Komaj verjetno, a resnično

15 božanskih darov, če boste imeli srečo

Neja Kralj
7. 7. 2022, 12.20
Posodobljeno: 7. 7. 2022, 12.22
Deli članek:

Če boste imeli srečo, boste ostali sami. Popolnoma sami. Ko nikogar ne bo blizu, se boste morali zanesti samo na zemljo in nase.

PS

1. Če boste imeli srečo in bo pravi čas, bo življenje udarilo po vas, da vas razbije kot oreh ter izlušči jedro.

2. Če boste imeli srečo in bo pravi čas, boste občutili bolečino. Tako zelo boleče bo, da vas bo ta bolečina privedla skoraj do smrti, nato pa vam bo pomagala, da se odznotraj prerodite.

3. Če boste imeli srečo, boste jokali. In teh solz ne bo mogoče zadržati. Prek njih bo prišla osvoboditev, zatem pa tudi pravo življenje.

4. Če boste imeli srečo, boste ranljivi. In tega nikakor ne boste mogli skriti. Takrat boste ugotovili, kdo je z vami in kdo ni.

5. Če boste imeli srečo, ne boste poznali odgovorov na vprašanja. In tedaj jih boste morali najti sami.

PS

6. Če boste imeli srečo, boste razočarani nad ljudmi, idejami, učitelji in dobrimi magi. In ko boste to preživeli, boste lahko uzrli resnični svet.

7. Če boste imeli srečo in bo pravi čas, ne boste imeli nikogar, da bi ga vprašali za nasvet. Prav nikogar. In morali boste najti notranji kompas.

8. Če boste imeli srečo in bo pravi čas, vam bo postalo nevzdržno, tako nevzdržno, da boste morali ukreniti nekaj s tem, ali pa se enostavno prepustiti ter dovoliti svetu, da nekaj ukrene z vami.

9. Če boste imeli srečo, boste izgubili, boste prevarani, izdani in skoraj zlomljeni. In ta 'skoraj' vam bo na obraz vrezal gube modrosti. In izkušnja bo ostala z vami do konca življenja.

10. Če boste imeli srečo, boste ostali brez denarja. In primorani boste stopiti v realne odnose z ljudmi, s katerimi ste lahko bili prej samo, če ste plačali.

PS

11. Če boste imeli srečo, boste dobili ogromno denarja, občutili boste globino spoznanja, ko se razbije iluzija, da je sreča v njem.  

12. Če boste imeli srečo, vas še zdaleč ne bodo imeli vsi radi. In zgraditi boste morali notranji sistem vrednosti. Tedaj vas bo želja po tem, da bi vsem ugajali, zapustila.

13. Če boste imeli srečo, se bo nekdo, ki vam je blizu, obrnil na vas. In spoznali boste ceno trenutka sreče.

14. Če boste imeli srečo, se boste soočili z ljubljenimi, iz obraza v obraz. In bosta dve resnici. Njihova in vaša. Začutili boste odmev prostora med dvema različnima mikrokozmosoma, ki se komaj dotikata.

15. Če boste imeli srečo, boste vse to zmogli zdržati. In našli boste način, da se transformirate. Doživeli boste notranjo alkimijo, ki iz bolečine ustvarja lepoto. Iz besa pomiritev. Iz strahu spoznanje. Ki iz radosti kipi v navdih. Napake in sram čisti iz duše, kot čistilec odstranjuje stare smeti. Medtem ko brazgotine spreminja v izhode.