Namigi

Zmeraj se brijte v smeri rasti dlak

ud
29. 7. 2017, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Novi bikini je v kovčku, dieta je uspela, ključni deli telesa pa so depilirani. Vse je nared za poletne užitke. Ojej! Popoln videz kvarijo rdeče vnete bunkice in pod njimi nadležne vraščene dlake. Kaj storiti?

Profimedia
Britvico med britjem pogosto sperite s toplo vodo.

Odgovor je seveda – preprečiti. Potem ko so nam jo enkrat zagodle, si lahko le grizemo nohte in jih poskušamo pustiti pri miru, dokler vnetje ne mine.

S praskanjem si pridelate le kraste, rdeče madeže ali modrice in vse bi bilo še veliko manj estetsko. Edino, kar lahko poskusite, so topli obkladki in piling.

Piling in še enkrat piling

Najmočnejše orožje proti vraščanju dlak je piling, ki odstrani odmrle poroženele celice in s tem oviro, ki potiska dlačice v napačno smer. Privoščite si ga dvakrat na teden, a bodite nežni in z drgnjenjem ne pretiravajte, da ne poškodujete povrhnjice.

Kožo pripravite

Pred depilacijo kožo omehčajte s toplo vodo in dlake dvignite. To lahko storite z nežno masažo z rokavico ali gobico. Obstajajo izdelki, ki dlake pred depilacijo omehčajo. Ti so še posebno primerni za trdo moško brado.

Neoporečne britvice

Če se brijete, zavrzite stare britvice, ker se na njih rade nabirajo bakterije. Če jih uporabljate večkrat, jih umijte z alkoholom in pazite, da so vedno ostre. Brijte v smeri rasti dlak, in ne proti njej – tako namreč dlake usmerite v napačno smer in vraščanje je pogostejše. Za dame je morda neprijetno, ker tako niso nikoli gladko obrite, zato je mogoče čas, da premislite o drugačni tehniki odpravljanja dlak.

Dlake se začnejo vraščati, če rastejo pod napačnim kotom ali če ne morejo prodreti skozi površino kože. So neprijetne, boleče in izzovejo vnetje, rdečico, srbečico in oteklino.

Na depilacijo v salon

Zaradi vraščanja dlak se še posebno pogosto pritožujejo ženske, ki pri depilaciji uporabljajo puljenje. To se zgodi predvsem zato, ker dlake populimo v napačni smeri. A kaj ko je taka depilacija najbolj učinkovita in dolgotrajna! Če se ji ne morete odpovedati, bo najbolje, da jo prepustite strokovnjakom.

Negujte kožo

Pomembna je nega po depilaciji. Da bo koža zdrava in lepa, mora biti nahranjena in hidrirana. Privoščite ji kakovostno nego vsak dan. Poleti je še posebno pomembno to, da se koža ne izsuši, zato izberite vlažilno nego.