Astro

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo le sami

sn
7. 12. 2021, 12.00
Posodobljeno: 7. 12. 2021, 12.03
Deli članek:

Dejstvo je, da je zakon privlačnosti nekaj, kar nezavedno sami ustvarjamo v vsakem trenutku. Zavedno pa ga lahko sprožamo tako, da bo delal izključno v našo korist.

profimedia
zakon privlačnosti

Ko si vsak dan stvari zamišljamo, se nam tisto, kar si zamišljamo, tudi manifestira.
Verjetno vsi poznamo občutke, ko nas prežamejo razočaranja, ko se nam vse zdi slabo in ničvredno. Vzrok za žalostna občutja je naše nenehno vztrajanje v razmišljanju, da se nas v življenju drži smola. In pride še več situacij, v katerih smo nesrečni …
Tako pač dela zakon privlačnosti. Znanstvenih dokazov ni, vendar je nešteto primerov, ki njegovo delovanje potrjujejo. Ljudje pač niso le radostni, uspešni in srečno zaljubljeni – vse dogajanje in vsa stanja so skupek kombiniranih okoliščin, ki nas vodijo v tisto smer, ki jo privlačimo. Zatorej privlačimo pravilno.
1. ODKRIJTE NAMEN
V resnici je zelo nenavadno, ko nekdo ne ve, kaj bi v resnici rad. No, želi si biti uspešen, rad bi zadovoljno živel in bil obkrožen s srečno družino, ampak nima pojma, kako bi do tega prišel oziroma si pritegnil v življenje.
Razkorak med zadovoljstvom, uspehom in srečno družino je nekaj, čemur pravimo namen. Predstavljajte si neskončno cesto, napolnjeno s črnimi in rdečimi vrtnicami. To je cesta, ki jo morate prehoditi, da boste prišli do omenjenih želenih stanj. Med črnimi vrtnicami si torej predstavljajte čim več rdečih, sicer bo cesta prikazovala vse več črnih. Tako energija vibrira skupaj z vašo domišljijo in pošilja frekvenco, da dodajate vse več rdečih vrtnic.
Odkrijte pa nekaj, česar bi se držali, tudi ko se zdi, da bo vsak kotiček napolnjen s črnimi vrtnicami. Poskusite si predstavljati ta namen za tudi vsak črn cvet.
Gre za to, da svet vidite kot vez z navdihnjenimi in zdravimi ljudmi, ki si medsebojno pomagajo, tudi ko se časi zaostrijo, ko se s črnimi vrtnicami moramo soočiti. Upajmo in si prizadevajmo, da bo za vse nas cesta cvetela rdeče.
2. UPORABITE POZITIVNE POTRDITVE
Pozitivna afirmacija je tehnika, ki se uporablja za programiranje podzavesti, da vpliva na spremembe s ponavljanjem (ali meditiranjem) ključne fraze za dosego želenega rezultata.
Vsak dan in vsaka ura sta zasnovana na vzponih in padcih, tako kot na primer srčni utrip. Pozitivne trditve pa so nekaj, kar uporabljamo ves čas ne glede na to, ali smo na poti gor ali dol.
Nekako ne moremo vedno motivirati in navdihovati še drugih, če smo pa mi nerazpoloženi, a lahko zavzamemo drugačen pristop. Na vse okoli sebe začnimo gledati, kot da imamo prav od vsakega drobca neko korist zase. Tudi ko pomagate družini, prijatelju, brezdomcu, to storite, da jim pomagate in se zaradi tega počutite dobro. Ko to storite, se počutite vredni. Cena vam zraste v lastnih očeh in to je najboljši dobiček, ki si ga lahko zamislite.
Zato uporabljajte to tehniko vsak dan, tudi na dopustu – naj vašo zavest in predvsem podzavest prevzame pozitivno. Pravijo namreč, da je človeška podzavest 30.000-krat močnejša od zavestnega uma. Tudi če ni 30.000-krat, se ji je vredno posvetiti.
3. MEDITIRAJTE
Ljudi, ki redno meditirajo, pogosto slišimo reči: »Sploh ne vem, kako sem reševal vse svoje težave, preden sem začel meditirati. Tudi če zamudim en dan meditacije, se počutim čudno, slabše kot sicer.«
Meditacija je tehnika, ki nam bo pomagala najti namen, ker nam umiri podivjane misli. Nemogoče je pač kaj odkriti z ognjevitimi mislimi in zapleteno miselnostjo, kot da bi iskali iglo v seneni kopici.
Sprva se boste morda počutili neprijetno sedeti naravnost in se ne boste mogli osredotočiti niti za minuto, vendar si le namenite čas. Ne boste verjeli, kako boste začeli videti svoje misli, ki jih boste uporabljali tudi v čisto vsakdanji praksi, na primer: začeli se boste spominjati, kam ste odložili ključe avtomobila!
4. UKREPAJTE
Ukrep je ključ do prav vsega, kar si želite imeti. Če bi legli in gledali v strop, bi bil zakon privlačnosti verjetno tak, da gravitacija dela vas. Pa šalo na stran, v resnici je dejanje izhodišče za vse.
Bi radi bili srečni? Morali boste ukrepati in delati, kar želite, namesto da delate, kar želi družba. Želite biti uspešni? Ukrepati boste morali v smeri svoje vizije in si prizadevati za to do konca svojega življenja. Zapomnite: ko si nekaj želite, noben zakon privlačnosti ne bo deloval, če ne boste ukrepali v tej smeri.
5. IZRAŽAJTE HVALEŽNOST

Pogosto ljudi vidimo, ko molijo, da bi popravili kaj slabega, nikoli pa jih ne vidimo moliti iz hvaležnosti, ko imajo vse, kar potrebujejo, denimo dobro zdravje.
Če imate srčni utrip, je morda to vaše izhodišče za hvaležnost, a je ne izražamo, ker se nam bitje srca zdi samoumevno. Po drugi strani pa oseba za mizo, ki ne doseže soli, vedno izreče zahvalo tistemu, ki ji je sol podal …
Smo edinstveno kombinirana bitja, ki želijo doseči neki cilj. Stremimo naprej, a pozabljamo, da vse, kar imamo v tem trenutku, tudi življenje samo, ni samoumevno niti večno. In če te sreče ne znate uživati zdaj, zakaj menite, da jo boste po tem, ko boste želeno dosegli, znali? 
Vsakodnevno izražanje hvaležnosti je molitev. Imamo možgane za prikaz čudežev, roke za čudeže in noge, ki vodijo našo pot do teh čudežev.

»Akcija je edini ključ za vsak uspeh."

Pablo Picasso