Tedenski horoskop

Preobrat na vseh področjih

W.Y.
22. 5. 2016, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ta teden se bodo stvari obrnile. Najprej se bo že v ponedeljek na poti obračal Merkur, takoj zatem bo Venera prestopila v Dvojčka, malo pozneje v Škorpijona, tudi Mars. Povrhu sta na nebu dve močni konfiguraciji, pri čemer Luna spodbuja T-kvadrat »treh velikih«, o katerem smo že pisali, Uran pa pomeni naravni izhod iz neke druge, tokrat bolj ugodne konfiguracije. In če je Uran izhod, potem do preobrata ni daleč ... Preobrat v politiki, medijih, naravi, naših glavah?

profimedia

Mars se za dva meseca vrača v Škorpijona, v znamenje svoje velike moči, kot bi nam želel pokazati, da filozofiranje in izmikanje nista pravi smeri, zanj štejejo samo učinek, udarec in rezultat. Prinesel bo več možnosti in hotenja, več bomo lahko naredili in bili pri delu bolj učinkoviti kot v zadnjih tednih. Ne spreglejmo, med planeti v tokratnem horoskopu je veliko ugodnih povezav, takih, ki podpirajo aktivnosti. Ne čakajmo.

Horoskop za teden od 23. do 30. 5. 2016

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Ovni boste v tem tednu najprej precej na trnih, potem pa naenkrat zelo trdno v sedlu. Kombinacija Urana in Plutona vam bo prinesla moč tudi zrušiti kaj, če ne bi šlo tako, kot ste si zamislili. Obkroža vas megla informacij, ki bi zmedla vsakogar – razen vas. Sami si ustvarjate mnenje in ga potem nudite še drugim. Za srčne zadeve in odnose z najljubšimi bo druga polovica tedna dosti boljša od prve, ko bi še lahko prišlo do kakih nepremišljenih odzivov.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

Venera se bo že v torek premaknila v Dvojčka, kar za vas pomeni večjo usmerjenost k denarnim zadevam in možnostim ter tudi majhen odklon od razmišljanja o sebi in morebiti še o zunanjosti ali vtisu, ki ga dajete. Če gre za tekoče posle in jasno zastavljene cilje, vas v tem tednu nič ne bo ustavilo. Uranov poudarjeni položaj kaže na samovoljo – tako bo, kot pravim, drugo me ne zanima.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjevo stanje na mestu v prvi polovici tedna bo prineslo več premlevanja možnosti kot navadno. Šele proti koncu tedna se bo začelo premikati, moteče bo tudi to, da se drugim »odpira« prej kot vam. Venerin prihod v vaše znamenje bo prinesel nekaj več zadovoljstva ali odziva okolice. Mars gre po drugi strani v Škorpijona, to pa vas bo spodbudilo k pospravljanju in delanju reda, tudi pri velikih in pomembnih stvareh.

