SEZONA ČAJEV

Nič več vam ne bo smrdelo

Z.F.
4. 11. 2017, 10.00
Deli članek:

Spet je tu čas, ko se v trgovino pogosteje odpravimo po čaj, saj nam ta ob večerih ogreje hladne noge in dušo ter nas prijetno razvaja s svojo aromo. Uporaben pa je še za marsikaj. Preverite!

Dreamstime
Naj vam vrečka čaja zagotovi več koristi.

Čajne vrečke niso uporabne le za pripravo toplih ali hladnih napitkov, temveč še kako drugače – tako sveže kot tiste že uporabljene. Prav vam bodo prišle tako na vrtu kot v vašem domu, pa tudi v avtu.

ZA SVEŽ DAH

Že uporabljene čajne vrečke z aromo melise, mete, limonske trave ali mešanice zelišč lahko znova koristno uporabite v kopalnici. Pripravite si malce drugačno ustno vodico, ki bo hitro osvežila vaš dah in odplaknila ostanke kosila. Čajno vrečko še enkrat namočite v toplo vodo in si po kosilu s tekočino umijte zobe. Zobje bodo spet čisti, v dahu pa ne bo niti sledi vonja po hrani.

Dreamstime
Vonja poprove mete ne marajo niti številne žuželke niti miši, odženite jih s čajnimi vrečkami!

STOP GOLAZNI!

Številne žuželke ne marajo vonja poprove mete, pa tudi mišim ne diši preveč. Da bi se za vselej odkrižali mušic, ki jih je v tem obdobju ogromno, ter pajkov, muh, mravelj in miši, pripravite preprosto odganjalo, ki bo vaš dom pustilo nedotaknjen. Uporabljeno čajno vrečko položite na mesto, kjer bi v vaš dom lahko vstopili omenjeni vsiljivci. Nanjo kanite še nekaj kapljic eteričnega olja mete in uživajte v svojem domu brez nadlog.

DIŠAVA ZA AVTO

Izdelate lahko celo domačo dišavo za avto. Potrebujete le uporabljeno čajno vrečko kateregakoli čaja in nekaj kapljic eteričnega olja po lastnem okusu. Na uporabljeno vrečko kanite eterično olje in jo obesite nekam v avto, vrečka bo vsrkavala neprijetne vonjave in hkrati oddajala vonj, ki ste ji ga dodali.

NA VRTU

Čajne vrečke so dobrodošle tudi na vrtu. Iz uporabljenih čajnih vrečk koprive in preslice lahko naredite blaga gnojila, s katerimi poškropite po vrtu. Vrečke za dva dni namočite v vodo ter s pripravkom zalijte rastline. Vsebino vrečk pa kompostirajte, saj boste tako poskrbeli za dodatna hranila.