Življenjski slog

S temi triki boste lažje zdravo živeli

ud
9. 7. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zdravo življenje je danes življenjsko vodilo skoraj vsakogar, a kaj ko se ga je tako težko držati. Včasih preprosto ni časa, vmes posežejo služba in obveznosti …

Profimedia
Osvojite nove navade in spremenite življenjski slog v zdravega.

A s temi preprostimi triki, na katere prisegajo mnogi, utegne biti zdravo življenje malce lažje dosegljivo.

Odmerite nezdrave obroke

Kadar čutite, da se vam zaradi drgnjenja obutve pojavlja žulj, mesto narahlo prelepite z lepilnim trakom.

Namesto da se mučite in se povsem odpovedujete hrani, ki jo obožujete, a žal vašemu telesu ne koristi, si raje odmerite, koliko je boste zaužili. Pripravite si manjše porcije te pregrehe, in vedno ko vas prime, zaužijte samo odmerjeno porcijo. Čokolado denimo prej nalomite na ustrezne koščke in jih posamezno zavijte v folijo ali pa piškote prepakirajte v manjše embalaže po dva. Tako si s pregrehami ne boste delali škode.

Ponoči izklapljajte telefon

Najnovejše raziskave kažejo, da je svetloba zaslona vašega telefona lahko kriva za to, da se ne naspite. Zaradi spektra svetlobe, ki ga uporabljajo novodobni telefoni, človek potrebuje dlje časa, da doseže tiste najgloblje faze spanja, v katerih se najbolj naspi in regenerira, posledično pa seveda v teh fazah prebije manj časa. Zato raje pozabite na telefon, ko ugasnete luč in ležete v posteljo, če se želite naspati.

Zjutraj na tešče popijte kozarec tople vode z limono

Če se po vadbi težje ohladite, zapestja zmočite pod curkom hladne vode, zelo hitro se boste osvežili.

Napitek bo spodbudil vaše vitalne organe in pospešil prebavo. Poleg tega ima mnogo drugih pozitivnih učinkov, kot so zmanjšanje teže, uravnavanje pH-ravnovesja v telesu, izravnavanje polti, čiščenje ledvic, izboljšanje imunskega sistema, uravnavanje krvnega pritiska in še in še. Preprosto gre za čudežni napitek.

Vohajte pomarančo

Kadar ste brezvoljni ali pod stresom, povohajte pomarančo. Sodeč po nekaterih študijah namreč vonj pomaranče zmanjšuje stres, izboljšuje voljo in počutje ter vas v trenutku prebudi. Še bolje je, da vsako jutro zaužijete pomarančo, saj je neka raziskava razkrila, da so ljudje, ki vsako jutro jedo pomaranče, srečnejši.

Prehranjevanje

Beležite dnevni vnos hrane. Tako imate nadzor nad tem, kaj, kdaj in koliko ste pojedli, zaradi česar nadalje v dnevu lažje načrtujete, koliko še lahko pojeste.