Dokazano znanje

Feng šuj poskrbi tudi za ljubezen in partnerstvo

Andreja Novak
8. 12. 2021, 14.36
Posodobljeno: 8. 12. 2021, 17.52
Deli članek:

Včasih se zelo na hitro zgodi zmeda okoli nas, ki nas razdvoji, skrbi nas oddaljijo, in na koncu ne vemo, kam je izginila ljubeča bližina in kaj storiti, da jo dobimo nazaj.

Profimedia
par

Ko si želimo ljubeče bližine nazaj, to najhitreje in najučinkoviteje dosežemo tako, da prek prostorov in dekoracije doma pripravimo energije v partnerstvu, da se znova prebudijo.
Dobro je vedeti, da kakršnokoli pretirano shranjevanje stvari, ki jih ne potrebujete ali ne občudujete več, škoduje pretoku energij po celotnem domu in s tem vsemu življenju. Tako energija vseh predmetov doma vpliva na vas: lahko vam vzbuja slabe spomine ali pa nosi s seboj negativne frekvence, ki ogrožajo vašo srečo.

POMEN STRANI NEBA
Če so blokade na jugozahodni (JZ) strani vašega stanovanja, to pomeni, da tam energija ne more prosto teči zaradi nepraktične postavitve pohištva ali zaradi navlake in nekoristnih stvari, pa tudi zaradi pretiranih barv in oblik, ki zmanjšujejo delovanje elementa zemlje, vladarja področja na JZ. Vse to vpliva na vaše partnerstvo, občutek osamljenosti in ljubezen na splošno, torej na splošno harmonijo, zdravljenje srca in upanje v ljubezni. Z zastajanjem energije na JZ se resnično blokirata partnerstvo in prava ljubezen.

SPOZNAVANJE PODROČJA
Kako torej urediti partnerski odnos z majhnimi spremembami na jugozahodnem delu doma?
Da se boste tega pravilno lotili, je tu nekaj izhodišč in nasvetov.

Osnovno vedenje
JZ področje v domu je področje partnerstva in elementa zemlje, stanje je mokrota, letni čas pozno poletje, števila, ki pripadajo zemlji, pa so 2, 5 in 8.
Element zemlja je priporočljiv v vseh domovih. Če ga dodajamo na JZ delu po vzhodno-zahodnem sistemu feng šuja, podpira ljubezen in partnerstvo. Tudi sicer vam element zemlja pomaga, če vam v življenju primanjkuje trdnosti. Takrat ga je smiselno dodati v različnih oblikah in materialih, najhitreje dosežemo učinek z glinenimi ali keramičnimi posodami ter kipci in drugimi okrasnimi elementi.
Če je v domu dovolj elementa zemlje, se tudi lažje povezujemo z drugimi ljudmi in smo bolj osredotočeni na to, kaj se dogaja okoli nas. Element zemlje je namreč zbiralna, zgoščevalna, navzdol in noter premikajoča se energija, ki kroži vodoravno okoli svoje osi in vpliva na obdobje, ko letni časi prehajajo drug v drugega. Je luna, preden začne pojemati – velika, zlata in polna.

Barve elementa zemlje
Rumena – optimizem, bistrost misli, vedrost, lahkotnost; rjava (vsi toni) – praktičnost, sodelovanje z naravo; opečnato rdeča – strast do življenja, magnetizem za obilje; rožnata – ravnotežje, skladnost, obzirnost; vijoličasta – navdih, lepota, duhovnost, dostojanstvenost; siva – dobro materialno življenje, dober magnetizem; črna – odmik, umiritev in sprostitev znotraj sebe.

Materiali elementa zemlje
Vsi materiali zemlje se v Sloveniji že po običaju pogosto uporabljajo: glina, ploščice, glazirana lončevina, tapison, preproge, tkanine in grobo obdelan mehak kamen.

Oblike elementa zemlje
Pravokotnik in oblike, ki spodbujajo pozitiven pretok energije: vodoravne, nizke ali široke oblike ter nizek strop.

Rastline elementa zemlje
Tolstika na JZ prinaša pozornost in skrb pri varčevanju – vpliva na to, da je denarja dovolj. Velja tudi za druge rastline nižje rasti in z mesnatimi listi.

MINI NASVETI
Zdaj pa k ureditvi JZ dela za spodbudo dobrega partnerstva in vibracije ljubezni.
Že minimalistična ureditev na JZ, ki omogoča druženje, aktivira dobro partnerstvo. V ta predel lahko postavite dva stola, naslanjača v barvah zemlje ali v rumeni. Poudarek pa naj bo na dvojini, torej dva stola, dve roži, dve knjigi …
Za harmonično partnerstvo je dovolj že, če v JZ prostor doma ali v svojo sobo položite dva lepa kamna, saj je tu element zemlje nujno potreben, in kadar je v dvojini, spodbudi dvojino v družini.
Če želite ohranjati dobro partnerstvo in tudi če ste samski, pazite, da vse koristne predmete (na primer kozarce ali krožnike) kupujete po dva, ne samo po enega. Za podporo ljubezni tudi pazite, da imate na nočni omarici vedno po dva predmeta: dve knjigi, dva robčka … 
Srečo v dvojini lahko pritegnete tudi s ptičjimi parčki na JZ delu doma, v živo ali kot motiv na sliki, odeji, prtičkih …
Za dobro ljubezensko razmerje postavite v prostore okrogle vaze s pavjimi peresi, cvetjem iz svile ali svežim cvetjem.

OSEBNA IZKUŠNJA

Precej časa sem bila sama, tudi z namenom, da se kar najbolj samostojno razvijem kot človek in potem s to vibracijo pritegnem partnerja. Ker sem se v tistem obdobju vsega lotevala glede na zakonitosti feng šuja, sem za aktivacijo partnerskega odnosa uredila JZ del parcele in tja posadila dva rdeča javorja. Celo steno na JZ delu sem prebarvala sivorožnato, kar je dajalo prostoru občutek prizemljenosti, elementa zemlje, saj je sivorožnata barva vibrirala kot svetlo kamenje ob reki Savinji, kjer sem živela. Ko sem po sedmih letih samskega stanu to naredila, sem čez dva meseca srečala sedanjega partnerja.