Pomlajeni

Spremenite navade in zaživite na novo

pr
8. 10. 2017, 16.15
Deli članek:

Čeprav časa v resnici ne moremo zavrteti nazaj, se lahko na videz precej pomladimo zgolj tako, da spremenimo nekatere življenjske navade.

Dreamstime
Opustite škodljive navade in v vsakdanjih vnesite bolj zdravo rutino.

Preprosto pozabite na nekatere navade, ki ste jim sledili vse življenje, ali pa vanje vnesite nove in pustite, da vas pomladi vsakdanje življenje.

Opustite oblikovanje las

Drža

Nenehen sključen položaj zaradi brskanja po telefonu pokvari vašo držo. Telefon ni vaše življenje. Nadzorujte njegovo rabo, če se ne želite prehitro postarati.

Seveda si vsi želimo idealne pričeske, a vročinska obdelava las lahko našim lasem precej škoduje. Zaradi uporabe sušilnika, kodralnika in likalnika za lase naši lasje sčasoma postanejo suhi in pusti. Zaradi takšnih las pa smo hitro videti starejši. Navsezadnje lasje že od nekdaj veljajo za simbol mladostne lepote. Če se torej želite pomladiti, pustite lasem, da naravno zadihajo. Za nekaj časa prenehajte vročinsko oblikovati lase. Pustite lasem, da so to, kar so. Tako boste videti veliko bolj mladostni. In naravni lasje so letos v modi.

Vlažite kožo na rokah

Če boste vprašali kogarkoli, po čem ugotavlja starost ženske, bo verjetno rekel, da po rokah. Koža na vrhnji strani dlani je precej tanka, zato je veliko bolj dovzetna za spremembe, kar pomeni, da je na tem delu najlažje opaziti staranje kože. Kadar so dlani še posebno suhe, so videti še toliko starejše, zato je priporočljivo kožo dnevno vlažiti. Če ste do zdaj kožo na dlaneh negovali zgolj po potrebi, je skrajni čas, da jo začnete negovati vsak dan. Roke namažite vsako jutro in vsak večer.

Skrbite za bele zobe

Čezmerna raba telefona vpliva tudi na vaš videz. Kadar ste prepogosto v položaju s sklonjeno glavo, se sčasoma na vašem vratu pojavijo globoke gube, ki vas precej očitno postarajo.

Kar nikakor ne pomeni, da jih redno belite, ampak poskrbite za to, da se boste izogibali hrani, ki obarva vaše zobe. Bel nasmeh je zdrav in mladosten nasmeh, zato skrbite, da bo tak ostal še dolgo. Hrana, ki zobe obarva, je navadno vroča, temna ali lepljiva – denimo kava, čaj, alkohol (zlasti rdeče vino), kokakola, pa razne omake iz soje in z veliko sladkorja. Čim bolj se izogibajte tej hrani, predvsem pa vsak dan skrbite za higieno zob in ne pozabite na zobno nitko.

Redno telovadite

Telovadba pospeši cirkulacijo, kar povzroči, da je naša koža videti najlepše. Je dovolj napeta, prožna in nima veliko celulita.