Ukrepajte

Pri okužbi nožnice ukrepajte tako!

Oglasno sporočilo
27. 12. 2017, 08.19
Posodobljeno: 27. 12. 2017, 08.19
Deli članek:

Ženske pogosto trpimo za okužbami nožnice. Vas zanima, kako ločiti med bakterijsko in glivično okužbo in kako lahko to hitro preverite sami kar doma?

Tovrstne okužbe prizadanejo ženske vseh starosti Nekatere okužbe nožnice spremlja neobičajni izcedek iz nožnice, pri drugih pa ni nobenih simptomov. Najpogostejši vzroki okužb nožnice so bakterije, kvasovke in mikroorganizmi, kot na primer trichomonas. Bakterijska vaginoza, okužba v nožnici, ki jo povzročajo določene bakterije, je pogostejša kot glivične okužbe in trihomoniaza ter je povezana z redkim mlečnim belo-sivim izcedkom in vonjem po ribah. Izcedek, ki ga povzroča trihomoniaza, je rumeno-zelen, penast in ga običajno povezujemo z neprijetnim vonjem, srbečim zunanjim spolovilom in bolečim uriniranjem. Glivično okužbo povezujemo z intenzivnim srbenjem in pekočim občutkom v nožnici ter po zunanjem spolovilu.

Najprej ugotovite, katero okužbo nožnice imate
Še preden začnete z zdravljenjem, morate ugotoviti, katero od okužb nožnice imate, saj boste le tako lahko izbrali najučinkovitejšo rešitev. Pojdite v lekarno, kjer dobite test za samotestiranje najpogostejših okužb nožnice Canestest® in zelo hitro boste vedele, kaj potrebujete, da bo vaših težav konec. Test lahko opravite v intimi svojega doma. Je hiter in enostaven. Že v desetih sekundah boste lahko s testne palčke prebrale rezultat, ki je več kot devetdeset odstotno zanesljiv. S pomočjo rezultata testa in svojih simptomov boste ugotovile, katera okužba vas pesti. Do odprave težave je nato le še korak.

Rešitev je preprosta
Če vam bo test, skupaj s simptomi, pokazal, da imate bakterijsko vaginozo, uporabite Canesbalance® gel, ki dokazano pomaga odpraviti znake bakterijske vaginoze. Canesbalance® gel vam bo zagotovo pomagal, saj vsebuje mlečno kislino, ki niža pH vaše nožnice. Gel podpira dobre bakterije in omeji rast slabih bakterij. Vaše težave bodo najkasneje v sedmih dneh izginile. V kolikor pa se težave ne bodo izboljšale, morate obiskati svojega ginekologa.

Če pa niste prepričane, kateri so znaki bakterijske vaginoze, ki je najpogostejša okužba nožnice, jih poiščite na www.canesten.si. Res je, da jih nekatere ženske zamenjajo z znaki glivične okužbe nožnice. Na srečo si niso zelo podobni. Najbolje, da si na omenjeni spletni strani preberete znake obeh okužb nožnice in s pomočjo rezultatov samotestiranja ugotovite, katera okužba vas muči.

Če pa ste dobili sicer manj pogosto, a bolj poznano okužbo nožnice, to je glivično okužbo, si prav tako lahko pomagate same, samo v lekarno pojdite po Canesten in težava bo hitro postala preteklost.

Da se vam "zgodba" ne ponovi, ali pa vsaj ne tako pogosto, je dobro, da upoštevate nasvete za preprečevanje okužb nožnice. Tudi te najdete na spletni strani www.canesten.si, na kratko pa si jih lahko preberete spodaj.


Nasveti za preprečevanje okužb nožnice:
• Izogibajte se uporabi dezodorantov in odišavljenih izdelkov na vaginalnem predelu ali okrog vaginalnega predela, prav tako se izogibajte prekomernemu umivanju in uporabi močnega detergenta za pranje spodnjega perila.
• Redno menjujte tampone ali vložke.
• Po umivanju, plavanju ali telovadbi osušite vaginalni predel.
• Po plavanju ali telovadbi preoblecite kopalke oz. spodnje perilo.
• Izogibajte se živilom z visoko vsebnostjo sladkorja.
• Ko uporabljate stranišče, se obrišite v smeri od spredaj nazaj.
• Izogibajte se zelo vročim kopelim.
• Včasih lahko oblačila vplivajo na zdravje intimnega predela. Izogibajte se tesnemu spodnjemu perilu in oblačilom, kot so pajkice in oprijete kavbojke. Namesto sintetičnega spodnjega perila izberite raje bombažnega.
• Če se zdravite z antibiotiki, se pred začetkom jemanja zdravil proti glivičnemu vnetju nožnice posvetujte z zdravnikom.
• Izogibajte se stresu in ohranjajte zdrav življenjski slog, saj boste tako okrepile svoj imunski sistem.

Še veliko več koristnih informacij najdete na www.canesten.si.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.