Zdravje

Manj stresa in boljši spanec

P.R.
26. 11. 2017, 19.10
Posodobljeno: 26. 11. 2017, 19.12
Deli članek:

Dandanes so psihične in fizične zahteve, ki so postavljene pred nas, večje kot kadarkoli prej. Posledično trpimo zaradi slabega počutja in razdraženosti ter motenj koncentracije in spanca.

Dreamstime
Hmelj se uporablja pri nemirnosti in živčno pogojenih motnjah spanja.

Spanje je fiziološki proces, ki ima obnovitveno vlogo. Ljudje spimo različno dolgo. Za nekoga so dovolj tri ure, drugi se komaj naspijo v desetih urah. Dolžina spanja se spreminja s starostjo. Vendar ni pomembno trajanje nočnega spanja, temveč njegova kakovost. 

Profimedia
Poleg vsega ostalega se je melisa izkazala tudi kot učinkovito sredstvo proti virusu herpesa.

STRES

Zaradi pomanjkanja notranje mirnosti in s tem povezanih motenj spanja je neredko prizadeto naše počutje. Medicinsko je dokazano, da človek, ki trpi zaradi porušenega psihičnega ravnovesja, trpi tudi zaradi splošne telesne oslabelosti in slabše imunske odpornosti. 

Profimedia
Pasijonka pomirja ter blaži in odpravlja prebavne motnje živčnega izvora.

POMOČ IZ NARAVE

Prastara zdravniška izkušnja uči, da pomirjevalno in protistresno delovanje posebnih zdravilnih rastlin prispeva k splošni sprostitvi in boljšemu spanju. Z naravnimi izdelki se lahko izognemo prisilnemu zatekanju k »pravim uspavalom«, ki imajo številne stranske učinke. 

HMELJ, MELISA IN PASIJONKA

Hmelj, melisa in pasijonka so preizkušene zdravilne rastline, katerih pomirjevalno in uspavalno delovanje je znano že generacijam. To tradicionalno vedenje je našlo potrditev tudi v modernih farmakoloških raziskavah. Melisa se pogosto priporoča kot sredstvo proti krčem in želodčno-črevesnim tegobam ter živčno pogojenemu razbijanju srca (simptomi preobremenjenosti). Hmelj pomaga pri nemirnosti in živčno pogojenih motnjah spanja. Pasijonka pomirja ter blaži in odpravlja prebavne motnje živčnega izvora.