Previdno

Spolzko! Kje se zgodi največ poškodb med spolnimi odnosi?

U.K.
17. 10. 2017, 20.20
Deli članek:

Zdravniki zaznavajo vse več poškodb, ki se zgodijo med spolnimi odnosi. In veste kje se ljudje najpogosteje poškodujejo?

Arhiv Bodi zdrava

Zdravniki po vsem svetu poročajo, da se čedalje več moških srednjih let poškoduje v navalu strasti. In verjetno ste uganili, da se največ tovrstnih poškodb zgodi v kopalnici. Tako naj bi se število poškodb med spolnimi odnosi početverilo, nekateri zdravniki pa poročajo, da je kar 80 odstotkov poškodb, ki niso povezane s športom, povezanih s spolnostjo. Še nekaj let nazaj naj bi bilo tovrstnih poškodb okoli 20 odstotkov.

Veliko pacientov je sicer sram priznati, kako so se poškodovali, a zdravniki opozarjajo, da je pametno povedati resnico, saj tako lažje zdravijo poškodbe in njihove posledice. Seveda pa pri zdravnikih ne pristanejo samo moški, ampak tudi ženske. »Videli smo že vse, od poškodb vratu, do zvitih okončin, zlomljenih kosti in seveda poškodb hrbtov. Pogosto pride do poškodb pelvičnih mišic. Veste, nam zdravnikom je vseeno, ali ste si zvili gleženj pri nogometu ali v spalnici, vendar pa lažje zdravimo poškodbo, če vemo kako je do nje prišlo. Seveda brez vseh podrobnosti,« je povedal eden od zdravnikov, ki so sodelovali v raziskavi.