Tedenski horoskop: najmočnejša bo želja po stabilnosti

sn
24. 4. 2016, 16.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Praktičnost, uporabnost in zanesljivost bodo med primarnimi vzgibi in nameni našega početja v tem tednu. Naša objektivnost bo v teh dneh zmanjšana, kar lahko bistveno vpliva na presojo in odločitve. Nadomestitev v obliki še večje količine informacij se ne bo izkazala za dobro, saj zmeda na ta način ne bo manjša. Vse stvari bomo jemali izrazito osebno, občutljivost na izjave drugih pa bo zaznamovala prvi del tedna, potem bo glede tega veliko bolje.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Potem ko je v zadnjih dneh že malo opozoril nase, se bo že takoj v ponedeljek Merkur obrnil retrogradno, tako da je vsaj v prvem delu tedna, dokler ne pridobi vsaj nekaj hitrosti, treba zelo paziti na področjih, kjer nam jo navadno zna zagosti, torej komunikacije, odnosov, prometa, dokumentov in podobno. Ker se ta obrat dogaja v znamenju Bika, je čisto mogoče, da nas bodo okoliščine za kak korak vrnile prav na finančnem polju, recimo v obliki opozorila na obveznosti, na katere smo pozabili – ali pa »pozabili« ... Konec tedna Venera prestopi v Bika, težnja po stabilnosti (ne samo finančni) bo s tem bolj praktično in jasno izražena.


