Odstranjevanje ličil

Veste, kako dobro je očiščena vaša koža

Z.F.
24. 12. 2017, 16.30
Deli članek:

Za zdravo kožo je zelo pomembno, da ličila, ki jih uporabljamo, redno in temeljito odstranjujemo. Odstranjevalec ličil je zato nepogrešljiv kozmetični pripomoček.

Profimedia
Če želite mladosten videz, pustite koži, da čim več diha.

Dobra novica s tokratnega testa, ki so ga pripravili na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), je, da je prav vseh sedem testiranih izdelkov dobro opravilo svojo nalogo. Torej so dobri izdelki na voljo tako ljubiteljicam prestižnejših blagovnih znamk kot tudi tistim, ki ne želijo seči pregloboko v žep.

PROFESIONALNI IN AMATERSKI PREIZKUSI

Na praktičnem delu testa so sodelovale »amaterke« – tudi takšne, ki nosijo leče – in profesionalni vizažisti. Izdelke so preizkusili po »metodi razdeljenega obraza« – na eni polovici obraza so ličila odstranjevale z enim čistilom, na drugi z drugim. Ocene? Zelo dobre. »Nekaj razlik pa je bilo pri oceni, kakšen je občutek na koži, ali odstranjevalec kožo morda izsuši ali (preveč) namasti, a še vedno slabše ocene od »dobro« ni bilo,« je povzela Urša Šmid Božičevič iz ZPS.

PRESTALI TUDI LABORATORIJSKI TEST

V laboratoriju so preverili mikrobiološko neoporečnost pri sveže odprtih izdelkih, nato pa so v izdelke vnesli mikrobe in plesni ter po nekaj dneh preverili, kako učinkoviti so konzervansi v izdelku. Tudi ta del testa so testirani izdelki prestali brez težav. Prav tako so se dobro izkazali na testu, v katerem so ugotavljali, ali izdelki dražijo oči.

KATERI ODSTRANJEVALCI SO SE POJAVILI NA TESTU?

Če za odstranjevanje ličil uporabljate vichy purete thermale soothing eye make-up remover, dm balea augen make-up entferner ölfrei, clinique rinse-off eye make-up solvent, lavera trend sensitiv eye make-up remover, nivea gentle eye make-up remover, bobbi brown eye make-up remover ali garnier clean & fresh augen make-up entferner, potem svoji koži zagotavljate pravilno nego in dobro skrbite zanjo. Kljub vsemu pa ne pozabite, da koži največ škode povzročite, če ličil čez noč ne odstranite, saj ji preprečite dihanje in tvegate nastanek aken oziroma mozoljev.