Astro

Nihče ga ne mara, prebuja strahove!

Cristy Žmahar (Duhovni atelje Potovanje duše)
22. 11. 2018, 11.03
Posodobljeno: 22. 11. 2018, 11.52
Deli članek:

Zaplesal je njegov navihani obraz – pogumno in z velikimi čevlji smo vstopili v obdobje retrogradnega Merkurja. Da, v resnici ga nihče ne mara, tega nepridiprava.

Profimedia
Merkur je močan, da je kaj, a je tudi njega mogoče ukaniti.

In glede na to, da je energijsko »zadolžen« za komunikacijo in gibanje, pomeni, da njegovo retrogradno gibanje prinaša kar nekaj preglavic – od prebujenih strahov, nesoglasij med ljudmi, občutkov apatičnosti ...

Kot da bi obtičali v blatu, ki nikakor noče izpustiti vaših nog. Dobro, to so pač njegova dejstva.

Nepridiprav – retrogradni Merkur seveda velja za izredno nepriljubljenega.

Vendar pa ... poznamo nekaj trikov, ki pomagajo, da ne boste sledili  opisanemu. Le zakaj bi? Pa prelisičimo navihanega Merkurčka ….

KDO BO KOGA?

Radi bi vam položili na srce to, da se je treba zavedati, da smo na tem planetu s svobodno voljo. Bog nas ni nemočne odvrgel sem in rekel: »Si vsemogočno bitje, le ena tehnična 'napaka' gre s teboj – v času retrogradnega Merkurja ti ne bo dobro.« Ne, ni bilo tako. In retrogradni Merkur v resnici ni sovražnik, ki dela zgago. Prihaja trikrat do štirikrat letno zato, da bi počistil energije, ker jih je treba. Pokaže vsa neravnovesja in tisto, kar nam ne služi. Če boste le sledili vsem »negativnim« vplivom, potem vas bo res morda »metalo«.

Retrogradno gibanje Merkurja prinaša res obilo preglavic – od prebujenih strahov, nesoglasij med ljudmi, občutkov apatičnosti do še drugih nevšečnosti.

A ni treba, da je tako. Merkur je planet gibanja. Za vas moramo poskrbeti le – da se boste premikali naprej. Da ne boste sledili temu, kar je bilo kolektivno naloženo – se predajali apatičnosti in verjeli v to, da stvari pač ne bodo šle na bolje. Retrogradno gibanje planeta Merkur bo namreč trajalo skoraj en mesec! Le zakaj bi podarili toliko časa svojega življenja težkim energijam? Presvetlite jih. Kako? Z nasprotnim polom, ki potegne v pozitivno.

KAKO TO STORITE

Tukaj je nekaj preprostih, a zlata vrednih nasvetov:
– Delovanje z gibanjem. V tem obdobju ne čakajte ničesar. To pomeni sledeče: če se vam v poslu kaj zaustavlja, potem »pritisnite« še močneje. Če posel peša, naredite že tiste letake in jih razdelite. Povejte ljudem, kaj imate v svojem rokavu, in to stresite ven iz njega. Razširite glas o svojih talentih. Enako velja za odnose – če so obtičali na določeni točki, je zdaj pravi trenutek za pogovor. Če vam peša fizična energija, naredite več sprehodov v naravo ali več telovadite.

Ravno v retrogradnem Merkurju je pravi čas za razrešitev nesoglasij: vsi vpleteni vrzite vse karte na mizo in se pogovorite o svojih pričakovanjih. 

– Vse opisano ne bo lahko. V teh energijah bi najraje ležali in se smilili sami sebi. A nikar ne počakajte, »da napad mine«. Morda se bo potem res zdelo, da je minil, a notranja škoda je narejena. Podredili ste se temu, da boste obtičali na mestu. Vaša podzavest je zdaj na to naravnana in to bo znala izvajati v vseh obdobjih, ko ji bo težko. Življenje je gibanje. Pridružite se temu gibanju. Živite zase. Borite se zase. To je ta igra, v katero smo vsi vstopili – prostovoljno. Čas je …, da se igramo.

– Meditacija in duhovna rast. Morda se v takem obdobju res zdi, da bi delali raje vse drugo kot to. A duhovni aspekt je zdaj, če želite manifestirati pozitivno in tudi materialno, bolj pomemben kot kadarkoli. Veste, Merkur namreč sproža številne energije zapovedi. Zato boste en del teh gibanj v pozitivno nadvladali s fizičnim delovanjem, drugi del pa z energijskim delovanjem. Oboje skupaj prinaša zmago. Priklopite se na te energije ter jih podprite z rastjo in meditacijo. Za vas imamo zelo učinkovito energijsko vajo …

profimedia
Priklopite se na močne energije Merkurja ter jih podprite z rastjo in meditacijo.

VAJA

Energijska iniciacija z Merkurjem je čudovita pomoč, seveda pa jo je treba podpreti s prej naštetimi koraki.

– Zaprite oči in se umirite ob mirni glasbi.

– Dihajte prelepo modro svetlobo v svojo avro in sprostite telo. To delajte okrog 10 minut.

– Zdaj si predstavljajte, da na vašem hrbtu zrastejo prelepa bela krila, ki vas povezujejo z vašimi angeli varuhi in z vašo lastno močjo v sebi. Okoli vas se pojavijo nebeška bitja, ki vas podpirajo.
– Nenadoma se začnete dvigovati, odleteli boste do … planeta Merkur. Pred njim tiho lebdite v zraku in se povežete z njim. Vaši angeli lebdijo ob vas.

– Prišel je čas za priprošnjo: »Planet Merkur in njegovi zavezniki, prosim, podprite me v moji nameri. Zavezništvu Merkurja se pridružujem, da v življenju napredujem. Naj z rastjo podpre me vaša energija, naj prinese mnogo mi obilja.«

– Zdaj si vzemite nekaj minut, da si v ta planet vizualizirate tisto, kar želite, da vam prinese v obdobju retrogradnega gibanja. Spustite vse želje v njegov objem. Zaupajte mu, da vam bo pomagal. Sprejmite ga za prijatelja. In obljubite mu, da boste delovali.

https://www.potovanjeduse.si/