Slastno

Privoščite si večerjo in hujšajte čisto vsako noč

nn
8. 5. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Da je treba v posteljo brez večerje, če želimo shujšati, ne velja! Lahko si privoščimo večerjo, celo slasten obloženi kruhek, če le vemo, s čim ga je treba obložiti.

profimedia

Živila za nočno hujšanje

PURANJE PRSI

So idealna izbira s polnozrnatim kruhom, saj vsebujejo le 1 g maščobe na 100 g teže in so prava zakladnica beljakovin, ki nasitijo in pospešijo presnovo.

PUSTA SKUTA

Njena prednost je v sestavi – veliko beljakovin in malo maščob. Pojemo jo z zelenjavo, v obliki pomake ali kot namaz na polnozrnatem kruhu.

PAPRIKA

Naj bo rdeča, rumena ali zelena, je prava zakladnica vitamina C, ki velja za vitamin za hujšanje. Že v polovici plodu ga je dovolj za zadovoljitev dnevnih potreb.

POLNOZRNATI KRUH

Veliko balastnih snovi nas nasiti ter preprečuje nihanja inzulina v krvi in napade lakote. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pa blagodejno vpliva tudi na prebavila.

GORČICA

Odlikuje jo bogat okus in malo kalorij. Najboljše so najpikantnejše različice, saj pospešijo presnovo in poskrbijo za malo vročine.

Zjutraj se bomo zbudile pol kilograma lažje in s ploskim trebuhom! Ključ do vitkosti se v tem primeru skriva v pravi večerji, ki pomaga kuriti kalorije še dolgo po tem, ko sladko zaspimo. Čeprav je najpomembnejši obrok pri tej dieti večerja, ne smemo pozabiti na dober zajtrk. Pripravimo si kosmiče s 150 g lahkega jogurta ali pest sadja s tremi žlicami ovsenih kosmičev, lahko pa obložimo kos polnozrnatega kruha z žlico puste skute.

Zelenjavni namaz na polnozrnatem kruhu

Osmukamo vejico bazilike in lističe sesekljamo. Por narežemo na obročke, paradižnik na koščke. Vse zmešamo. Z vilicami zdrobimo 100 g lahkega sira feta, dodamo dve žlici lahkega jogurta, pol zelenjave s porom. Solimo, popramo in z namazom premažemo dve rezini (po 45 g) polnozrnatega kruha. Potresemo s preostalim delom zelenjavne mešanice.

Sendvič z mesom

Dve žlici puste skute zmešamo z žlico mleka, solimo in popramo. Vmešamo 20 g sesekljane pečene paprike. Dva goveja zrezka (po 40 g) popečemo v ponvi na malo olja, solimo. Polnozrnato štručko (120 g) razpolovimo, namažemo s skutnim namazom, potresemo z rukolo, obložimo z mesom, popramo in sestavimo v sendvič.

Pisani krožnik

Rdečo papriko in koromač narežemo na trakove, strok česna na rezine. Skupaj s 100 g šampinjonov popečemo na treh žličkah olja. Solimo in popramo. Zalijemo z dvema žlicama belega vinskega kisa in 100 ml zelenjavne juhe, dodamo vejici timijana in rožmarina. Kuhljamo 5 minut. Ohlajeno pojemo z dvema grisinoma, ki smo ju ovili s pršutom.

Motovilec z dimljeno postrvjo

Skuhamo 20 g leče. Solimo. Na trakove narežemo 100 g cikorije, na koščke pa 50 g kuhane rdeče pese in šalotko. Za preliv zmešamo dve žlici belega vinskega kisa, tri žličke olja, žlico vode, žličko gorčice, šalotko, sol in poper. Vmešamo lečo. Na drobno zrežemo postrv. Zmešamo vse sestavine, dodamo 50 g motovilca.