Horoskop za teden od 25. 4. do 2. 5. 2016


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
V prvi polovici tedna se boste izkazali, nič vas ne bo ustavilo v prepričanju o pravilnosti svoje poti. Višjih ciljev tokrat ni, zadovoljite se z dosežki, ki so tukaj, pri roki. Pazite pri malih izdatkih in čisto običajnih stroških, zna se vam zgoditi kaka neprevidnost. Nekaj nesorazmernosti ali pa neusklajenosti je videti v partnerskih odnosih, pa še to le na začetku tedna, v sredo in četrtek potem sledi dogovor in postavitev stvari na mesto.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Venera bo konec tedna vstopila v znamenje Bika in postala še bolj aktivna – če drugega ne, biki ne boste več imeli občutka nemoči ali celo nesreče. Videti je vašo moč in tudi zadovoljstvo, kar je dober obet za tedne, ki prihajajo; lahko bi rekli: kar v tem tednu morda še ne bo šlo najbolje, bo naslednjič dobro. V ljubezni boste malo zmedeni – tako lepo bi lahko potekalo, a zakaj se spet vse nekako kvari? Počakajte teden ali dva, da boste vedeli, na čem ste.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Vaš vladar Merkur se bo v ponedeljek obrnil nazaj in mnogi dvojčki (pa tudi device, seveda) boste v prvih dneh močno čutili njegov neprijeten vpliv. To obdobje izkoristite za končanje vsega tistega, za kar prej »niste imeli časa«. V ljubezni je videti nekaj idealiziranja ali pa nekaj ne bo šlo najlepše, vi pa tega ne boste želeli videti ... Čas je dober za meditacijo ali pa za obisk kakega tečaja, po potrebi in želji tudi izbranega terapevta.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Lunino gibanje rakom v prvih nekaj dnevih prinaša nekaj preveč občutljivosti, potem boste iskali ravnotežje, da bi nato šele konec tedna prispeli do cone miru in počitka. Zelo si želite samostojnosti v odločitvah, korakih in poslih, a to je vedno prej posledica dolgoročnega vlaganja in izgradnje kot pa trenutnih možnosti ali »sreče«. Vaše želje ta čas niso majhne, vendar pa niso v skladu z okoliščinami ali pa dolžnostmi, ki jih imate.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Če se boste v tem tednu odločili delati red v partnerstvu oziroma ljubezni, se ne bo izteklo dobro, preveč ovir je videti, ki jih tudi povečan trud ne bo mogel premagati. Pustite te zadeve za kak teden ali dva pri miru, naj odležijo in dozorijo. Drugače bo v službi in poslih, tam boste šli naprej, tudi če morda informacije ali mnenje drugih tega ne bo podpiralo. Čas za ugoden za kaka potovanja, tudi taka, na katera se odpravljamo zadnji trenutek.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Ob primerni pazljivosti se vam v tem času ne bo zgodilo nič hudega, površnost pa vas lahko stane več kot navadno. Tokratni retrogradni Merkur za vas na splošno – s pravo mero pozornosti pri tem, kar počnete – ni slab. Preostanek tokratnega horoskopa je drugačen, boljši. Recimo na poljih, kot so ustvarjalnost, šport, igra, rokovanje z informacijami, deljenje znanja, urejanje starih zadev z zemljišči, dokumenti, dogovori glede posesti in podobno.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Kadar Venera prestopi v Bika, to za tehtnice ni tako ugodno kot za bike, čeprav ta planet vlada obema znakoma. Stvari se »postavljajo pokonci«, zadeve in včasih tudi odnosi gredo k robu, odločiti se je treba, pogosto pod pritiskom, in podobno. Tokrat bo nekoliko lažje, kajti tam sta že Merkur in Sonce, oba povezana dovolj ugodno za več učinkovitosti, jasnosti, tudi trdnih odločitev, če jih boste potrebovali.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Za vas bo Venerin prehod pomenil nekaj več razumevanja drugih in njihovega položaja, tudi težnjo po sodelovanju in celo kompromisih, kar se vam ne dogaja pogosto ... V ljubezni še naprej nejasnosti in lepa pričakovanja, katerih realizacija ne bo takšna, kot je bilo zamišljeno. Kdo ve, morda bo še lepša, a kaj ko vi ne odstopate od zastavljenih zamisli. Neko prijateljstvo vas bo razočaralo, a ne toliko, da bi ga prekinili oziroma zavrgli.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
V tem tednu, še najbolj na začetku, boste brusili konice svojih puščic in gorje tistemu, ki bi vas kaj prizadel, tudi posredno ... lok bo hitro v rokah. Po sredi boste nekaj bolj trdni, v marsikateri situaciji se vam bo uspelo obrniti stran in si misliti svoje. Na srčnem področju bo sprva nekaj dni precej živahno, kazalo bo, kot da se vam zelo mudi. Veliko boste razmišljali o tem, kako bi prišli kam višje, toda zdaj je čas kvečjemu za načrtovanje takšne poti, za same korake pa še ne ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
Na začetku tedna boste delovali v bolj počasnem ritmu, preverjali korake in oprezali za vsem, kar bi vam lahko škodilo. Potem bo v četrtek trenutna preobčutljivost prinesla kak kratek stik, nakar se boste ustalili, postali trdni in prepričani o svojem prav tako kot prej ter teden končali uspešno. V srčnih zadevah postaja vse bolj pestro, še najbolj v tistih, kjer so odnosi znani in predvidljivi. Venera vnaša novo energijo in želje, izkoristite jih v najboljši meri.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Marsikatere naloge se boste lotili le s težavo, kot bi čutili zarjavelost. Rešitev se ta čas kaže samo v preverjanju dejstev, informacij in korakov ter hoji po utečenih stezah. V srčnih zadevah kakega napredka ne bo, boste pa zelo zadovoljni z odnosom, v katerem veste, pri čem ste. Še več, če bi v tem času razmišljali o naraščaju in ga morda celo načrtovali, ob tem horoskopu to ne bi bilo nič nenavadnega.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Želje in težnje po napredku, poslovnem preboju in uspehu v življenju bodo te dni zelo prisotne. Motile vas bodo ovire, a vas tudi spodbujale k vlaganju več truda. Vsaka, še tako majhna zmaga v tem tednu bo sladka in se bo poznala še tudi naprej. Pri financah je videti nekaj hitrice, na katero je bolj treba paziti konec tedna, ko se preseli Venera. Na srčnem področju bo pestro, držite se nazaj, da ne bi prišlo do prehitrih reakcij.

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 5°11 do 11°59 Bika.

Merkur se bo ta teden drugič letos obrnil v retrogradno smer (v četrtek; na 23°35 Bika) ter pot od 22°55 Bika končal na 23°09 tega znamenja.

Venera bo prišla od 23°45 Ovna do 2°23 Bika, v katerega bo vstopila 30. 4.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 8°33 do 7°36 Strelca.

Jupiter bo retrogradno prišel od 13°35 do 13°21 Device in upočasnjuje svojo pot pred obratom v direktno smer maja.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 15°40 do 15°18 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 21°18 do 21°42.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 11°23 do 11°33.

Pluton se bo začel ta teden počasi premikati retrogradno, za začetek le od 17°28 do 17°26 Kozoroga.

Luna bo 26. 4. vstopila v Kozoroga, 28. 4. v Vodnarja in 1. 5. v Ribi.

Zadnji krajec bo na nebu v soboto, 30. 4., ob 5.28 na 10°13 Rib.