PREPROSTO

Vsak dan boste izgubili kilogram

ud
28. 5. 2017, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Jesti, se sladkati in kljub temu hujšati – vse to je mogoče z jagodami. S temi zapeljivimi sadeži se bodo kilogrami topili kot za stavo oziroma še lažje!

profimedia

Pri hujšanju z jagodami boste pet dni uživali te okusne sadeže in izbirali med slastnimi jedmi iz naše zbirke. Obroke z jagodami pa lahko vseeno kombinirate po svoje.

Privoščite si sadno solato

Olupite pomarančo, kivi narežite na koščke, 100 g jagod razrežite na četrtine. Dodajte 100 g lahkega jogurta in dve žlici pomarančnega soka.

ZAJTRK

Obloženi kruhek: dve rezini polnozrnatega kruha namažite s po 75 g svežega sira. Zraven pojejte 100 g očiščenih jagod. Obrok vsebuje 256 kalorij. Kosmiči s pšeničnimi kalčki: dve žlici ovsenih kosmičev zmešajte z dvema žlicama pšeničnih kalčkov in žlico otrobov. Dodajte 100 g na drobno narezanih jagod, pol banane, rezino ananasa ter deciliter manj mastnega mleka. Obrok vsebuje 308 kalorij. Sadni kosmiči: zmešajte 100 g lahkega jogurta z dvema žlicama pšeničnih kalčkov. Narežite 100 g jagod in pol banane. Sadje vmešajte v jogurt, ki ste mu dodali pet žlic koruznih kosmičev. Sladkajte z žličko medu. Obrok vsebuje 339 kalorij.

profimedia
Mlečni napitek: v mešalniku zmešajte 100 g jagod, 100 g borovnic in 100 ml lahkega mleka. Pijte dobro ohlajeno.

KOSILO IN/ALI VEČERJA

Krožnik svežine: na krožnik položite pol šopka redkvice, tri korenčke in stebelno zeleno; 100 g jogurta zmešajte z žličko paradižnikove mezge ter začinite s soljo, poprom in papriko. Zelenjavo pomakajte v kremo in zraven pojejte rezino polnozrnatega opečenca. Obrok vsebuje 253 kalorij. Sadne palačinke: poldrugi deciliter mleka zmešajte z enim jajcem; solite in dodajte 40 g moke. Specite dve palačinki. Postrezite si ju s 100 g jagod in nekaj vaniljeve kreme. Obrok vsebuje 351 kalorij. Zrezek z zelenjavno kremo: telečji zrezek (150 g) začinite s soljo in poprom; z obeh strani ga na hitro popecite na žlički masla in potem vzemite iz ponve. Omako od pečenja zalijte z osminko litra belega vina. Ukašite 50 g sveže bazilike s 50 g svežega sira, z dvema žlicama mleka in žličko gorčice. Obrok vsebuje 330 kalorij.

profimedia
Pripravite si napitek iz 200 g jagod, 100 g jogurta in nekaj vaniljevega sladkorja.