Duhovnost

Kako vzpostaviti stik z našim višjim jazem? Tu so napotki ...

fq,sn
27. 12. 2021, 12.00
Posodobljeno: 27. 12. 2021, 12.06
Deli članek:

Zagotovo tudi vi pogosto slišite ali berete o višjem jazu oziroma o tem, kako lepo postane življenje, ko smo ljudje z njim neposredno povezani.

Dreamstime
S svojim višjim jazom se lahko pogovarjate na več načinov, kot si mislite, tudi brez besed.

Vendar biti eno z višjim jazom nikakor ni preprosto.
Naši višji jazi so namreč naše najbolj resnične oblike, so zavest naše duše, ki obsega veliko več od tega, kar ponuja ta fizični svet.
A kaj poleg osnovne razlage je še višji jaz in kako stopiti v stik z njim ter se spoprijateljiti?
Vsem vam je jasno, da bolj ko ste usklajeni s svojim višjim jazom, tem bolje vam je. Ta povezava, ki jo nekateri imenujejo tudi zlitje, omogoča, da se resnično povežete na globlji ravni s samim Vesoljem. S svojim višjim jazom se lahko pogovarjate na več načinov, kot si mislite, tudi brez besed. Pravzaprav nekatera najbolj uporabna sporočila, ki jih v življenju prejmemo, dejansko prihajajo od njega – našega višjega jaza, le da mi izvora informacije ne prepoznamo.
Povezava s svojim višjim jazom na globlji ravni v resnici odklepa številna »vrata«, za katera sploh niste vedeli, da obstajajo. Odgovorov na svoja vprašanja skoraj zagotovo ne boste dobili takoj po tem, ko boste začeli vzpostavljati komunikacijo, a bolj ko boste postajali eno s svojim resničnim notranjim bitjem, bolj vam bo to govorilo.

Profimedia
Višji jaz je naš najboljši vodnik v pomembnih preizkušnjah na fizični ravni.

PRAKTIČNO DELO
Zbrali smo nekaj najbolj osnovnih in preprostih nasvetov za delo in komunikacijo s svojim višjim jazom. Pa jih spoznajmo.
1. Čim pogosteje meditirajte.
Meditacija je eden najboljših načinov, da se resnično odprete svojemu višjemu jazu. Meditirati bi bilo idealno čim pogosteje, a nekajkratna dnevna meditacija je v tem življenjskem tempu težko izvedljiva. Poskusite za začetek torej z vsaj dvajsetimi minutami na dan. Toda preden najdete pravi pristop k svojemu višjemu jazu, morate najti tudi pravo miselnost.
2. Vzemite si čas za vadbo poslušanja.
Potrudite se, da postanete boljši poslušalec. Usedite se in poslušajte tišino sveta. Izklopite telefon in uživajte v vsem, kar vas obdaja. Morda boste presenečeni nad tem, kar boste našli in zaznali.
3. Delajte s svojo intuicijo.
Naš višji jaz večino časa deluje skozi našo intuicijo. Če želite spoznati svoj višji jaz, je torej poslušanje svoje intuicije, njena načrtna krepitev ali kakršnokoli delo s svojo intuicijo odličen način približevanja višjemu jazu. Ne puščajte torej svoje intuicije neslišane, pustite ji, da govori z vami.
4. Poskusite biti v življenju čim bolj sproščeni.
Bolj ko boste v življenju sproščeni in mirni, lažje bo vaš višji jaz vzpostavil stik in komuniciral z vami. Če ste ves čas pod stresom in napetostjo, vaš višji jaz ne bo mogel vnesti pravega »gesla«. Vemo, da je to lahko težko, vendar je pomembno. Brez umiritve ne bo šlo …
5. Samozavestno čakajte na odgovore.
Zastavite vprašanja, na katera bi radi dobili odgovore, in nato čakajte. Ničesar si ne vsiljujte v misli, naj sporočila pridejo do vas. Na neki točki boste začeli opažati nekatere vidike, o katerih niste nikoli razmišljali. To je vaš višji jaz. To je del vas, s katerim morate delati.
6. Pogovorite se s svojim višjim jazom.
Če želite resnično poznati svoj višji jaz, se morate pogovoriti z njim. Morda boste presenečeni nad stvarmi, ki jih boste slišali od njega in od sebe, ko se bosta začela pogovarjati. Včasih je kratek pogovor z njim vse, kar potrebujete.
7. Poskusite razložiti svoje sanje.
Bodite pozorni na stvari, ki se dogajajo v vaših sanjah, in na dogodke, ki jih doživljate. Včasih bo višji jaz uporabil sanje kot kanal, prek katerega nam bo povedal stvari, ki so za nas pomembne. Sporočila nam pošilja na več načinov.
8. Predstavljajte si svoj višji jaz.
Če ne morete govoriti iz oči v oči s svojim višjim jazom, ga med meditacijo poskusite vizualizirati s tretjim očesom in ga oblikujte. Ko je to končano, se lahko zares povežete in začnete komunicirati od tam. Če nič drugega ni uspelo, preizkusite to možnost.
9. Pojdite ven, na sonce ali v mesečino.
Ko namenoma vzpostavljate stik s svojim višjim jazom, je zelo dobro, da čim več časa preživite v naravi. Pojdite ven in se sprehodite po gozdu, ki se koplje v soncu, ali parkirajte svoj avto ob robu gozda in se sončite v mesečini. Naj se most med vašo zavestjo in podzavestjo razširi, tako da vaš višji jaz lahko prestopi. Bodite čim bolj odprti.