnje oziroma da poveste, kar si mislite, da je prav. Mahidiel je tudi eden izmed angelov drevesa življenja, zato ga pogosto kličejo ljudje pri ljubezenskih čarovnijah, da bi pritegnili primernega partnerja.

BIK: Angel Asmodel
Asmodel pomeni »postal sem«, ureja mesec april in maj ter je odgovoren za osebe, rojene v znamenju bika. Imenujejo ga tudi angel potrpežljivosti, ker spodbuja počasen, a stalen napredek. Po izročilu naj bi bil Asmodel nekoč kerub, ki je varoval vhod v rajski vrt, kar pojasnjuje njegovo ljubezen do cvetja in narave. Nanj se lahko vedno obrnete glede ljubezni, romantike in narave.

DVOJČKA: Angel Ambriel
Ambriel je nadangel in je princ reda prestolov, ureja mesec maj in junij ter je odgovoren za osebe, rojene v znamenju dvojčkov. Pokličete ga lahko za vse situacije, pri katerih je pomembna komunikacija. Ni mu vseeno, kaj je prav in kaj narobe. Zato je upodobljen z eno roko, postavljeno predse, da se brani pred negativnimi energijami. Vedno pomaga ljudem, ki iščejo nove priložnosti in odgovornosti.

RAK: Angel Muriel
Muriel je eden izmed štirih regentov zbora oblastnikov, ureja mesec junij in je odgovoren za osebe, rojene v znamenju raka. Je angel miru in harmonije. Vedno je pripravljen pomagati vsakomur, najbolj pa uživa v delu z ljudmi, ki so v intimnih odnosih. Zelo rad se poveže z ljudmi, ki imajo radi naravo. Z njim se povežite, ko delate na razvoju in krepitvi svoje intuicije.

LEV: Angel Verhiel
Verhiel je eden od vladajočih knezov v zboru moči, je tudi princ v redu vrlin in tudi guverner sonca. Ureja mesec julij in je odgovoren za vse osebe, rojene v znamenju leva. Pomaga ljudem, ki iskreno hrepenijo po pravem, pristnem prijateljstvu in medsebojni ljubezni. Ponuja navdušenje, radost, energijo in občutek za zabavo. Kadarkoli imate težave z družino ali prijatelji, pokličite na pomoč angela Verhiela.

DEVICA: Angel Hamaliel
Angel Hamaliel je odgovoren za red vrlin, ureja mesec avgust in je odgovoren za osebe, rojene v znamenju device. Pokličemo ga, ko imamo težave, ki vključujejo logiko, jasno razmišljanje in pozornost do detajlov. Svetuje, da smo v življenju potrpežljivi, in podpira počasen, a vztrajen napredek, pomaga pri sodelovanju z drugimi ljudmi in omogoča praktičen pristop k reševanju problemov.

TEHTNICA: Angel Zuriel
Zuriel pomeni »moja skala je bog«, je princ regent reda kneževin in ureja mesec september. Odgovoren je za osebe, rojene v znamenju tehtnice. Pokličite ga, ko si boste želeli harmonijo v življenju in boljše medsebojne odnose. Je tudi angel poroda, zato ga pokličemo, da pomaga nosečim ženskam pri porodu.

ŠKORPIJON: Barbiel
Barbiel je princ reda vrlin in reda nadangelov, ureja mesec oktober in je odgovoren za osebe, rojene v znamenju škorpijona. Škorpijon tradicionalno vlada globinam, globljim spoznanjem in uvidom, angel Barbiel pa se zanima in ukvarja z astrologijo. Pokličite ga, da vam pozdravi telesne, čustvene blokade in bolečine.

STRELEC: Advahiel
Advahiel je vladar reda angelov in angel neodvisnosti, saj uživa, ko lahko pomaga ljudem s pustolovskimi nagnjenji. Ureja mesec november in je odgovoren za osebe, rojene v znamenju strelca. Angela Advahiela vedno pokličite, ko potrebujete pomoč pri vsem, kar ima element tveganja.

KOZOROG: Hanael
Hanael pomeni »tisti, ki vidi boga« ali »božja slava«, je princ reda poglavarstva in princ reda vrlin, je eden od desetih nadangelov judovske kabale. Bil je eden od angelov, ki so pomagali ustvariti svet, je tudi planetarni angel in velja za enega od vladarjev Venere. Nanj se lahko vedno obrnete za pomoč v vseh zadevah v zvezi z ljubeznijo, domom in družino. Pomaga pri čustvenem zdravljenju, vzpostavljanju in ohranjanju harmoničnih odnosov.

VODNAR: Kambiel
Kambiel ureja mesec januar in je odgovoren za osebe, rojene v znamenju vodnarja. Zanimajo ga napredek, astrologija, znanost in tehnologija. Vedno ga lahko pokličete, če potrebujete pomoč glede napredka, izumov in pri vseh stvareh, ki so povezane z novim in naprednim.

RIBI: Barhiel
Barhiel pomeni »božji blagoslovi« in »božji blisk«. Poleg tega, da je odgovoren za ribi, je hkrati tudi vladar škorpijona. Ljudje ga po navadi kličejo takrat, ko v življenju potrebujejo srečo. Tako je zelo priljubljen pri ljudeh, ki radi igrajo igre na srečo. Ljudem pa prav tako pomaga pridobiti pozitiven pogled na življenje.