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

Časa za počitek ni, dogodki in okoliščine ves čas vzdržujejo napetost, ki ne dopušča izgube pozornosti. Vendar ni strahu, planeti se drug za drugim selijo v Dvojčka, kmalu bo tam tudi Merkur, potem sprememb in možnosti za prilagoditve ne bo manjkalo. V tem tednu predvsem pazite na informacije. Ne bodo vse prave, nekatere bo treba zavreči, s čimer imate raki kronično težave. Vendar nič ni naključno, zato mirno sprejmite izziv.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Pri svojih prizadevanjih se tehtnica nagiba v smeri prihodnosti, saj vse, kar počnete trenutno, ne presega rutine, in ker vse obvladate, boste začeli razmišljati, kam bi lahko še šli naprej. Konkretni načrti bodo sicer počakali na junij, ko bo na tem področju veliko storjenega, a že to, da niste več zadovoljni s trenutnim stanjem in uspehom, je nekaj. V ljubezni je videti veliko strasti, tudi v besedah in praktičnih potezah boste zelo močni in prepričljivi, vedeli boste, kaj hočete.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Malo mešano bi lahko rekli tednu, ki se odpira pred vami. Jupitrove povezave kažejo, da bo v zraku razmišljanje o osvoboditvi, razbremenitvi, marsikaj se lahko izteče odlično, le sprostite se malo, ne bodite toliko zapeti, pa ne zapletajte stvari kot po navadi. Pravzaprav je samo od vas odvisno, koliko »slabega« boste dopustili. Na vsaki poti so tudi ovire, vam pa v službi kaže, da boste naleteli na kritiko in nezaupanje.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Okoliščine vas bodo prisilile v večjo učinkovitost, od vas bodo zahtevali rezultate, vendar ne samo v službi. Težava je tokrat v položaju Merkurja, ki se ne more odločiti in bi se samo pogovarjal o stanju in možnosti. Če ne boste mogli brez »tehtanja«, bi bilo koristno povezati se z nekom, ki teh težav nima in ki bi vam lahko pomagal pri odločitvah. Najbolje bi bilo, če to ne bi bil partner ali starši. Venerin prihod v Dvojčka bo vse to bistveno izboljšal.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Ko bo že kazalo, da boste vajeti prevzeli v svoje roke, saj se na nekatere ljudi v okolici ne morete zanesti, se bo položaj obrnil in boste od drugih odvisni še bolj, pa ne po lastni krivdi. Merkurjevo stanje na mestu bo teme pogovorov in dogovorov kar nekaj dni vračalo na izhodiščni položaj, za škorpijone je to enako kot rdeča krpa za bika – smo se dogovorili ali se nismo?! V ljubezni je videti nekaj lepih trenutkov in namenov, zraven pa kak kanček suma ali nejasnosti.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Kot bi se vam nekako ustavilo – dobro boste vedeli, kaj je treba storiti, a ne bo šlo. V začetku junija boste vse nadoknadili. Položaj bo povečal razdražljivost, proti koncu tedna boste iskali, kdo je kriv za to neželeno stanje. Puščice bodo pripravljene ves čas, gorje tistemu, ki bo prišel preblizu. Na področju ljubezni je trenutno glavni Uran, to pa za mir v hiši ni dobro, bodite pazljivi, pozorni in manj občutljivi, pa bo vse v redu.

KOZOROG(od 22. 12. do 20. 1.)

V tem tednu boste prisiljeni v neke prilagoditve, ki vam bodo »kravžljale živčke«, a se jim ne bo mogoče izogniti. V drugi polovici tedna boste spet na svoji poti, prepričani, da je bilo vse narejeno prav, in težko vas bo ustaviti. Težava se lahko pojavi samo pri podrejenih, ker marsikdo ne bo dohajal vašega tempa, česar pa vi navadno ne razumete. V ljubezenskih odnosih in pri otrocih bo veliko govorjenja, stvari se bodo premikale zelo počasi. Dobra šola za potrpljenje.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Ideje, ki jih boste želeli predstaviti, bodo toliko pred časom, da vas bodo samo čudno gledali, in vendar boste globoko v sebi prepričani, da imate prav. V tem pogledu velja kombinacija prodornosti in zanesljivosti oziroma odgovornosti. Če je kaka možnost kredita ali obračanja denarja, jo izkoristite, to bi lahko izvleklo voz iz škripcev. V srčnih zadevah nekaj več energije, Venera vstopa tja, osvajanje in zapeljevanje bo sladko, v družbi se boste počutili odlično.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Pred vami je teden dni, ki si ga ne boste zapomnili po lepoti in uspešnosti, preveč Neptuna je v njem. Prinesel bo nekaj lepih trenutkov, iluzije, razmišljanja v napačnih smereh, iskanje prave poti skupaj z napačnimi informacijami, skratka, vse nekako napol. V veliko pomoč vam bo partner ali morda javnost, ki vas bo sprejela in spodbudila. Za srčne zadeve čas ni najboljši, raje poskrbite zase in tudi za bližnje, sorodnike, sorojence, komunikacijo, kratke poti, dokumente.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 2°15 do 8°58 Dvojčkov.

Merkur se bo polagoma odpravil v direktno smer, od 14°20 Bika bo v tem tednu prišel le do 16°22.

Venera bo prišla od 28°13 Bika do 6°49 Dvojčkov, v katera bo vstopila 24. 5.

Tudi Mars bo ta teden zamenjal znamenje, za dva meseca se bo vrnil v Škorpijona, tokrat pa retrogradno prišel od 1°37 Strelca do 29°10 Škorpijona.

Jupiter je ta čas še počasen, tokrat od 13°31 do 13°52 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 13°56 do 13°26 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 22°46 do 23°05.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 11°54 do 11°58 in se ustavljal na svoji poti.

Pluton bo ta teden počasi retrogradno prišel od 17°12 do 17°05 Kozoroga.

Luna bo 24. 5. vstopila v Kozoroga, 26. 5. v Vodnarja in 28. 5. v Ribi.

Zadnji krajec bo na nebu v nedeljo, 29. 5., ob 14.11 na 8°33 Rib.