Astro

20. 10. 2021: Kaj prinaša karmična polna luna?

Tanaaz
19. 10. 2021, 12.40
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 08.57
Deli članek:

Oktobrska polna luna je na nebu napočila 20. ob 16.57, njen vpliv pa je moč čutiti že nekaj dni prej in tudi po njej. Poimenovana je Karmična, saj prinaša idealne energije, da preverite, ali se pomikate proti cilju, ki si ga res želite.

Profimedia
sova

Ob tokratni polni luni se sprošča toliko energije, da se bomo verjetno počutili nekoliko ali pa močno obremenjeni. Intenzivne energije nam prinašajo tudi modrost, zdravljenje in spoznanja.
S tem ko 20. oktobra Luna pade v Ovna, aktivira energije Marsa, Plutona in pritlikavega planeta Eris, ustvari T-kvadrat – in prav ta energetska konfiguracija lahko ustvari ogromno napetosti. Običajno napetost prav potrebujemo, da spodbudimo akcijo.
Včasih se morate pač počutiti potisnjene čez svoje meje, da dvignete glavo, govorite svojo resnico, postavite meje drugim in ukrepate, da poskusite spremeniti svojo situacijo. Pravzaprav nas oktobrska polna luna kliče prav v opisano smer. Od nas zahteva, da ukrepamo pozitivno.

IZRAŽANJE MNENJA
Včasih nas lahko planetarne sile vidijo, kako delujemo z mesta ega ali pa poskušamo pridobiti nadzor. Včasih lahko te planetarne sile sprožijo naša najtemnejša in najbolj vroča čustva, zaradi česar divjamo ali smo morda preveč energični.
Lahko vam pomagajo ohraniti vse to v mislih pod energijo polne lune v Ovnu, vendar naj vas to ne ustavi pri ukrepanju, če se vam zdi to prav. Tokrat gre za asertivno energijo, sposobnost odkritega izražanja lastnega mnenja. Torej moramo biti vztrajni, se držati svojega položaja in sporočiti, kaj potrebujemo.

POMOČ Z NEBA
Če morate ob tej polni luni sprejemati težke odločitve, vam je trenutno stanje na nebu v veliko pomoč. Najprej si priznajte svoje strahove, jih definirajte in spoznavajte, kako vas potiskajo iz položaja, da bi sami vodili krmilo svojega življenja.
Mars je neustrašen bojevnik, in ko je njegova energija močna, je lahko pravi čas za premagovanje najglobljih strahov. Morda je pravi čas, da si poveznemo bojevniško čelado in najdemo novo raven samozavesti.
Če morate ukrepati, razmislite, kje bi strah lahko poganjal vaše odločitve, in preverite, ali je ta strah upravičen ali preprosto povezan z negotovostjo vaše preteklosti. Preverite, ali lahko prepoznate strah, kajti na drugi strani boste morda našli naslednji korak.
Drugi nasvet pod energijo te polne lune je: razmislite o načinih, kako ste se tekom časa spremenili. Kaj bi spet storili? Kdo želite biti v trenutnem položaju?
Razmišljanje o stvareh s tega vidika vam lahko pomaga prekiniti stare navade iz preteklosti in namesto tega sprejeti nove navade, ki so rezultat vaše človeške in duhovne rasti.
In zavedajte se, da je ne glede na to, kakšna je odločitev – vsaka priložnost za učenje, rast in premikanje življenja v novo smer.

ČAS ZA RAZMISLEK
Na globlji ravni nas ta polna luna lahko vodi tudi k razmišljanju o tem, katere cilje ali vrednote želimo opustiti. Ker ta polna luna pade v Ovnu, se lahko vrnemo na začetek leta, ko smo si zastavili nekaj namenov ali pa smo morda imeli nekaj dobronamernih načrtov, kakšno naj bi bilo leto 2021 za nas.
Na tej stopnji leta se lahko počutimo ponosni nase, da smo morda že dosegli večino zastavljenega, ali pa šokirano spoznamo, da smo v začrtano smer komaj krenili.
Ne glede na to, kje ste, je ta polna luna preverjanje resničnosti, ki nam pomaga ponovno oceniti nekatere naše cilje in sanje ter to, kaj smo naredili ali ne, da bi jih dosegli.
Ali vaši cilji in sanje, ki ste si jih v želji za življenje po svoji meri zadali na začetku leta, še vedno vodijo v isto smer kot takrat? Če je tako, bi vam lahko ta polna luna pomagala narediti nekaj produktivnih korakov. Če pa so se vaše sanje od takrat spremenile, bi vam luna pomagala do sprijaznjenja z dejstvom, da je čas za ubiranje novih poti. Zaupajte svoji intuiciji in potem, na katerih se počutite vodene.

BLAGODEJNI CHARIKLO  
Čeprav vpliv te polne lune vodi v ukrepanje, jo spremlja tudi mehkejša in bolj subtilna energija, ki jo prinaša asteroid Chariklo. Poznan je tudi kot asteroid medicine duha in nosi žensko energijo, ki nas opominja, da se povežemo z našo duhovno platjo in spoštujemo pot naše duše.
Včasih se sicer zdi, kot da živimo dve življenji: krmarimo med vzponi in padci tridimenzionalnega sveta ter se hkrati zavedamo, da imamo tudi svoj duhovni jaz, ki ve, da je na koncu vse popolno in se vedno vse manifestira tako, kot je našemu dušnemu potovanju namenjeno.
Včasih je težko premostiti ta dva načina bivanja in tu Chariklo postane naš pomočnik, ki nas spodbuja, da na stvari gledamo z duhovnega vidika. Pojdite torej iz 3D-razmišljanja in poglejte onkraj tistega v našem srcu, kjer vemo, da je vedno vse tako, kot mora biti.
Če nič drugega, pod to intenzivno polno luno torej vsaj poglejte, ali se lahko povežete s to energijo. Preverite, ali lahko premaknete meje svojega človeškega življenja in pogledate onkraj duše.

Preživite čas te polne lune z meditacijo, poslušanjem glasbe ali povezovanjem z bistvom svoje duše na kakršenkoli način, ki se vam zdi primeren. Častite in negujte svojo dušo in pot, ki ste si jo začrtali.

Profimedia
polna luna