Stročnice

V enem tednu 4 kilogrami manj

ud
15. 7. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Študije so razkrile idealno novico za vse, ki obožujejo konkretne jedi: grah, leča, fižol, bob in druge stročnice topijo trebušno maščobo hitreje kot peresno lahka zelena solata!

Profimedia
Stročnice so odlična preventiva zoper boleznih srca in ožilja ter sladkorno bolezen tipa 2.

Z dieto vztrajajte šest dni, sedmi dan pa si le privoščite, kar vam najbolj tekne. 

V samo tednu dni lahko izgubite kar štiri kilograme, če boste vsakemu obroku dodali vsaj pol skodelice stročnic. Primešajte jih v solate, juhe, omake ali pa jih pojejte kar same. Stročnice so odlične tudi zato, ker nam dajejo občutek sitosti, ki traja. Za vas smo pripravili odličen primer jedilnika za en dan. Ostale dni pa naj bodo obroki sestavljeni čim bolj podobno.

ZAJTRK

Uporabite jih lahko za juhe, enolončnice, samostojne solate ali kot dodatek k solatam, krompirju, polpetom in okusnim namazom.

Dve jajci, pripravljeni po želji in servirani čez pol skodelice poljubnih kuhanih stročnic, ali namaz iz posnete skute in pretlačenega fižola s polnozrnatim krekerjem ter pol skodelice posnetega jogurta.

KOSILO

Fižolova solata, ki jo pripravite tako, da dve žlici vinskega kisa zmešate z dvema žlicama olivnega olja ter nekaj origana. Prelijete čez skodelico poljubnega kuhanega ali konzerviranega fižola. Dodajte narezan paradižnik, papriko in zeleno. V solato vmešajte še nekaj kock sira feta. Ali pa si privoščite fižolovo juho z ajdovo kašo, ki jo pripravite tako, da pol skodelice fižola skuhate v slani vodi. Ko je fižol še napol trd, dodajte žlico ajdove kaše, sesekljan česen in poper. Na žlici olja prepražite čebulo, posujte s papriko ter prilijte nekaj žlic mrzle vode. Zlijte k fižolu in pustite, da še nekaj minut vre na zmernem ognju.

VEČERJA

Potem ko vas bo bobek pripeljal do vitke postave, se še naprej skušajte držati kar najbolj zdravega jedilnika in jedem dodajati stročnice.

Pust goveji zrezek ali piščančje meso, pripravljeno z gobicami, ter velika skleda pisane solate s pol skodelice fižola iz konzerve ali tortilja, polnjena s 120 grami pustega mletega mesa, ki ste ga prepražili na žlici olja s sesekljano čebulo, strokom česna ter s pol skodelice fižola iz konzerve. Dodajte še čajno žličko čilija, mleto kumino, ščepec rdeče paprike. Okrasite pa z zeleno solato in naribanim sirom.