Astro

Ozrite se vendar naokrog - svet je poln različni sporočil!

Marjetka Jeršek, energijska raziskovalka in pisateljica
7. 12. 2021, 12.02
Posodobljeno: 7. 12. 2021, 12.06
Deli članek:

Če živimo v sedanjosti, v dihu obstoječega trenutka, smo v stiku s svojo notranjo močjo in sposobni (pre)oblikovati tok svoje bodočnosti.

dreamstime
ideja

Na življenjski in duhovni poti nas ves čas spremljajo znamenja in se pojavljajo najrazličnejša simbolična sporočila.
Doživljamo nenehno ponavljajoče se situacije ali dogodke, ki se morda razlikujejo po zunanji podobi, bistvo naše lekcije pa ostaja isto, dokler ga ne spregledamo, prepoznamo in prekinemo začarani krog, tako da se naposled odzovemo drugače, kot smo vajeni.
Če v sporočila in znamenja na poti usmerimo svojo pozornosti in se jih navadimo pravilno »prebrati«, postanejo nepogrešljiv kažipot k napredku, rasti, razvoju in spremembi. Ko jih v popolnosti začutimo, nam zmorejo svetovati in celo napovedovati smernice bodočnosti. Pri tem pa seveda velja, da ima vsak od nas svoj specifični slovar znamenj in sporočil vesolja, kot ima tudi vsakdo svoj lastni slovar sanjskih simbolov in pomenov.

»AHA« MOMENT
Pogosto se zamislimo nad osupljivo pomenljivostjo ponavljajočih se dogajanj. Če se nam venomer ponavljajo določene življenjske situacije, težave ali dogodki, vedno pomeni, da bi bilo dobro prepoznati njihovo globlje sporočilo.
Ko razvozlamo pomen in vzkliknemo »Aha!«, težave izginejo, sklop neprijetnih dogodkov pa se ne pojavi več. Le prepoznati je treba miselni vzorec, po katerem smo se ves čas ravnali, ga polno ozavestiti in opustiti. To naposled sproži bistvene spremembe našega življenja. Krogotok bolečine, trpljenja, napetosti in nerazumevanja se pretrga in razpusti v odtekajočo črto reke pozabe ter nas presvetli z žarom notranjega uvida, ki razkrije širšo in celovitejšo podobo dogajanja ali vrtinca, v katerega smo bili tako dolgo ujeti.

TRUD JE POPLAČAN
Nič se ne zgodi zaman in vsak naš trud se nekako poplača, čeprav morda v prvem hipu še ne dojamemo povsem pravega pomena svojega učenja. Prej ali slej bomo deležni svetlobe prepoznanja, če le vztrajamo in se ne predamo negativnim čustvom in miselnim procesom.
Ako smo ves čas povsem tukaj in zdaj, si zlahka izurimo pozornost na sporočila, ki nam jih velikodušno pošiljajo vesolje, usoda, notranji vodniki, angeli, višje sile, bog, Veliki duh, ali kakorkoli že to imenujemo. Tako naša pot v svetlo bodočnost postane prijetnejša, zanimivejša, zanesljivejša in bolj varna.

NAKLJUČJA NE OBSTAJAJO
Eden najpomembnejših ciljev je izuriti orodje svoje intuicije. Ko sproti ozaveščamo moteče miselne vzorce in omejitvena podzavestna prepričanja, jih prečiščujemo in opuščamo ter prisluhnemo pristnim notranjim sporočilom, čutenju svojega srca.
Naključja pravzaprav sploh ne obstajajo. Vse se pojavi in izgine z nekim določenim razlogom. Tako tudi posebna karta, ki jo izvlečemo iz kupa, nosi za nas neko posebno sporočilo, na katero moramo biti pozorni. Znanec iz otroštva, ki ga po dolgem času srečamo v mestu, ima skrito sporočilo za nas. Ptica, ki v nekem trenutku preleti nebo nad nami, lahko pomeni določeno znamenje, povezano z nitjo razmišljanja v danem trenutku. In podobno.

BLAGODEJNI OBRED
Seveda pri usmerjanju pozornosti na sporočila ni treba pretiravati. Sanje o hrani lahko pomenijo le to, da smo šli spat lačni. Če pa se večkrat ponovijo, nas verjetno želijo opozoriti še na kaj globljega, kar se skriva v ozadju, morda strah pred lakoto in revščino.
Vsako jutro, ko vstanemo, se lahko odpremo sporočilom vesolja s posebnim obredom in zaprosimo za vodstvo in varstvo. Iskreno izrazimo namero, naj bomo skozi dan deležni sporočil in znamenj na svoji poti, ki jih bomo zlahka pravilno razumeli in jim sledili po svojih najboljših močeh. Takšna naravnava nam vzame le nekaj skromnih minut na dan, njeni učinki pa so sčasoma lahko naravnost veličastni. Ko namreč to nekaj časa redno izvajamo, bomo opazili, da se je v nas zasidral občutek, da smo vodeni in varovani. Strah začne izginjati. Začnemo se zavedati, da ničesar nismo storili narobe, saj vendar poslušamo svoje notranje vodstvo, intuicijo, ki nas nezmotljivo vodi, in zvesto sledimo sporočilom vesolja. Tako občutki krivde, na podlagi katerih soljudje pogosto podzavestno ali zavestno manipulirajo z nami, izginejo. Postanemo samozavestnejši, bolj odprti in pronicljivi.

ŠIRŠA SLIKA
Vedno nova spoznanja nas razsvetljujejo na ogrlici sosledja dnevov. Naše življenje postane bolj osmišljeno, poglobi se raven razumevanja in pred našimi presenečenimi očmi se razprostre širša slika pomenov, namenov, našega poslanstva in preteklosti, sedanjosti ter smeri, kamor vodimo tok svoje prihodnosti. Z vsakim dnem bolj smo ustvarjalci svoje usode in oblikovalci svoje resničnosti, sveta, v katerem živimo, se v njem odzivamo in ga soustvarjamo s svojimi odzivi, čustvi, mislimi ter dejanji.