Feng šuj

10 največjih napak v vašem domu

Neja Kralj
13. 5. 2023, 14.00
Deli članek:

Da ni vse stvar srečnih okoliščin in da si srečo lahko prikliče vsak, dokazuje kitajska metoda feng šuj. Samo malo truda morate vložiti v vsakodnevne aktivnosti in se rešiti nekaterih napak.

PS
Spalnica naj vam pričara občutek sprostitve ter intime.

Poglejte 10 največjih feng šuj napak in se jih čimprej rešite.

1. Če v spalnici hranite telovadne naprave ali predmete, povezane s svojim delom, jih nemudoma umaknite. Spalnica bi vam morala pričarati občutek sprostitve ter intime, ne pa energije dela in napornih telesnih vaj. Sobno kolo, računalnik, TV in drugi tovrstni predmeti vam uničujejo mir ter intimno vzdušje, zato jih premestite drugam.

2. Ne dopuščajte nereda okrog sebe. Stare revije, časopisi, raztresene knjige, umazano perilo in razmetane igrače vas izčrpavajo fizično in čustveno. Vsaj enkrat tedensko pospravite svoj dom, da se boste počutili osvobojene, zdrave in energične.

Profimedia
Okna redno čistite, saj simbolizirajo slavo in vaš ugled.

3. Čas je, da izpraznite prepolne omare, saj se tako oddaljujete od ljudi, ki so vam naklonjeni in bi vam radi pomagali. Če oblek že nekaj sezon niste nosili, jih odvrzite, ali pa podarite. Poskusite se rešiti vsaj tretjine starih oblačil, saj boste tako naredili prostor za novo v svojem življenju. Oblačila naj bodo lepo zložena in sortirana.

Kuhinja je srce vašega doma.

4. Prazni zidovi delujejo neživljenjsko in otežujejo prepuščanje užitku ter zadovoljstvu. Vzemite si čas in izpolnite svoj dom z umetniškimi deli, ki vas inspirirajo oziroma navdihujejo. Če ste dovolj kreativni, jih lahko ustvarite sami, če niste prepričani vase ali nimate dovolj denarja, uporabite lepe posterje, plakate ali zanimive tapete.

5. Redno zapirajte pokrov straniščne školjke, ki dejansko lahko odplakne blagostanje iz vašega življenja. Kadar školjke ne uporabljate, naj bo zaprta s pokrovom, zapirajte tudi straniščna vrata.

6. Okna so simbol slave in vašega ugleda, zato jih redno čistite, sicer spuščate veliko lepega. Kadar so stekla čista in bleščeča, okolica prepozna vaše sposobnosti in talente ter jih spodbuja. Če so okna umazana in zamegljena, bodo te zlate priložnosti šle enostavno mimo vas.

7. Škripanje najrazličnejših vrat (od vhodnih do tistih na omaricah) v vašem domu nakazuje, da ste v nečem nepopustljivi. Nekaj kapljic specialnega ali oljčnega olja bo škripanje hitro odpravilo, vi pa boste s tem pokazali, da ste pripravljeni in odprti za nove možnosti.

Profimedia
V čistem stanovanju steče čista energija.

8. Vaša kuhinja je srce vašega doma. Kadar je ne uporabljate, lahko trpijo vsa področja vašega življenja. Več, kot kuhate doma, bolj boste srečni in zdravi. Če nimate časa, se potrudite in vsaj enkrat v dnevu prižgite plamen na štedilniku, četudi samo za čaj ali kavo. To generira dobrodošlico, toplino in vašo vitalnost.

9. Nepotrebnih predmetov, neželenih daril in stvari, ki vam niso všeč, se čimprej znebite. Tako se boste rešili okov preteklosti in krenili naprej.

10. Vhodna vrata so simbol vaše poslovne kariere in življenjske poti. Če vedno vstopate v svoj dom skozi garažo ali zadnja dvoriščna vrata, lahko iz vida hitro izgubite svoje življenjske cilje. Tako si omejujete možnosti napredovanja ali zaposlovanje, izgubljate pa tudi smisel za ustvarjalnost in življenjske priložnosti. Potrudite se in začnite redno uporabljati glavna vhodna vrata.

Profimedia
Kuhinja je srce vašega doma.