Staranje

Pomladite dekolte z zrelim avokadom

ud
23. 7. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Se v vaš obraz vsak dan zariše nova gubica? Znakom staranja žal ne more ubežati nihče. Starostne pegice na rokah, maščobne blazinice v podkožju, upad energije …

Profimedia
Za lepo in dolgotrajno mladostno kožo jejte veliko vitamina K, ki ga najdete v fižolu, leči in mlečnih izdelkih.

Vse to nas doleti nekje po 40. letu in nas hitro začne vznemirjati. Vendar panika ni potrebna! Na voljo je kup rešitev, s katerimi ustavite čas in celo pomladite svoje telo.

TELO

Znake poškodovane kože na trebuhu boste najlažje odpravili z rednim vtiranjem olivnega olja, kokosovega ali karitejevega masla. 

Vsak dan navlažite vsak centimeter svojega telesa. Vaša mantra naj bo »vlaga, vlaga, vlaga«, ki naj velja tudi za lase. Da bo koža vlago dobro vpijala, pa jo najprej temeljito globinsko očistite in odprite njene pore.

ČISTILO IZ RIŽEVEGA MLEKA

Riž je tradicionalna sestavina japonskih lepotnih obredov. Je bogat z vitaminoma E, A in kalcijem ter pomaga očistiti in zgladiti kožo. Recept: v gosto pasto zmešajte dve ali tri žlice nesladkanega riževega mleka in četrt skodelice rjave riževe moke. Mešanico vmasirajte v kožo s počasnimi krožnimi gibi. Splaknite z vodo in nadaljujte z vlažilno nego.

DEKOLTE

Potrebujete avokadovo, kokosovo in mandljevo olje. Četrt skodelice vsakega olja dobro zmešajte. Nanašajte na celotno telo ali samo na trebuh.

Koža na dekolteju je v primerjavi s kožo preostalega telesa zelo tanka, občutljiva in zlasti v poletnih mesecih izpostavljena vplivu UV-žarkov (obraz si še zaščitimo, malo nižje pa zaščitno kremo kar pozabimo nanesti). Sčasoma tako koža na tem predelu postane luskava in takrat ji zelo pomaga denimo avokadova maska s pšenično travo. Recept: v električnem mešalniku zmešajte pol zrelega avokada, dve žlici navadnega grškega jogurta in eno žlico soka pšenične trave. Nanesite tanko plast mase na dekolte in vrat ter pustite 20 minut, da se posuši. Sperite z mlačno vodo. Avokado je bogat z oleinsko kislino in učinkuje zelo vlažilno. Vsebuje tudi izdatno količino vitamina E, ki izboljša teksturo kože in varuje pred prostimi radikali. Mlečna kislina v jogurtu nežno odstranjuje odmrle kožne celice ter daje koži bolj svež, svetlejši videz. Sok pšenične trave za piko na i pospeši učinek pomlajevanja.