Beljenje

Do popolnoma belih zob s plodovi narave

ud
11. 3. 2017, 17.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Obstaja veliko različnih načinov, s katerimi poskrbite za bele zobe. Lahko si jih pobelite z laserjem, geli in ustnimi vodicami, raje pa uporabite sadove narave.

profimedia
Kako lahko dosežete najočarljivejši nasmešek daleč naokoli?

Z naslednjimi triki bodo vaši zobje postali bolj beli, vaš nasmeh pa očarljivejši. 

Bananin olupek 

Uporabite notranjo stran bananinega olupka in z njim podrgnite po zobeh. Počakajte nekaj minut in zobe nato dobro oščetkajte. Snovi, ki so v olupku, bodo poskrbele za bolj bele zobe. Enako lahko storite s pomarančnim olupkom.

Jagode 

Jagode bodo poskrbele, da boste z zob odstranili madeže, ki so posledica kajenja ter uživanja kave in vina. Zmešajte njihov sok s sodo bikarbono, zmes nanesite na zobe za 10 minut in jih nato oščetkajte. To delajte samo enkrat tedensko, saj lahko drugače soda bikarbona poškoduje sklenino.

Izogibajte se soku iz citrusov, saj lahko poškoduje sklenino. Madeže z zob odlično odstrani tudi sok granatnega jabolka.

Limona in jabolčni kis 

Limono prerežite na pol in iztisnite sok. Tega zmešajte z dvema žlicama in pol jabolčnega kisa in si s pripravkom oščetkajte zobe. Takoj temeljito izperite usta. Tudi ta pripravek lahko pri pretirani uporabi poškoduje sklenino, zato ga uporabite le enkrat tedensko.

Kokosovo olje 

To je bogato z antioksidanti in ima močan antibakterijski učinek. Pomagalo bo očistiti in odstraniti bakterije z zob, posledično pa se boste znebili še madežev. Kanite ga nekaj kapljic na zobno ščetko in oščetkajte zobe. Po ščetkanju usta izperite z vodo. Enak učinek ima oljčno olje.

Sol 

Mleto sol dajte na zobno ščetko in si zobe oščetkajte. Usta po ščetkanju zelo dobro izperite. Ta metoda beljenja zob bo odstranila madeže, ki na zobeh nastanejo zaradi kave ali vina.

Prenehajte kaditi 

Kajenje cigaret na naših zobeh pušča madeže. Če kadite, prenehajte ali pokadite manj cigaret.

Popijte manj pijač 

Omejite pitje čaja, kave, rdečega vina in gaziranih pijač, ki obarvajo vaše zobe. Zaradi njih se zobje obarvajo rumeno ali sivo.

Profimedia
Sodo bikarbono uporabljajte le enkrat na teden, saj lahko drugače poškoduje sklenino.