Koristno

Spanje na levem boku je najboljše

P.R.
27. 11. 2017, 21.10
Deli članek:

Vsak posameznik si izbere tisti spalni položaj, v katerem mu je najudobneje. Strokovnjaki pa zdaj pravijo, da tisti, ki spijo na levem boku, naredijo največ za svoje zdravje.

Dreamstime
Spanje na levi strani poskrbi tudi, da beljakovine pridejo do svojega cilja v telesu.

JETRA

Če spite na desni strani, so lahko hitro preobremenjena jetra, saj so na desni strani telesa. Če spite na levi strani, pa se različni toksini nevtralizirajo, še preden pridejo do jeter.

IZBOLJŠA SE FUNKCIJA VRANICE

Vranica je del limfnega sistema in se nahaja na levi strani telesa. Izbira tega načina spanja bo izboljšala delovanje tega organa. To pa zato, ker gravitacija izboljša pretok krvi v vranico in omogoča filtriranje vseh odpadkov.

NIČ VEČ PEKOČE ZGAGE

Če zjutraj velikokrat občutite pekočo zgago, poskusite spremeniti položaj in začnite spati na levi strani. V tem položaju je želodec pod srčno mišično zapiralko, ki povezuje požiralnik in želodec. Z levim stranskim pragom se vsebina iz želodca ne bo vrnila v požiralnik in tako povzročila pekoče zgage.

DOBRO ZA SRCE

Leva stran srca je tista, ki črpa kri po telesu. Če spite na levi strani, boste olajšali delovanje srca.

LIMFNI SISTEM

Glavna naloga limfnega sistema je odstranjevanje toksinov in drugih odpadkov iz telesa. Strokovnjaki menijo, da se limfni sistem izliva v prsni kanal, ki je na levi strani telesa. Zato je lahko spanje na levi strani dobro. To bo pospešilo izločanje vseh odpadnih snovi. Spanje na levi strani poskrbi tudi, da beljakovine pridejo do svojega cilja v telesu.