Zamolčane misli

»Pred pregledom se ne depilirajte!«

uk
11. 6. 2017, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ginekologi so samo ljudje in imajo svoje mnenje o tem in onem, a ga ne povedo vedno na glas. Bodisi vas nočejo prizadeti bodisi zadeva ni tako pomembna. Ali res ne?

Profimedia
Ženske, ki se spopadajo z debelostjo, težje zanosijo.

Ginekologi razkrivajo, kaj vam ne povedo na ginekološkem pregledu.

Raje brez brazilske depilacije

2 dni pred pregledom se depilirajte tam spodaj, in ne na tisti dan, ko imate pregled.

Povsem naravno je, da želite biti pred ginekološkim pregledom kar najbolj urejeni, vendar vedite, da zdravnikom resnično ni mar. Še več, če česa ne marajo, je to pogled na vnet predel okoli nožnice, ker ste si ga depilirali tik pred zdajci. V tem primeru je težko preceniti, ali gre le za vnetje po odstranjevanju dlačic ali za infekcijo. Depilirajte se raje dan ali dva pred pregledom.

Teža vpliva na seksualno življenje

Pogovarjati se s pacientkami o njihovi telesni teži je za mnoge ginekologe kočljiva naloga, a drži kot pribito, da ženske, ki se spopadajo z debelostjo, težje zanosijo, saj njihovi jajčniki ne morejo delovati optimalno, še manj pa uživajo v spolnosti. Kot prvo se sramujejo svojega telesa, kot drugo pa jim pri libidu precej ponagajajo hormoni, ki se kopičijo v »salu«. Rešitev se ne skriva v dodajanju testosterona, temveč v razumnem, zdravem hujšanju.

Profimedia
Dvignite svojo samozavest in se začnite imeti rade takšne, kot ste.

Jogurt je odlično zdravilo

Pomaga, če ga jeste, le malo žensk pa verjame, da zdravi glivična vnetja, če ga vnesejo neposredno v nožnico! Ginekologi priporočajo dve veliki žlici naravnega, živega jogurta brez dodatkov, preden greste v posteljo. Zjutraj uporabite vložek, saj bo kar nekaj izcedka. Če ne pomaga, pa morate seveda poiskati zdravniško pomoč.

Porod in bolečina

Vsaka ženska ima pravico izbrati način poroda in zdravniki spoštujejo ženske, ki želijo, da veliki dogodek steče kar najbolj naravno. A zakaj bi vas moralo boleti, če pa za to ne podeljujejo nobenih medalj? Epiduralna analgezija je povsem varna, ne podaljša časa rojevanja in kajpak popolnoma omili porodno bolečino.

Profimedia
S staranjem se niža raven estrogena in manjša občutljivost klitorisa.

Orgazmi

Jih ne doživljajte? Dejstvo je, da je orgazem povezan z doživljanjem lastnega telesa in s tem, ali si upate na glas povedati svoje želje. Pogovorite se s partnerjem.

Vibrator

Redna »telovadba« z vibratorjem je za nožnico enako kot redno dvigovanje uteži za mišice. Vam je nerodno? Nikar se ne skrivajte, ampak pogumno vključite partnerja.