Bogdan Capuder

Dobili smo specialista zdrave zaobljube!

Alma Glumac
25. 5. 2017, 18.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Danes popoldan smo se skupaj z Aktualovci povzpeli na Rožnik. Z nami sta bila glasbenik Dejan Vunjak, stand up komik Jernej Celec in pa seveda izbranci projekta Zdrava Slovenija. Pohod zdravja in mladosti smo zaključili z zabavnim programom in podelili naziv Specialist zdrave zaobljube in denarno nagrado v vrednosti 2.500 eur!

Tit košir
Zmagovalec je Bogdan Capuder.

Na Pohodu zdravja in mladosti na Rožnik se nas je danes zbralo več kot 200 ljubiteljev aktivnega življenja, da skupaj preživimo zdravo popoldne v naravi. Pri tem nam je pomagal AS, ambasador gibanja ZdravASlovenija, saj smo lahko preverili naše zdravje v njihovi mobilni ambulanti.

Specialist zdrave zaobljube

S projektom Zdrava Slovenija smo spodbujali male, ampak velike zgodbe posameznikov. Zgodbe posameznikov, ki so nam lahko zgled, nas motivirajo, nam pomagajo iz začaranega kroga, da naredimo korak naprej k boljšem počutju, bolj zdravemu življenju.


V januarju smo nagovarjali poslušalce in bralce, da nam zaupajo svojo zdravo zaobljubo. Odziv je bil res odličen in prejeli smo več kot 500 prijav! Izmed prijavljenih smo izbrali 15 finalistov, ki so si zadali različne cilje in se trudili po svojih najboljših močeh, da se držijo oziroma uresničijo svojo zdravo zaobljubo. Njihove zgodbe smo predstavili v naših medijih in spet naleteli na super odziv. Nad akcijo so bili navdušeni tudi vrhunski športniki – olimpijci, ki so našim finalistom namenili nekaj spodbudnih besed. Na koncu pa se je vsak izmed finalistov moral potruditi sam in najti dovolj motivacije, da ni ostalo samo pri izrečeni zaobljubi.

Od januarja pa vse do maja so finalisti spreminjali svoje življenje na poti do zdravja in dobrega počutja. Vsi, ki so vztrajali na tej poti in bili uspešni, so lahko sodelovali tudi v boju za naziv SPECIALIST ZDRAVE ZAOBLJUBE. In prav ta lovorika prinaša denarno nagrado v višini 2.500 evrov. 


Kako je potekalo glasovanje?

V prejšnjem tednu smo na svet24.si pripravili glasovanje in tako dali bralcem in poslušalcem možnost, da izberejo svojega favorita med finalisti. Glasovanje je potekalo od 19. maja 2017 od 16. do danes do 12.00 ure. Upoštevali smo samo glasove, ki so bili oddani v trajanju glasovanja.

Glasovali so lahko vsi obiskovalci spletnih strani svet24.si, njena.si, salomon.si in radioaktual.si . Vsak obiskovalec je lahko oddal svoj glas za enega, več ali vse kandidate. Vsak uporabnik je lahko glasoval večkrat, vendar le 1x na vsakih 12 ur.


Spremeniti življenjski slog ni preprosto, je pa velikokrat ključno za izboljšanje zdravja. Statistika kaže, da se okoli 63 odstotkov ljudi drži novoletnih zaobljub še dva meseca po tem, ko so jih sklenili, potem pa zopet krenejo na stare poti. Zato so izbranci projekta ZDRAVA SLOVENIJA, ki so se potegovali za naziv SPECIALIST ZDRAVE ZAOBLJUBE, vsi na nek način zmagovalci, saj so na svoji poti do preobrazbe vztrajali in bili pripravljeni na spremembe. Nagrada je že to, da so imeli dodatno motivacijo, so vplivali na svoje zdravje in bili s svojo zgodbo v navdih širši publiki.

Največ glasov in s tem osvojitev lovorike SPECIALIST ZDRAVE ZAOBLJUBE je dobil BOGDAN CAPUDER.

V imenu Skupine Media24 in ADRIATIC SLOVENICA d. d, ambasador gibanja ZdravASlovenija iskrene čestitke.

Marko Bebar
Zmagovalec Bojan.