Hitra pomoč

Odlične rešitve za suhe in poškodovane lase

L.J.
25. 12. 2017, 13.05
Deli članek:

Skrb za suhe in poškodovane lase utegne biti pravi izziv, s katerim pa se lahko zelo uspešno spopademo z izdelki iz domačega hladilnika ali kuhinje.

Profimedia
S pravilno nego lahko še tako močno poškodovane lase spravite spet v red.

Morda se sliši kar malo težko verjetno, vendar lahko z uporabo preprostih naravnih pripravkov dosežemo zavidanja vredne rezultate. Včasih celo boljše kot z dragimi kozmetičnimi preparati.

Naši lasje so nenehno podvrženi poškodbam, zato jih je treba ves čas pravilno negovati. Ugotovljeno je bilo, da je las prav v vsakem obdobju rasti nagnjen k poškodbam. Dodajmo temu večkrat tedensko sušenje, ravnanje in kodranje las ter neprimerne kozmetične izdelke, pa dobimo katastrofo. Vse našteto namreč vpliva na lasne kutikule, ki se ločujejo, zaradi česar ne morejo več ščititi notranjosti vlaken. Zaradi izpostavljenosti vlaken in oslabljenih keratinskih vezi lasje postanejo krhki, brez življenja in odpornosti. S pravilno nego pa lahko še tako močno poškodovane lase spravimo spet v red. Ob tem se moramo zgolj zavedati, da so poti do zdravih in sijočih las različne. Kar je pomagalo vaši prijateljici, morda ne bo učinkovalo pri vas. Pa vendar vam predstavljamo sestavine, ki so ključne za obnovo las. Te lahko uporabljamo povsem samostojno.

Arganovo olje

Arganovo olje mnogi opisujejo kot najboljše sredstvo za zaščito las pred izsušitvijo. Z njegovo uporabo bomo poskrbeli, da naši lasje ne bodo slamnati in brez sijaja, ampak okrepljeni, negovani, gladki in lesketajoči. Njegova prednost pred nekaterimi drugimi olji je ta, da se ob uporabi lepo vpije in las ne zlepi skupaj. Olja so na splošno izredno koristna za suhe lase, zato lahko, če pri roki nimate arganovega olja, poskusite s kokosovim ali oljčnim oljem, ki ravno tako delata čudeže za lase. Na lase jih nanesite vsaj eno uro pred umivanjem (pred nanosom jih lahko nežno pogrejete), nato pa si lase umijte s šamponom. Čeprav obstajajo še drugi koristni naravni izdelki za suhe lase, so olja v boju z lasmi brez življenja gotovo na prvem mestu.